Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 24 september 2014

Ups and downs

Maanantaina meillä oli Zebben kanssa isoja erimielisyyksiä, se oli niiiin kuuma eikä ymmärtänyt puolipidätteitten päälle sitten yhtään, halus vaan juosta mahdollisimman lujaa eteen. Ratsastin lähes 1,5 tuntia, mikä on mulle superkauan kun normaalisiti meen noin 30-40min. Yritin tehdä siirtymisiä, laukka-käynti-laukka, ratsastaa isolla ympyrällä vastalaukkaa asetettuna sisälle, ja lopuksi sain sen sitten jotenkuten kuuntelemaan.

Eilen oltiin koko päivän kissan kanssa Tampereella klinikalla, joten Zebbe sai vapaapäivän. Tänään päätin sitten juoksuttaa sen ensin jotta sai päästää pahimmat höyryt liinassa ja sen jälkeen nousin selkään. Parempi näin niin ratsastaminen pysyy laadukkaana. Zebbe oli sitten kuin unelma ratsastaa. Todella pyöreä ja kuuliainen, tänään meni kaikki puolipidätteet helposti läpi ja Zebbe työskenteli hyvin selän yli. Tein vaan siirtymisiä ja laukassa yritin pitää sen suoralla uralla avomaisessa asennossa jotta sisätakajalka tulisi oikeen hyvin alle.

Hiltonin kanssa olemme myös tehneet vaan perusjumppaa matalassa muodossa. Hiltonia yritän ratsastaa aina enemmän avoimessa muodossa alhaalla kun Zebbeä on parempi ratsastaa oikeen pyöreenä. Eilen Hiltonia irtojuoksutettiin maneesissa ja sen huomasi kyllä tänään, joku jumi on selästä irronnut kun se sai eilen vähän riehua ja se oli ihan superhyvä ratsastaa, venytti kroppaansa tosi hyvin. Yritin koko ajan saada sen pidemmälle ja pidemmälle kaulalle, turpaa maahan tyylillä, ja lopussa pidin melkeen vaan ohjien päistä kiinni kun se venytti niin hyvin!
Laukassakin venytti tosi hyvin, vaikka se on aina ollut sille hankalaa.

Huomenna on sitten vähän kuvia taas luvassa kun Cia tulee kuvaamaan meitä :)

Alla-oleva kuva (C) Heidi Järvi


6 kommentarer

 1. Ootte Zebben kanssa hieno pari! :)

  SvaraRadera
 2. olen ymmärtänyt, että olet kärsivällinen ratsastaja? meneekö sulla koskaan hermot kun tuntuu ettei onnistu ja otat esim tarpeettoman ison pidätteen? esim tuolloin kun Zebbe ei kuunnellut apuja. Miten hillitset itsesi? :) hyviä ratsastajia seuranneena, erittäin harvoja olen nähnyt, jotka hillitsisivät hermonsa, jos sellaisia edes on.. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllähän sitä sattuu, ollaanhan me kaikki ihmisiä. Mutta kyllä minulla on nyt tuhat kertaa pidempi pinna kuin nuorempana enkä oikeastaan koskaan me etä enää kunnolla hermoja hevosen selässä. Olen oppinut että se ei auta, vaan asiat pitää vaan toistaa kunnes ne onnistuu, muuten sitä vaan pahentaa koko tilanteen. Omat hevoset tunnen sen verran hyvin että tiedän miten saan ne kuuntelemaan. Ma:na tyydyin vaan vähän vähempään zebben kanssa ja annoin sen lopuksi laukata lujaa ympäri maneesia pää pystyssä :p sillä on kuitenkin ollut 2 vkon loma niin ylimääräinen energia ihan ymmärrettävä :)

   Radera
 3. Hur gick de me katten då? Hoppas han mår bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han mår nog bra jo med tanke på omständigheterna, han har ju förstorat hjärta men de e stabilt o veterinären tyckt de så bra ut, men han ha fått astma nu också :( så nu går han på antibiotika kur, men vi får hoppas vi kan sköta om det lika bra som med hjärtat :)

   Radera