Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

torsdag 28 maj 2015

Finnderbyä kohti..

Nyt rupeaa paperisodat olemaan kasassa, vielä odottelen Hiltonin FEI-passia postista. Zebbellä onneksi jo oli kaikki paperit kunnossa ennestään.

Viime vuonna kävi niinkin pahasti että meidän kür musiikki ei toiminut :O toivotaan parempaa onnea tälle vuodelle ;)


Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa mukana pikkukierroksella Zebben kanssa, ja se oli kesän parhaimpia viikonloppuja, iso syy tähän oli varmaan erittäin hyvä seura a'la Tina joka tulee myös tänä vuonna mukaan ;) Täältä voi käydä lukemassa viime kesän tunnelmia.

Mielestäni on tosi hyvä että saa kokemusta kv-kisoista kotikentällä, FEI:llä on kuitenkin vähän eri toimintatapoja ja sääntöjä, ja onhan se tunnelma siellä ihan eri kuin kansallisissa kisoissa, vaikka eniten suomalaisia onkin mukana ;) Finnderbyssä tapahtuu tosi paljon kaikkea, siellä on kouluratsastusta, este- ja kenttäratsastusta, jopa lännenratsastusta :) ja vielä tosi mahtavat expot!

Kisapaikalle pitää saapua torstaina, vaikka omat kisat alkaakin perjantaina. Hevoset yöpyvät kisatallissa koko kisan ajan, missä on tiukka kontrolli, tallin ovella ovat vahdit jotka päästävät talliin vain kulkuluvalla (joka on jopa kuvallinen :P) ja saapuessa hevosilta mitataan kuume.

vet-checkissä viime vuonna


Meillä on torstai-iltana myös vet-check, eli eläinlääkäri, tuomariston edustaja,ja steward tarkistavat hevosen mikrosirun, FEI-passin ja katsovat että hevonen on päältäpäin hyvässä kunnossa, ja sitten se esitetään käynnissä ja ravissa käsin, ettei hevonen liiku epäpuhtaasti. Kaikkien hevosten pitää läpäistä tämä vet-check ennen ensimmäistä starttia.

Söpö Z !


Itse letitän aina hevosen vet-checkiin, kypärä ja hanskat itselläni ja siistit vaatteet. Zebbe on maailman paras tässä. se aina esittelee itseään ja ravaa tosi hienosti :D Pitää varmaan harjoitella tätä Hiltonin kanssa, jotenkin tuntuu että se voi olla aika laiska tässä hommassa :P

kisaradalle pääsee myös torstaina ratsastamaan.


Perjantaina sitten pikkukierros alkaa Prix St Georges-ohjelmalla, lauantaina ratsastetaan Intermediaire 1 ja sunnuntaina sitten Intermediaire 1 kür. Tykkään tästä kun on 3 päivää putkeen kisat, kun kerran kisoihin lähtee niin kyllä silloin voi kunnolla kisata ;) varsinkin kun meillä on aina niin pitkät matkat kisoihin niin se 1 startti jonka takia pitää ajaa yli 800km yhteensä ei ole varsin kivaa.. Kisapaikalle pitääkin mennä jo ke:na kun vet-check on ke iltana, kisat alkaa jo torstaina PSG:lla, pe vapaapäivä ja la Inter 1, su:na inter kür.Itse odotan tätä viikonloppua ihan superpaljon, koska viime vuonna oli niin hemmetin hauskaa. eikä näissä kisoissa ole silleen mitään paineita, että pakko suoriutua hyvin, vaan enemmänkin saa mennä hakemaan kokemusta, ja nauttia vaan tunnelmasta :) (siis tottakai mä aina yritän ratsastaa parhaani mukaan, mutta tarkoitan enemmän että ei ole niin isoja suorituspaineita ;)

Onko teistä lukijoista ketään menossa Finnderbyyn, kisaamaan tai katsomaan? mitä odotatte eniten? :)

12 kommentarer

 1. Mukavaa lukea teidän kokemuksia. Meidän luokka on tänä vuonna kisatallissa töissä 😄

  SvaraRadera
  Svar
  1. no ni, hienoa, varmaan nähdään sitten talli-alueella :)

   Radera
 2. teillä tulee varmasti olemaan kivaa sillä reissulla! Itse en valitettavasti pääse katsomaan :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo kyllä mä uskon :) harmi ettet pääse :/

   Radera
 3. Hieno saavutus päästä kahdella hevosella Finnderbyn pikkukierrokselle! Ei ole montaa vastaavaa joukossa mukana :) Tsemppiä matkaan!

  Onko Zebbe saanut jo satulansa takaisin muokkauksesta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) onhan tää aika makeeta että Hilton on näin äkkiä päässyt mukaan isojen poikien gameihin, viime vuonna vielä kisas helppoa A:ta :D Zebbe ei ole vielä saanut satulaa takaisin, toivon että saisin sen finnderbyhyn :)

   Radera
 4. Olen menossa katsomaan kun on niin lyhyt matkakin. Finnderbyssä viihtyy aina. Toivottavasti näen teidän suoritukset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva, pidä peukkuja jos tulet meitä katsomaan ;)

   Radera
 5. En ole menossa, koska matka sinne olisi turhan pitkä.. Muuten kyllä olisin ehdottomasti menossa. Ja onnea teille kisoihin! :)

  SvaraRadera
 6. olen tulossa finnderbyä katsomaan ja ihastelemaan, toivottavasti näen teidätkin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva, toivottavasti näät ja toivottavasti me tehdään hyvät suoritukset ;)

   Radera