Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 29 december 2012

Ihana Zebbe!

Zebbe on kyllä ollut nyt viime aikoina niin ihana ratsastaa, antaa joka päivä paremmin ja paremmin periksi niskastaan ja saan sen oikeen rennoksi. Ratsastan sitä aika matalassa pyöreässä muodossa mutta olen silti aloittanut treenaamaan vähän"temppujakin", lähinna sarjavaihtoja ja sulkuja. Ne sujuu hyvin,välillä huomaa vielä että haluaa heittää oikeaa lapaa ulos eikä kuuntele silloin oikeaa pohjettani.

Hiltonkin liikkuu mukavasti, laukkaa sen kanssa harjoitellaan eniten ja ravissa sulkuja. Oikealle se tekee oikeen hyvin mutta vasemmalle haluaa vähän karata alta pois. Mutta kyllä se siitä :)

Itse heräsin aamulla hirveässä flunssassa, en edes uskalla mitata onko kuumetta kun tänään pitäisi ratsastaa 3 hevosta ja vielä huomennakin koska ma-ti olen sitten Helsingissä joten hevosilla on silloin pari vapaata päivää.

Toivon todellakin että saan pian Iphonen takaisin jotenkin bloggaaminen tuntuu tosi tylsältä kun ei ole uusia kuvia mitä tänne laittaa :/

Joten tässä pari vanhaa kuvaa, minä ja Zebbe alumestaruuksissa Kokkolassa ja minä ja Hilton Tampereella 6-vuotis cupissa :)


3 kommentarer

 1. Heip,
  millaisia harjoituksia teet (siis ihan vaan pohkeella korjaamisen lisäksi) että saisit lavat paremmin hallintaan?:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hmm.. no jos esim hevonen työntää helposti oikean lavan ulos se tavallaan tarkoittaa että se ei halua lyhentää kroppaansa ja koota itseään siltä puolelta,minä yritän silloin yleensä esim väistöillä, ja taivutuksilla saada juuri sitä puolta lyhenemään. esim tässä tilanteessa tekisin väistöjä vasemmalle, oikealta pohkeelta kohti vasenta ohjaa ja pidän pohjetta vähän edempänä ja yritän taivuttaa niskaa oikealle joten lapa on pakko siinä vaiheessa suoristua. suorilla urilla koko ajan pieniä "muistutuksia" eli puolipidätteitä siltä puolelta mistä lapa haluaa karata, voin myös joskus asettaa hevosen niskaa siihen suuntaan mihin lapa tahtoo karata. helpoiten sen mielestäni korjaa pohkeilla :)

   Radera
 2. Sitä miten Zebbe on rentoutunut ruunauksen jälkeen, on kiva seurata, vaikka varmastihan siihen vaikuttaa muutkin asiat.

  Ja kuvien puute ei haittaa, ainakin minulle treeniesi lukeminen on hyödyksi. Vaikkakin suomipoikani ei todellakaan tee samoja juttuja, mutta juuri tuo perusjumppa, niistä saa hyviä muistutuksia omiin harjoituksiin!

  SvaraRadera