Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 29 december 2014

Vastauksia osa II

Anonym27 december 2014 17:16
Saitko hevosen ratsutukseen? Olisi kiva jos tekisit sen kanssa työskentelystä poustauksia. Kiinnostaa kovin miten saat tuntumaa vieraaseen hevoseen ja mitä jumppaa keksit sille. Sitte kysyisin sitä ratsastuskoulukäyntiä, tekisitkö sen jossain vaiheessa? :) Olen joskus nähnyt kun pro ratsastaa ratsastuskoulun hevosella ja oi että sitä muutosta hevosessa! Niiin mielenkiintoista katsottavaa!

VASTAUS: Minä mielellään kirjoitan vain omista hevosistani tässä blogissa kun kaikki valmennettavani eivät ehkä halua että tänne kirjoittelen heidän asioistaan ;) toki jos kiinnostaa minun valmennukset tai ratsutukset niin voi ottaa yhteyttä ja silloin voin tottakai vähän kertoa tarkemmin. en tiedä toteutuuko tuo ratsastuskoulun käynti, kun se nyt ei ollut vaan minun käsissäni, harmi että näin kävi mutta olen kyllä miettinyt että voisin sen ehkä yksin silti toteuttaa, kunhan löytyy aikaa :)

Inkatuuli ww27 december 2014 17:38
Miten valmistaudut isoihin kisoihin?
Millainen on hevostesi viikko-ohjelma?
Millainen on hevostesi päiväjärjestys, esim ruoka-ajat, tarhaus aika yms? :)
Pesetkö varusteet joka käytön jälkeen?
Ostatko usein uusia varusteita? (Loimia, suojia yms)
Mikä kamera sulla on?

VASTAUS: Isoihin kisoihin valmistaudun huolella, teen tarkan treeni-ohjelman 1-2 viikkoa etukäteen, katson että hevonen saadaan viritettyä mahdollisimman hyvin kisaan. Viikko-ohjelmat vähän vaihtelevat, mutta pääsääntöisesti noin 2 kertaa viikossa maastoilua, 1 vapaapäivä, 1 tai 2 kovaa treeniä ja 2-3 jumppapäivää, eli perusjuttuja ja notkistamista. 
Hevoset saavat aamulla siinä 6-7 aikoihin aamuruoat jonka jälkeen ne viedään ulos, ulkona he syövät heinät 11-aikoihin ja sisälle he tulevat 14-aikoihin jolloin taas ruoka-aika. Illalla sitten 19-aikoihin iltaruokinta. Pesen kyllä suitset melkeen jokaisen käytön jälkeen ja omat saappaat. Satulan harvemmin. Ostan kyllä aika usein uusia varusteita, mutta en yhtä paljon kuin ennen :P Minulla on Sonyn Alpha järjestelmäkamera :)
Anonym27 december 2014 18:01
Missä kaupungissa/ missäpäin maailmaa näet asuvasi tulevaisuudessa esim. 5-10v. Päästä? Ja millaisena näet lähipiirisi ja elämäsi silloin? Mitä odotat vuodelta 2015? Lempi: sukat? Paita? Housut? Heppa tarvike? Joululahja? Ihminen? Paikka? Maa? Väri? Ruoka?

VASTAUS: Haluan asua maalla missä olis oma talli pihassa, mutta kuitenkin lähellä jotain isoa kaupunkia. Vaikea sanoa tähän kyllä yhtään mitään, toivottavasti perhe ja läheiset ystävät ovat samat vielä silloinkin :) vuodelta 2015 odotan hektistä, mutta tapahtumarikasta, toivon että löydän hyvän työpaikan ja että päästään kisaamaan hyvällä menestyksellä molempien heppojen kanssa. Olisi myös mahtavaa päästä ulkomaille kisaamaan mutta en tiedä onko se ajallisesti mahdollista vielä ensi vuonna. Lempisukat: Pikeurin siniset sukat jotka ovat menneet rikki mutta ne ovat mun onnensukat :) Lempipaita: KL:n fleece, housut: Pikeurin Heppatarvike: villaloimet Joululahja: pipo Ihminen: koko perhe Paikka: talli, Maa: Suomi kai :P Väri: sininen, ruoka: uuniperuna! 

Anonym27 december 2014 18:02
Asutko omassa vai vuokra-asunnossa?
Asutaan omassa asunnossa
Mitä meinaat nyt kun valmistut niin meetkö töihin?
Juu tottakai menen :)
Jäätkö Vaasaan asumaan?
Sitä en tiedä vielä, mahdollista on että en jää.
Onko Vaasa hyvä paikka asua?
Se on hyvä paikka jos ei ole hirveesti tavoitteita mutta ei ehkä sovi kaikille (esim ratsastukseen täällä ei voi panostaa samalla tavalla kuin esim etelä-suomessa)
Mitä ratsastusseuraa edustat?
Korsholms Sportryttare
Millä tallilla sun hevoset asuu?
Vaasan Hubertuksella
Mitä tv-ohjelmia katsot?
En oikeastaan katso TV:tä ollenkaan, katsotaan kaikki elokuvat ja sarjat netistä :)
Onko sulla erikseen koti- ja kisavarusteet hevosille? (esim.suitset, suojat jne joita käytät vaan kisoissa/kotona)
On toki valkoiset pintelit,huovat, ja suojat, ja on mulla jotain kisaloimia mitä käytän vaan kisoissa. Itselläni on kisasaappaat mitä käytän vaan kisoissa.
Minkä merkkiset suitset sun hevosilla on?
Kanget ovat Otto Schumaherin ja suitsia on Premiera ja Döbert.
Mistä ostat sun heppatavarat?
Eri paikoista, usein tilaan Hollannista tai Saksasta ( esim Ooteman.nl, calevo.com ja Divoza.com)Anonym27 december 2014 18:19
Onko sinulla aina viikon treenisuunnitelmat?
Kisakaudella on kyllä tarkat suunnitelmat mutta nyt on vähän lepposampaa kun ei ole kisoja.
Kuinka hyvin saat ne toteutettua?
Aika hyvin kyllä, harvoin tulee muutoksia.
Oletko sellainen ratsastaja joka helposti jää vain humputtelemaan ympäri maneesia?
En todellakaan :P teen kyllä jokaisesta askeleesta tehokkaan, eli koko ajan tehtäviä ja ratsastan jokaisella askeleella, muuten en voisi tällä tasolla kisata jos vaan humputtelisin :P 
Tulevan kisakautesi suunnitelmat/tavoitteet?
Zebben kanssa päästä 70% lukemiin Inter 1-tasolla, kvaalata taas HIHS:iin ja parantaa tämän vuoden finaalitulosta. Hiltonin kanssa debytoida va A-tasolla ja pärjätä siellä noin 64% tuloksilla, ja mahdollisesti myös startata Small Tour luokissa senkin kanssa.
Minnepäin suomea haluaisit muuttaa, jos olisi pakko? 
Etelä-Suomeen, Helsinkiin tai lähelle
Jos hevosistasi tehtäisiin hyvä tarjous, myisitkö?
Tällä hetkellä en usko että myisin, en ole vielä "valmis" hevosteni kanssa, eli vielä on asioita mitä haluan niiden kanssa saavuttaa ja ne on siinä iässä molemmat että ne voi myydä vielä myöhemminkin paremmalla summalla, jos niin haluaa :)

Anonym27 december 2014 18:22
Kauan oikiksessa opiskelu kesti?
Parin välivuoden kanssa 8 vuotta (normaalisti kestäisi 5 vuotta jos opiskelisi täysipäiväisesti)
Mikskä valmistuit?
Oikeustieteen maisteriksi
Oliko opiskelu millaista?
Tylsää lukemista :P
Työllistääkö ala hyvin?
Kyllä työllistää mutta nyt on tietty aika huonot ajat ja se näkyy jokaisella alalla.

Anonym27 december 2014 18:22
Niin ja millaiselle ihmiselle ala sopii? :)
Ja'a, vaikea sanoa, sellaiselle joka tykkää juridiikasta :)

4 kommentarer

 1. Jos oot oikeustieteen maisteri niin mitä se niinku käytännössä tarkottaa? Tai siis niinku ammattina? Et ootko niinku tavallaan asianajaja vai mikä? Toivottavasti ymmärsit mitä hain takaa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. OTM:nä yleensä työskennellään lakimiehenä, asianajajana, tuomarina, syyttäjänä, jne :)

   Radera
 2. Kun sulla on tuo Sony Alpha käytössä niin mikä alpha se on? mulla on Sony Alpha 330 ja kaipaisin kipeästi neuvoa millä asetuksilla saisi hyviä liikekuvia hevosista jne :)

  SvaraRadera
 3. Arvostan kovasti tuota maastoilua, harvat kilpahevoset pääsevät ikinä maastoon :)

  SvaraRadera