Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 30 september 2014

Vastauksia viimeinen osa!KYSYMYS:
Miten lähdit etsimään zebbelle sopivaa kankea ? Miten esim kuolaimen paino, kielentila vaikuttavat ? Hevoseni on herkkä suustaan mutta jää myös nojaamaan kuolaimeen ja on 'kova' johtuen varmaan että varoo kankea. Onko sulla vinkkejä :) valmentajat toki auttaa mutta muistelen että sulla oli vaikeaa löytää oikea kuolain ja varmasti jouduit perehtymään asiaan :)

VASTAUS:
En oikeastaan tehnyt muuta kuin yritin netistä lukea eri kankikuolaimista ja kyselin kavereilta minkälaiset heillä oli ja miten ne toimivat. Päädyin sitten kokeilemaan Sprengerin Bemelmania ja HO-kankea, ja tuo HO-osoittautuikin sitten ihan täydelliseksi! Kokeilemalla oikeastaan se vaan selviää, ja kannattaa kokeilla samaa kuolainta monta kertaa peräkkäin :)


KYSYMYS:
kauanko ratsastat kerralla? 30min, 40min, 1h?

VASTAUS:
Harvoin yli 40min, yleensä se on siinä 30-40 min välissä. Joskus, harvoin, saatan mennä kokonaisen tunnin jos tuntuu että en saa jotain asiaa läpi. Mutta tätä sattuu erittäin harvoin,yleensä saan hevoseni aika nopeasti tekemään mitä haluan :)

KYSYMYS:
Mistä tietää selästä käsin hevosen käyttävän takaosaansa ja astuvan kunnolla alle? Jotenkin sen pitäisi vissiin tuntea, mutta en ole onnistunut tätä vielä tunnistamaan. Peilistä/kuvista katsottuna olen sitten nähnyt hevosen liikkuvan kunnolla :D 


VASTAUS:
Kyllä sen yleensä tuntee siinä että liike on yhtenäisempää, selässä on helpompi istua, ja liike on vakaa. Tunnet myös kun hevonen kantaa sinut, ja meno on ylämäkeen :)

VASTAUS:
Millainen ruokavalio hevosillasi on ? Mitä syövät ja kuinka paljon.

VASTAUS: Ne syövät kauraa,noin 4l päivässä litistettynä, Krafft Sport ja Dodson & Horrellin build uppia, sekä soijaa,lesettä,pellavaa 3dl paisutettuna, MSM jauhetta, magneesiumia kuureittain,suolaa, elektrolyyttejä. ja toki heinää niin paljon kun jaksavat syödä :)


KYSYMYS;
opiskeletko jotain tai teetkö töitä, missä? :) onko sulla miesystävä ja mitä mieltä hän on hevosista?

VASTAUS:
Olen opintoni ihan loppumetreillä, oikeustiedettä olen opiskellut. Heti valmistumisen jälkeen haen sitten töitä :) Olen kihloissa ja poikaystäväni tukee minua kyllä mutta ei itse ole kovin kiinnostunut hevosista, katsoo kyllä kaikki kisavideoni ja kuvani ja tulee mukaan kisoihin aina välillä. On jopa ratsastanut sekä Zebbellä että Hiltonilla kerran, mutta siihen yhteen kertaan se sitten jäikin :P


KYSYMYS:
Mitä mieltä olet suomenhevosista? :)

VASTAUS:
Mun mielestä ne ovat aivan ihania :)

3 kommentarer

 1. Nyt on kateellilsen pakko kommentoida, nimittäin hevosesi ruokamäärää. En ymmärrä mikä mulla menee näissä hevosvalinnoissa pieleen kerta toisensa jälkeen, mutta aina osuu tontille kopukka, joka saa syödä heinää ihan minimiannokset ja väkirehuakaan en sitten viitsi kipata vyötärönympäryksen takia yhtään enempää kuin oikeasti työntekoon tuntuu tarvitsevan (2-4l koko kauraa + mahdollinen soija/öljylisä). Kadehdittavaa tuommoinen heinänsyöttömahdollisuus, tunnen itseni ihan hirveäksi natsiksi kun hevoseni heinäannoksia vahtaan ja kärrään heiniä takaisin varaston puolelle punnittavaksi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Monesti sanotaan että kaikki hevoset voi olla tällä vapaalla heinällä ja jos ei ole niin se on omistajan vika ettei vaan halua antaa tai ei ole varaa antaa heinää niin paljon. Puppua. Mun toinen hevonen on vapaalla heinällä, ja se toimii eikä se voi olla ilman vapaata heinää koska lopettaa syömisen. Kun taas mun suokkiruuna. Kun se sai vapaan heinän ni se söi viikon putkeen eikä loppua näkynyt eikä se tottunut siihen. Se vaan söi :D ei vapaa toimi kaikilla.

   Muuten. Miten hilton ja zebbe saa heinää tallissa ja tarhassa? Laatikko verkko häkki?

   Radera
  2. Ne saa heinat ihan vaan maahan, sekä ulkona että karsinassa, ison kasan :)

   Radera