Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 6 mars 2013

Ohjelmien treeniä...

Tänänä Cia kävi kuvaamassa meitä kun harjoiteltiin ohjelmia. Menin ensin Zebbellä ja se oli aika hyvä alusta asti, vähän mulla on ongelmia saada jalka tarpeeksi lähelle noitten kisasaappaiden kanssa eli pitää nyt yrittää ratsastaa niillä päivittän että ne vähän tulis pehmeämmäksi ja minä tottuisin niihin.Zebben kanssa ratsastin sitten PSG:n läpi, kolme kertaa.. Se rupes sitten "jännittämään" Ciaa yhtäkkiä ja nosti pään taivaisiin ja oli todella todella hankala... Sain sen sitten loppujen lopuksi menemään sen ohjelman ihan hyvin läpi vaikka pari kertaa jouduin kääntämään voltille kun se tuli vahvaksi ja yritti lähteä vetämään. Summa summarun, LISÄÄ ohjelmanharjoituksia kotona!!! Ja jos se tulee vahvaksi ja menee avuilta pois niin minä yksinkertaisesti käännän sen vaan ympyrälle tai voltille ja pidän siinä kunnes se on taas mun avuilla ja jatkan sitten siitä. Eiköhän sen näin sitten opi pikkuhiljaa kulkemaan myös vaikka mennään monta asiaa peräkkäin ja mäkin opin pitämään sen hanskassa ;) Mutta luulen myös että se voi olla vähän väsynyt lihaksistosta, kun miettii että mä kuitenkin aika nopeasti nostin treenin vaikeustasoa sille. Yritän nyt nollata tilanteen ja juoksuttaa sen huomenna oikeen eteen-alas pessoalla ja perjantaina täysin vapaapäivä, ja katson uudestaan lauantaina miltä tuntuu, jos ei ole hyvä niin en mene harjoituskisoihin, mulle tulee vaan huono mieli sitten jos se on järkyttävä siellä :D

Hilton reppana ei oikeen pysty liikkumaan tuolla Zebben satulalla ja sen rupeaa nyt huomaamaan paremmin kun pari päivää oon sillä mennyt :/ en itse pysty edes istumaan siinä satulassa kun se tulee niinkuin liian ylös kun on niin kapea.. daamn mulla ei nimittäin ole nyt mitään muuta satulaa :/ Ettan onneksi lupasi lähettää ensi viikolla jotain leveitä Childeric-satuloita mulle kokeiluun, toivottavasti niistä joku sopis muuten on vähän paha lähteä Kajaaniin :/
Tein sitten aika lyhyeen verkan ja ratsastin World Challenge Test B ohjelman läpi, ei suurempia ongelmia, ekassa lisäyksessä se otti vahingossa laukalle mutta se oli mun oma moka. Avot meni ok:sti ja vastalaukkakaaret myös ilman vaihtoja :) joten ihan jees :)  Hilton saa huomenna vapiksen ja perjantaina juoksutus. Ehkä voin mennä sunnuntaina kisoihin jos meen sitten lauantaina kevyeesti vaan, pitää vähän katsoa miltä tuo selkä tuntuu..

12 kommentarer

 1. Te olette kyllä niin tyylikkäitä! :-)

  SvaraRadera
 2. Siis multa on mennyt ihan ohi ja yritin noita vanhoja postaiksia selata, nutten löytänyt, miksi siis Hiltonilla on Zebben penkki? Oma jäänyt kapeaksi vai? :O hienolta se kuitenkin näyttää tollakin satulalla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siis mähän oon ratsastanut Joulukuusta asti sillä lainasatulalla jonka sain pitää sen aikaa kun odotin Zebben mittatilaussatulaa, ja se satula oli Hiltonille ihan täydellinen! Valitettavasti se ei ollut myynnissä ja jouduin sen palauttamaan Ettanille kun tuo Zebben satula tuli. ja Hiltonin D1 ei istu sille sekään ja se on nyt myös etelä-suomessa kokeilussa eli nyt on vaan tämä Zebben satula mulla :) Etsinnässä tosiaan on sopiva Childeric myös Hiltonille :) en viitsi sille vielä ostaa mittatilaussatulaa kun sekin on vasta 7,kokemuksesta tiedän että ne voi vielä muuttua jonkin verran tässä parin vuoden aikana kun noustaan tuonne vaikeammalle tasolle, kun lihakisto kasvaa vielä. Eli yritän löytää hyvän käytetyn Childericin siksi aikaa :)

   Radera
 3. Molemmat näyttää niin muhkeilta ja lihaksikkailta nykyään, etenkin Hilton on saanut aivan valtavasti pienessä ajassa hyvää massaa ja näyttää niin upealta! :)

  SvaraRadera
 4. Hilton on kyllä tosi hienon näköinen!

  SvaraRadera
 5. Nuo sun hevoset on kyllä niin mahtavia! :)

  SvaraRadera
 6. Vitsi Hilton on hyvän näköinen noissa kuvissa! Massaa ja kantovoimaa tullut näköjään roimasti lisää! Sulla on kyllä siinä aika kultakimpale.

  SvaraRadera
 7. Kiitos kaikille ihanista kommenteista :) lämmittää todella paljon ja hevosetkin kiittää :)

  SvaraRadera
 8. Vau! Hilton on super hieno ja zebbekin mut jotenkin tuli vau efekti kun kato noita hiltonin kuvia.

  SvaraRadera
 9. Ahkera hevosten treenaminen näkyy kyllä kuvista...hepat on hienoja ja mikä kivointa, niillä on tosi tyytyväinen ilme!!

  Jos Spooksin takki on myymättä, kun mahdollisesti tulet Ypäjälle, niin ota se mukaan sovitettavaksi.

  SvaraRadera
 10. Upeat hevoset sinulla =) Kysyisin, että miksi käännät voltille tai ympyrälle, kun hevonen tulee vahvaksi/ lähtee avuilta? Eikö ongelma olisi parempi ratkaista samoin tein eli sillä ratsastustiellä tai suoritteessa mitä teet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! Ei koska silloin asia vaan pahenee sen takia nuo ohjelmaratsastukset onkin vaikeat. Voltilla tai ympyrällä saan kontrollin takaisin, jos jatkan harjoitusta missä hevonen vahvenee niin se vaan vahvenee entisestään.

   Radera