Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 3 mars 2013

Esteitä & Vaihtotreenejä!

Me oltiin taas hyppäämässä Zebben kanssa, saas nähdä vaihdetaanko pian lajia ;) no ei nyt ehkä mutta erittäin hauskaa on kyllä hypätä vähän välillä, sekä minulle että Zebbelle tekee hyvää!
Kimojen estetreenit ;) Kuvan copyright: Anna-Karin Åkers :)

Mentiin taas jumppasarjaa ja jotain maapuomeja, esteet oli kuulkaas jo varmana puolet korkeemmat kuin viimeksi ;) meni myös paljon paremmin tällä kerralla kun pikkhuhiljaa ruvetaan tajuamaan tää asia. Varmaan on aika huvittavaa kun mä en osaa hypätä eikä Zebbekään, mutta me yritetään ja ainakin on hauskaa :D

Hiltonin kanssa pääpaino oli tänään taas vaihdoissa. Ratsastin sen eilen vaan oikeen rennoksi eteen-alas enkä vaatinut mitään kokoamisia. Se oli tänään heti aluksi superhyvän ja letkeän tuntuinen joten varmaan voi olla hyvä juttu ratsastaa se niinkuin eilen päivää ennen kisoja ;) Hilton teki siinä aluksi oikeen hyvät puhtaat vaihdot molempiin suuntiin mutta kuumeni sitten ja rupesi itse ennakoimaan liikaa. Tässä mun pitää nyt tehdä niin että jatkan vaan ratsastamista eteen vastalaukassa enkä vaihdakkaan kun se rupeaa noin ennakoimaan. Se vähän tekee homman itselleen liian vaikeaksi, mutta kyllä se sieltä, tuntuu kuitenkin että mennään asiassa koko ajan eteenpäin, sehän tosiaan vaihtaa puhtaasti kuitenkin aina välillä ;) vielä kuukausi sitten kaikki vaihdot oli takaosa 10 askelta jäljessä :P

Tein sitten ravissa vähän avoja ja sulkuja, tuntuu että pikkuhiljaa voin varmaan vaatia vähän enemmän asetusta ja poikitusta sulussa. Parasta on aloittaa loivasti ja siitä loppua kohden pyytää että astuu jyrkemmin sivulle, silloin riski että se tippuu laukalle on paljon pienempi. Jos alusta yritän lähteä liian jyrkkään sulkuun se hyppää laukalle ja sitä ei haluta.

Tänään on ollut oikeen ihana sää,aurinko paistoi ja lunta oli tullut eilisen lumimyrskyn jälkeen oikeen kivasti joten oli ihanan valkoista ulkona myös :) huomenna voisi mennä Hiltonin kanssa kentälle kun veikkaan että siellä on nyt aika paljon "koskematonta" lunta, niin sinne voi mennä vähän hankitreeneihin.

Hilton käyttää itseään nyt niin hyvin ja sen treenit on nyt aika rankkoja joten ajattelin nyt yrittää tehdä niin että meen joka toinen päivä kunnolla ja joka toinen päivä ratsastan vaan sen eteen-alas rennoksi niin se ehtii kunnolla palautua koska eilen se oli tosi jumissa kun aloitin ratsastuksen kun oli 2 rankkaa päivää takana. Onneksi se sitten vertyi mutta oli aika iso ero tänään kun aloitin verkkaamaan kun se oli heti ekasta askeleesta letkeä ja vetreä :) eli enemmän jumppapäiviä vaan sen viikko-ohjelmaan nyt hetken!

Zebben kanssa pitää ensi viikolla yrittää ratsastaa vähän ohjelmanpätkiä Yrjöstä ja katsoa jos ollenkaan viittin sen ratsastaa meidän harjoituskisoissa, tuntuu että on vähän liian aikaista ja olis kiva saada se kunnolla kulkemaan ennenkun ratsastaa ohjelman vaikka onkin vaan harjoituskisat :) Olis ehkä järkevämpää ratsastaa joku helpompi ohjelma missä voisin harjoitella tuota että saisin sen vaan pysymään raamissa ettei se vaan lähde niska jäykkänä juoksemaan, mitä se aina tekee kisoissa ;)

Inga kommentarer

Skicka en kommentar