Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

fredag 2 januari 2015

Vastauksia osa IV

Anonym28 december 2014 18:16
Olisiko sinulla suositella jotain tiettyä tehtävää, josta itse pidät ratsastaessasi ? 
VASTAUS: Tuo riippuu todella paljon siitä mitä haluat saavuttaa tehtävän kautta :) mutta itse verryttelen aina tekemällä paljon väistöjä ravissa ja laukassa vastalaukkoja ja siihen väliin siirtymisiä. Nämä harjoitukset notkistavat hevosta paljon, ja näitä voi aina käyttää :)




Miten paljon koulutuomarit katsovat ratsukon ulkoasua ? Onko asiasta puhuttu tuomarikoulutuksessa ?
VASTAUS: Siitä ei paljoa puhuttu mutta sen verran että ei saa olla liian paljon blingiä että se häiritsee kokonaisuutta :) siisti asu on aina siisti ja mukava myös tuomarin silmälle :)

Lempi liikkeesi kouluratsastuksessa, jos laukkapiruetteja ei saa valita ? :D
VASTAUS: No nyt olen todella innostunut ykkösistä, eli sarjavaihdot jokaisella askeleella :) mutta sarjavaihdot muutenkin ovat tosi kivat :)

Oletko koskaan hypännyt aktiivisesti esteitä? 
VASTAUS: Ensimmäisen hevoseni kanssa hyppäsin myös paljon mutta se vaihtui äkkiä enemmän ja enemmän kouluratsastukseeen.

Haluaisitko hypätä hevosillasi säännöllisesti ?
VASTAUS: Haluaisin, ja yritän hypätä aina kun löytyy aikaa, en kuitenkaan Hiltonilla mutta Zebbellä. Hilton on niin vihreä hyppäämisessä että se tarvitsee jonkun osaavan hyppäämään sillä, eli mä en ole siihen hommaan oikeen sopiva kun en itse osaa yhtään ;)

Hyppäävätkö hevosesi kuinka usein ?
VASTAUS: Välillä hyppäsivät kerran viikossa, nyt on taas ollut enemmän paussia mutta yritän nyt taas saada hyppäämiset mukaan treeni-ohjelmaan, tekee niin älyttömän hyvää hevosille, ja täytyy myöntää että mäkin nautin siitä! Zebbe  on mun kanssa aina niin kiltisti vaikka onkin innoissaan niin sen kanssa on tosi kiva hypätä jotain pikkuesteitä :)





Anonym28 december 2014 18:35
Koska olet viimeksi pudonnut hevosen selästä? Ja miksi?
VASTAUS: Saksassa kun olin ratsuttajana vuonna 2009 niin yksi ratsutettavani hevonen oli hieman erikoinen nuoro hevonen joka välillä sai kunnon pukkikohtauksia, niin siinä ei sitten helposti pysynyt selässä :P

Anonym28 december 2014 19:49
miten etenet nuorten hevosten kanssa? Minkä ikäisenä pitää osata mitäkin? Kuinka vanhana rupeat kokoamaan hevosta paljon, vai onko siihen mitään ikää tai fyysisiä rajotteita? Käytätkö hevosillasi back on track varusteita? onko sulla muita lemmikkejä? Miten poikaystäväsi suhtautuu hevosiin tai harrastukseesi?

VASTAUS: Nuorten hevosten kanssa kannattaa aina edetä hevosen mukaan. Tottakai on hyvä olla joku kaava minkä mukaan menee, esim 5-vuotias he A-tasolla, 6-vuotias va B-tasolla jne. Kokoamista harjoitellaan ensimmäisestä kerrasta kun mennään selkään, mutta kokoamisastetta nostetaan koko ajan koulutuksen mukaan. Eli aina hevosen kykyjen mukaan, nuorelle hevoselle ei ikinä saa tehdä asioita liian vaikeaksi, treenin pitää olla hauskaa ja helppoa, niinkuin toki vanhemmillakin hevosilla mutta nuorien kanssa tämä on äärimmäisen tärkeää jotta motivaatio pysyy hyvänä alusta asti! Käytän kyllä BoTin varusteita, loimia ja suojia. Minulla on kissa, Pyhä Birma, ja se on mun lapsi < 3 Poikaystäväni suhtautuu hyvin, toki toivoisi että olisin enemmän kotona mutta ymmärtää kyllä täysin :)

Anonym28 december 2014 20:50
mitä blogeja itse luet? Nyt kun valmistut valmentajaksi voitko tuomaroida myös ruotsissa koska puhut niin hyvin ruotsia?

VASTAUS: Tosi paljon ruotsalaisia, esim fridahallgren.se. ninasrader.se, dressyrsnack.se Minä siis opiskelen sekä valmentajaksi että tuomariksi, ei ole kyllä mitään suunnitelmia että lähtisin ruotsiin asti tuomaroimaan :)

Anonym28 december 2014 21:30
Oletko ratsastanut paljon nuoria hevosia?
Mitä mieltä olet "kovista kuolaimista" esim. Kimblewik, olympiat ym siinä tapauksessa kun hevonen ei pysy hallinnassa, onko syy liian pehmeässä kuolaimessa vai muussa?
Oletko koskaan kouluttanut/opettanut/totuttanut nuorta hevosta ratsastuksen saloihin?

VASTAUS: Saksassa ratsastin eniten vaan nuoria hevosia, ja tietty Hilton ja Zebbe kun ne olivat nuoria :) Itse en tykkää kovista kuolaimista lainkaan, jos hevonen on vahva edestä mä päinvastoin vaihtaisin mahdollisimman pehmeään kuolaimeen. Esim kun Zebbe oli todella todella vahva edestä vaihdoin paksuihin niveleihin ja ratsastin vaan niillä koko viime syksyn ja talven ja nykyään Zebbe on todella herkkä suustaan. Eli syy ei todellakaan ole kuolaimessa, vaan huonossa ratastuksessa. En oikeen ymmärrä tuota viimeistä kysymystä, "ratsastuksen" saloihin? Koulutan koko ajan omia hevosiani ja opetan muillekin hevosille uusia asioita mutta ei ne mitään salaisuuksia ole, hyvää perusratsastusta ja järki mukana koulutuksessa, hevosen ehdoilla, niin yleensä sillä tulee hyvää jälkeä :)


Anonym28 december 2014 21:31
Onko mielestäsi millainen hevosmarkkina tilanne tällä hetkellä? Onko hevosia paljon vai vähän tarjolla, onko hinnat ylä vai alakantissa?

VASTAUS: Hinnat ovat nykyään kyllä aika alhaiset, koska taloustilanne on mitä on. Siihen en osaa vastata onko paljon vai vähän hevosia tarjolla, ainahan niitä on myynnissä :)

Anonym28 december 2014 21:34
Mikä on mielestäsi hyvä kengitys väli? Mikä on omilla hevosillasi kengitys väli?
Kuinka usein kilpaileva hevonen tulee rokottaa? Mitä/miksi hevoset saavat rokotteet?
Kuinka usein hevosen hampaat tulisi tarkistaa?kuinka usein sinä tarkistutat omien hevostesi hampaat?
Hierooko kukaan hevosia koskaan? Onko mielestäsi hevosten hieronta hyödyllistä?
Menetkö rokotuksien/raspauksien takia klinikalle vai tuleeko eläinlääkäri tallille?
Onko hevosesi helppo lastata?

VASTAUS: Kengitysväli riipppuu hevosesta mutta omasta mielestäni 5-6 viikkoa on sopiva väli, omat hevoseni kengitetään 6 viikon välein. Rotokussäännöt kannattaa katsoa SRL:n sivuilta siellä on tarkat ohjeet. Minun hevoseni hampaat raspataan kerran vuodessa, jos olisi ongelmia niin useammin, eli tässäkin se on tosi hevoskohtaista, kaikki hevoset kuitenkin ovat erilaisia ja toisilla on ongelmia hampaitten kanssa, toisilla ei :) Minun hevosia hierotaan 4 viikon välein ja mielestäni se on erittäin hyödyllistä ja erittäin tärkeää kun treenaa hevosia tällä tasolla. Sillä pystyy ylläpitämään lihakset mahdollisimman hyvässä kunnossa ja pienet kireydet saadaan hoidettua pois ennen kuin ne menee pahaksi. Hieronta auttaa siinä hyvän treenin sivulla. Eläinlääkäri tulee tallille raspaamaan ja rokottamaan. Lastaan molemmat hevoset helposti yksin ja reissaan molempien kanssa paljon yksin joten ovat juu erittäin helppoja lastata :)

7 kommentarer

  1. Mikset käytä esteitä hypätessäsi edes vähän lyhyempiä jalustimia? Eikö se vapauta hepan selkää vähän huonommin noin pitkillä? En halua kritisoida, kysyin vain kun pisti silmään :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En tiedä ei ole tullut mieleen kun hypätään maahan sidottuja esteitä :p

      Radera
    2. Zebbe hyppää kyllä ihanan innokkaan näköisesti! Mutta kannattaa joskus kokeilla vaikka kahdella lyhyempiä miltä ne tuntuisi :) pääasia tietenkin että teillä molemmilla on hauskaa.

      Radera
    3. Joo se voi olla, pitää kokeilla seuraavalla kerralla :) oon niin tottunut mun pitkiin jalustimiin että tuntuu oudolta lyhentää mutta tottahan se että ehkä sopii paremmin hyppelyihin vähän lyhkäsemmät :)

      Radera
  2. Tosi monilla kouluhevosilla on tuo tapa hypätä että takajalat on ihan "koukussa". :D oma kouluheppakin hyppää nykyään noin, kun hyppääminen ei ole enään niin aktiivisessa osassa treenejä. :D

    SvaraRadera
  3. Teetkö vielä lisää kysymyspostauksia?

    Olisko sulla vinkkejä, miten saada hevonen vaihtamaan oikein, nyt vaihdot menevät takapää jäljessä vaikka tulisi vaihtoon takajalat alla ja hyvässä tahdissa. Kyseessä nuori kouluratsun alku.

    SvaraRadera
  4. Miksi käytät hevosillasi juuri niitä varusteita mitkä niillä on? Esim. alaturpis, suojat/pintelit, suitset yms.?
    Onko mielestäsi suotavaa käyttää toisinaan kuolaimettomia, nuorehkolla hevosella jonka koulutus on vielä vaiheessa. Tai onko ylipäänsä hyvä käyttää välillä kuolaimettomia?
    Miksi olet valinnu juuri nämä hevoset omiksesi?

    SvaraRadera