Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 15 september 2014

Kuvapommi!

Minulla oli oikeen kaksi kuvaajaa mukana eilen kisoissa joten kuvia on PALJON! Hilton oli niin reipas koko kisan ajan, siitä huomasi kyllä niin hyvin kuinka se nautti kaikesta huomiosta, sehän selvästi luulee että kaikki ihmiset siellä paikan päällä on tullut katsomaan vaan ja ainoastaan häntä ;)

Kaikki tämän postauksen kuvat (C) Anna-Karin Åkers

Näitten lisäksi voitettiin 2 loimea, yksi Equilinen huopa sekä kaksi kukkapuskaa, puhumattakaan upeista rahapalkinnoista, suuri kiitos Totolle joka sponssaa sennumestaruutta noin hyvillä palkinnoilla! Oli kieltämättä eka kerta kun taloudellisesti kannatti lähteä kisoihin :P

Mestaruusluokasssa meillä tuli kyllä jonkinverran rikkeitä, alkutervehdys oli täysi katastroofi kun Hilton kiemurteli ja pysähtyi vinoon :P Sitten tehtiin oikeen hyvä raviohjelma, vaikka ravilisäykset olivat aika vaisut omasta mielestäni saatiin niistä seiskoja. Hilton esitti todella upean lisätyn käynnin josta saatiin jopa 8! Takaosankäännöksistä tuli 5-6 arvoisia numeroita. Laukassa tehtiin jopa kaksi epäpuhdasta vaihtoa :/ ja oikea laukkasulku oli todella huono mutta Hilton on oikealle paljon jäykempi joten en olisi odottanut paljon parempaa laukkasulkua tällä hetkellä. Hassua on että ravisulku vasemmalle kyllä sujuu tosi hyvin :P

Nyt kun Hiltonkin on saanut enemmän voimaa kantaa itseään sen muoto on parantunut selvästi ja nenä on enemmän edessä nyt!Tuo junnujen joukkueohjelma on  kylläkin aika haastava, joten olin todella tyytyväinen lopputulokseen 64.5%. Vähän toki hämmästytti isot tuomarierot koko luokan läpi, se ei ikinä ole hyvä asia :/ kuitenkin kaikki kärsivät tästä samasta asiasta joten siinä mielessä se oli kuitenkin reilua kaikille :)

Seuraava luokka oli sitten avoin Vaativa B:0 luokka, ja siinä Hilton tuntui omasta mielestäni paremmalta tässä luokassa, ainakin raviohjelma oli parempi. Keskilaukat keskiympyrällä ovat todella haastavat eikä se siinä oikeen lisää, plus että tuli pari ristilaukka-askelta siinä välissä :P 

Tässäkin tuli jonkin verran tuomarieroja, mutta nekin olivat samat koko luokan läpi eli tuomareilla vaan ollut eri skaala, saatiin tässä päätuomarilta 71% ja toiselta tuomarilta lähes 65%, lopputuloksena 67.8% ja voitto tässäkin luokassa.

Kyllä mun täytyy sanoa että olen ihan äärimmäisen ylpeä mun molemmista pojista, kuinka upeasti ne ovat tämän kauden aikana kehittynyt ja kuinka ihania hevosia ne ovat < 3 mitä mä tekisinkään ilman niitä :) Paljon töitä on vielä edessä toki mutta ollaan oikealla tiellä kun kehitystä tapahtuu koko ajan oikeaan suuntaan. Tästä toki suuri kiitos kuuluu myös mun valmentajille Markolle ja Nipsulle. 

Valitettavasti tämän päivän ja huomisen Nipsun valmennukset ovat peruttu joten me otetaan vähän rauhallisemmin Hiltonin kanssa, Zebben kanssa aloitetaan perusjumpat taas pikkuhiljaa, pidän kuitenkin tämän viikon vielä myös aika monipuolisena eikä lähdetä tekemään mitään kovia koulutreenejä vielä, paljon jumppaa ja notkistelua, maastoilua, juoksutusta ja ehkä jopa vähän esteitä :)

Tässä vielä loput kuvista, enjoy :)

Meidän seura otti kaksoisvoiton sennumestaruudessa kun Elina Westerlund - Flying Heart sijoittuivat hopealle.


Hilton getting ready :)Hiltonilla oli tallikaveri mukana kisoissa, ja meillä oli auto täynnä, ja hemmetin hauskaa oli kun lähdettiin kimppakyydillä :)
Hiltonin kanssa on aina mukavaa ratsastaa kunniakierros kun se on niin rauhallinen, toisin kuin eräs Z ;)

Hilton erittäin tyytyväinen kun tiesi että nyt lähdetään kisoihin :)


Mä en tajua miten paljon lihaksia tähän hevoseen mahtuu, se vaan kasvaa ja kasvaa :D

Mamman nallekarhu < 3

Kokkolan vapaa-ajan keskus oli todella upa kisapaikkana, ja kisat olivat muutenkin tosi hyvin järjestetyt, kiitos siitä K-GR :)
Hilton tajuaa erittäin hyvin mitä tarkoittaa kun latietaan ruusuke suitsiin, silloin saa olla ylpeä :)

Mallipoika!

15 kommentarer

 1. Niin paljon upeita kuvia, huhhuh. Varsinkin tuo viimeinen, Hilton on kyllä niin hieno! :)

  SvaraRadera
 2. ihana kun hilton näyttä aina kaikissakuvissa niin iloiselta ja tyytväiseltä! :)

  SvaraRadera
 3. Sinä ja Hilton ootte niin upeita kaikissa kuvissa että huhhuh! Hilton sopisi oikeasti malliksi vaikka Hööksin mainoslehteen kun osaa olla aina niin komia!

  SvaraRadera
 4. Ihanan suloinen Hilton, ja vitsi se on kehittynyt PALJON! Onnea onnea!!
  Yksi kysymys jäi mietityttämään; minkä takia se on huono, jos saa tuomareilta tosi erilaiset prosentit? :)

  Annk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) no siis huonoa sinäänsä jos tuomarit käyttää eri skaalaa, kyllähän pitäisi skaalan olla kaikkialla yhtenäistä. Mutta eilisen kisoissa kaikilla oli isot tuomarierot, toinen antoi korkeammat % kuin toinen joten se ei ollut sinäänsä epäreilua, kuin jos vaan parin ratsukon kohdalla olisi ollut isot erot. Eilen oli kuitenkin pahimmillaan 10% ero tuomareissa ja se ehkä viittaa siihen että tuomareilla ollut eri skaala, esim hyvästä avosta tuomari A antaa 8 kun tuomari B antaa 6. Olishan se parempi jos kaikilla tuomareilla olis sama skaala ja niinhän sen pitäisikin olla ja siihen pitäisi pyrkiä :)

   Radera
 5. Ihana Hilton! Paljon onnea sijoituksestanne ja on kyllä upeita kuvia. :)

  SvaraRadera
 6. Hilton on kyllä niin upea ja karismaattinen, ihan oli ansaitut voitot!

  SvaraRadera
 7. Aivan ihana Hilton, hän niiiin tietää olleensa päivän paras! Paljon onnea voitoista, olette ne ansainneet! :)

  SvaraRadera
 8. Tosi hienoa! Hiltonilla vähän pieni loimi, söpö :D

  SvaraRadera
 9. Siis noi mustavalkoset pääkuvat, huippuhienot! Niistä sais upeat taulut.

  SvaraRadera
 10. Upeaa, hyvä te! Hienoja kuvia nämä kaikki :)

  SvaraRadera
 11. Minkä suuruisi nuo rahapalkinnot ovat tuolla tasolla? Esim paljon näissä kisoissa oli ykkös palkinnot? Useampi satanen?
  Itse aloitin vasta tänä kesänä kisaamisen ja tällä tasolla rahapalkinnot ovat vain muutamia kymmeniä euroja.. kiinnostaa tutustua tähän kisa maailmaan :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. no ei aluetasolla noin hyviä palkintoja ole koskaan muuten, vaativa B-luokissa ehkä 45 euroa? nyt on Toto sponssannut Aluemestaruuksia pari vuotta, ja nyt sain 250euroa kun voitin sennumestaruuden, ja avoimessa va B luokassa 70euroa, mikä on sekin tosi paljon :) Kansallisella tasolla jos voitat va B -luokan on yleensä palkinto 90-100euroa ja Intermediaire 1 tasoisessa luokassa yleensä 120-140euroa, paitsi LähiTapiola Small Tour osakilpailuissa voittajalle 250euroa. joten ei tässä oikeen rikastu kun kisakulut yleensä lähemmäs 1000euroa jos vlopun yli lähtee kisaamaan ( pe-su)

   Radera
 12. Wou miten hieno Hilton on! :o

  SvaraRadera
 13. Blogiasi on kyllä ihana lukea ja täytyy nostaa hattua kun jaksat pitää sitä :) Onnea voitosta ja pidän peukut pystyssä sulle tuleviinkin kisoihin.

  SvaraRadera