Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 4 december 2012

Potku päähän..

Jepp,mun osalta ei ollut mikään huippu päivä, olin klippaamassa Zebben takajalkoja, ja niinkuin aina olen pään kanssa ihan kiinni jaloissa kun aina haluan katsoa mahdollisimman läheltä kuinka klippaan, niin Zebbe yhtäkkiä otti ja potkas mua suoraan päähän ja tuli tosi "kaunis" kuhmu suoraan kulmakarvan kohdalle.. onneks se on jo laskenut ja ONNEKSI ei käynyt pahemmin, tollaseen voi oikeesti kuolla! Ehkä opin tästä jotain enkä mene ihan niin lähelle hevosen jalkoja pääni kanssa.. Kone taisi klipata jotenkin että sattui kun se noin äkillisesti reagoi kun ei kyllä muuten ikinä potki.. Noh sain onneks hepan klipattua ja huomenna olisi vielä Hiltonin vuoro.

Ei mitenkään hirveesti huvita näillä keleillä ( -17 ) ajaa hevosten karvat pois mutta torstaina lähdetään Ypäjälle ja siellä ei voi kyllä talviturkilla olla..

Zebbe ja Hilton sai myös säännöllisen akupunktionsa tänään, Zebbellä oli aika lailla kireyttä juuri takakaaren kohdalla, joten satula on painanut siihen. Onneksi saadaan otettua nyt viikolla mitat sen uuteen satulaan ja taidan näitten kisojen jälkeen ottaa pienen paussin ratsastuksen kanssa jos satula tekee noin paljon pahaa sille. Onneksi saatiin akupunktiolla kipukohdat pois mutta sain ohjeeksi vaan juoksuttaa tänään ja huomenna jotta pystyn ratsastamaan torstaina ja perjantaina mahdollisimman hyvin :) Mua ei haittaa yhtään kun ulkona tosiaan niin kylmä että riittää että vaan yhden hevosen tarvii ratsastaa ;)

Hiltonilla ei ollut oikeastaan ollenkaan mitään kireyttä tai mitään missään, ruvettiin katsomaan vaan sen "rintalihaksia" että ne on aika olemattomat verrattuna muuhun kroppaan joten sitä kohtaa hoidettiin ja yritetään silleen "aktivoida" sitä kohtaa jotta sinne rupeaa kasvamaan lihasta pikkuhiljaa :) Kävin sitten hoidon jälkeen ratsastamassa Hiltonin, aika varovaisesti menin tietenkin mutta tehtiin parit vastalaukat ja ravissa vähän väistöjä ja keskiravit. Oli superhieno, sen kanssa on niin kivaa aina tehdä töitä kun on niin letkee ja ihana ja oppii TAJUTTOMAN nopeasti asiat!


Huomenna olen oikeudessa taas koko päivän avustamassa, meillä on tosi iso tapaus meneillään ja eilen olin 10 tuntia oikeudessa ja oli niin kiinnostavaa että olisin voinut jäädä vielä :) joten innolla odotan huomista, illalla sitten käyn klippaamassa Hiltonin ja pakkaamassa tavaroita!

Oliskohan teillä mitään ideaa hyvästä fullneck tallitoppiksesta? haluan sellaisen 500g eli superlämpösen, ainut mikä vastaa sellaista mitä haluan on se eskadronin fullneck tallitoppis mutta mietin jos joku tietäis muita vaihtoehtoja? :)

7 kommentarer

 1. Horseware Amigo Tallitoppa onepiece (350g) eller Horseware Amigo Tallitoppa heavy(550g) och Amigo Kaulakappale (250g) Köpte mina via callistohorses.fi Mycket nöjd med mina, onepiece är ny för i år åt mig, men mycket nöjd med heavy täcket ifjol!!

  SvaraRadera
 2. Herranjumala! Hyvä tuuri ettei tullu mitään. Itsellä myös semmonen kauhukuva, että hevonen potkasee päähän ja sitten otassa on semmonen kammottava hokinreikä...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo oli kyllä aika pelottavaa, tuli kyllä kunnon potku niin olin vähän ihmeissäni että mitä tapahtui ja luulin eka et nyt on pääkallo haljennu :D ei onneks sattunu nyt niin mutta kyllä pitää muistaa olla varovainen. tuo oli kyllä ensimmäinen (ja toivon mukaan viimeinen) kerta kun hevonen on potkaissut mua päähän. Aina asioista oppii ja en kyllä enää mee pääni kanssa noin lähelle jalkoja vaikka onkin kuinka tuttu hevonen!

   Radera
 3. Hei,
  Eskadronista kokemusta, ja valitettavasti mahaläppää ei voinut irroittaa siitä. Joten jouduin luopumaan loimesta, koska poika pissasi läppään. Muuten oli kyllä mahtava loimi, mutta vaihdoimme sitten lämpimämpään talliinkin joten olis jäänyt joka tapauksessa käyttämättömäksi (ja jumalattomasti vei tilaa).

  Noiden Horsewaren loimien lisäksi löysin ilman mahaläppää vielä WB Stable Plussan lapalaskoksella ja 400grammaisena:
  http://www.kaviola.fi/product_details.php?p=1241

  Bucasillahan on sitten se Celtic Stable Extra, jossa 300gramman täytteen lisäksi lämmittää (ja kuivaa) Stay-Dry-fleece aika hyvin, mutta olen pettynyt noiden uudempien mallien kaulakappaleisiin. Ei fleeceä eikä täytettä, mutta BOT-kaulakappaleen D-renkaat sain onneksi kiinnitettyä loimeen, joten valmennusreissuilla toimii oikein hyvin Back on Track-kaulakappale ihoa vasten ja Bucasin kaulakappale vielä sen päällä :-)

  SvaraRadera
 4. Mä mietin kans ton eskan toppiksen ostamista mutta se kaatui siinä olevaan puuvillavuoreen. Myin juuri yhden puuvillaisen fullneck toppiksen, kulutti klipattua karvaa todella paljon ja oli sähköinen.
  Päädyin lopulta Amigo Insulator One Piece 350g toppikseen, joka näin muutaman päivän käytön jälkeen vaikuttanut todella hyvältä :)

  SvaraRadera
 5. mä säikähdin jo ihan tarpeeksi kun sain syksyllä kavionjäljen reiteen kun hevonen huitoi ötökötä takasella mahan alta. sitäkin jo jossittelin että mitä olisi voinut sattua, mennä polvi tai osua lantioon tai mahaan jos olis ollut parikymmentä senttiä suuntaan tai toiseen. onneksi osui lihakseen ja onneksi sulle ei sattunut pahasti!

  SvaraRadera