Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 30 september 2014

Kokoamisharjoituksia ja viikon suunnitelmat!Eilen ratsastin hevoseni myöhään illalla kun olin koko päivän kerrankin ahkera ja tein kouluhommia ihan koko päivän :P Jos nyt vaan jaksaisin pari viikkoa skarpata tän koulun kanssa niin se olis siinä, joten nyt on pakko vaan ottaa itseään niskastaan kiinni. Mä en nimittäin oikeen ole hyvä tuossa istumisessa ja lukemisessa, mieluummin olen ulkona tekemässä jotain fyysistä hommaa :) mutta aika hyvin tämäkin nyt menee kun kyllä kuitenkin juridiikka mua kiinnostaa. Se on vaan aina se aloittaminen mikä on niin hankalaa..

No mutta se siitä, takaisin hevosjuttuihin :) Zebbe oli eilen aivan superihana! Hitsi sille tekee kyllä nuo pienet lomat niin hyvää! Se on nyt todella herkkä pohkeelle, tosi vakaa ja hyvä pyöreä edestä, ja erittäin innoissaan. Olen yrittänyt työstää sitä ravia tosi paljon, että se jäis vähän enemmän ilmaan, samaa mitä Faurie sen kanssa haki. Se tekee tosi hienoa pätkiä mutta ei jaksa tietenkään koko ajan olla siinä. Normiravi onkin kuitenkin tuon kautta parantunut eikä se juokse yhtä pahasti vaan odottaa nyt paljon paremmin, ja kuuntelee mun puolipidätteitä tulemalla takaisin takaosan päälle ja odottamalla askeleessa.

Eilen en sitten työstänyt ja koonnut ravia niin paljon vaan yritin löytää sellaisen hyvän työskentelyravin missä tahti säilyy hyvin avojen ja sulkujen läpi, eli sellainen ravi mitä voin tällä hetkellä esittää radalla. Sitä on turha lähteä prässäämään sitä isompaa "leijuvaa" ravia koska se ei jaksa siinä pysyä kokonaisen ohjelman läpi vielä. Talven yli se homma sitten kyllä laitetaan kondikseen. Varmaan sitten kun aletaan harjoittelemaan passagea enemmän niin ravikin vahvistuu.

Lappeenranta 9.8.2014
Tein sitten ravissa pitkiä diagonaaleja sulkuja, tarkkana että se ei kaadu sisäpohkeen yli, aika loivasti tein ne ja olin vaan tarkkana että asetus ja taivutus on rehellinen ja oikea ja tahti säilyy. Nämä sujuivat oikeen hyvin, ja samaten ratsastin avoja uran sisäpuolella (niinkuin teen ne kürissä) ja tässä se pysyy nyt todella hienossa tahdissa ja tasapainossa. Ennen se helposti vähän halusi vetää itsensä pois edestä mutta nyt pysyy rentona ja pyöreenä koko ajan.

Laukassa harjoittelin piruettilaukkaa, isojä käännöksiä, missä se odottaa mun sisäpohjetta eikä vaan kaadu ympäri, ja sitten niitä ulosratsatsuksia. Ne ovat mulle hankalat. Mä helposti vaan syöksyn piruetista ulos ja hevonenkin on oppinut siihen ja vetää itsensä pitkäksi kun pitäisi suoristaa ja lähteä ulos piruetista. Nyt sitten harjoittelin niitä, jäin piruettilaukkaan vaikka suoristin ja lähdin ratsastamaan eteen. Ei se nyt niin hankalaa ollut kunhan minä vaan ratsastin oikeen ;)


Hiltonilla harjoiteltiin todella paljon piruettilaukkaa suoraan eteen. Sen kanssa on tosi vaikea saada oikea lapa läpi, eli oikea pohje ja saada se rehellisesti asettumaan oikealle, varsinkin kun lähtee kokoamaan. Joten aloitin vasemmassa laukassa oikeassa kierroksessa, suoraan eteen, asettamalla oikealle ja ajattelemalla että ratsastan avoa oikealle. Tässä sitten kokosin sen piruettilaukkaan ja olin todella tarkka siitä että se koko ajan pyrki eteen, ja laukkasi omalla moottorilla. Eli mä en halua auttaa sitä pohkeilla koko ajan siinä piruettilaukassa vaan sen pitää pysyä siinä vaikka mun jalat on irti. Sain tosi hyvin sitten tuon oikean puolen läpi, ja tämän harjoituksen jälkeen Hilton oli jo aika poikki, joten lopuksi ratsastin vaan pari minuuttia kootussa ravissa ja tein parit diagonaalit sulkua ennen kun lopetin. Hyvä treeni oli molempien hevosten kanssa :)

Nyt onkin aika luksusta kun saadaan tosi hyvin valmennusta ennen HIHS:ä ja Hiltonin hallimestaruuksia, Marko tulee nyt viikonloppuna, ensi viikolla Collianderin valmennus ja sitten 14-15.10 onkin Nipsun valmennus! Hitsi mitä luksusta :)

Tässä oliskin poikien tämän viikon suunnitelmat:

Maanantai:  Koulua kangilla

Tiistai: Zebbe juoksutus, Hilton irtojuoksutus

Keskiviikko: Koulua nivelillä, jumppaa

Torstai: Maasto

Perjantai: Jumppaa nivelillä

Lauantai: Markon valmennus

Sunnuntai: Markon valmennus

6 kommentarer

 1. Hei

  Pystyisitkö laittamaan valmennusten aikatauluja taas blogiisi :)

  SvaraRadera
 2. Etkö vastaa kaikkiin kysymyspostauksen kysymyksiin? :(

  SvaraRadera
 3. ratsastatko koskaan gramaaneilla nivelten kanssa?

  SvaraRadera
 4. Täällä tällainen harrastelija nyt kommentoi :) Olen jonkun tovin seurannut blogiasi ja nyt oli pakko kommentoida kun kerran rohkaistuin. Sulla on kyllä aivan hurjan upeat hevoset ja olet todella taitava! Aina kun huomaan sinulta uuden postauksen, availen ja luen innolla :) Olet kyllä ihailtava ratsastaja ja hevosenomistaja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei Petra! Kiitos paljon kun rohkaistuit kirjoittamaan noin ihanasti, tuo lämmitti paljon lukea :)

   Radera