Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 10 mars 2013

Pitkä mutta antoisa päivä!

Aika hyvin pärjäsin koko päivän syömättä mitään, vaikka tuossa lopussa rupesi kyllä vähän heikottamaan, olin syönyt kaurapuuron aamulla klo 08 ja sen jälkeen en yhtään mitään koko päivänä :P ei siinä oikeen ehdi syödä mitään kun koko ajan jotain meneillään.
Kisat meni superhyvin, oli tosia kiva saada niin paljon hyvää palautetta ja huomata että tämäntyyppisiä kisoja oikeasti tarvitaan. Hevoset sekä varmasti myös ratsastajat ovat vähän jännittyneitä ja "ruosteessa" talven jälkeen joten tämä on ihan mahtavaa että pääsee vähän taas kiinni kisarutiineihin jne ennenkun oikeat kisat alkaa.


Itse siis ratsastin Hiltonilla helppo A:2 ohjelman ja Zebbellä Prix St Georges.

Otin Hiltonin ulos kävelemään n 15 minuuttia ennen verkkaryhmän alkua, ja aluksi se oli ihan normi rauhallinen itsensä mutta rupes sitten pikkuhiljaa kuumenemaan ja rupes vähän steppailemaan ja pomppimaan ja näyttämään sen upeaa orikaulaa kaikille :P kun olin päässyt selkään ja maneesiin verkkaan se oli tosi kuuma aluksi, sellainen tunne että jos nyt laitan pohkeet kiinni se RÄJÄHTÄÄ! Se myös pelkäsi tuomaripäätyä aluksi aika paljon, mutta maailman fiksuin ja ihanin hevonen kun se on niin mulla meni ehkä 3-4 minuuttia saada se rentoutumaan ja rauhoittumaan. Tuomaripäädyn ohi ratsastettiin molemmista suunnista ehkä 3-4 kertaa ja sitten se oli ihan fine, ei tarvinnut sitä enää jännittää. Siis mä en ole IKINÄ tavannut näin järkevää hevosta!! Miettikää että Hilton oikeasti teki sen elämänsä ensimmäisen kisadebyytin vasta vajaa vuosi sitten !
Hilton liikkui sitten oikeen hyvin itse radalla ja tämä oli ehdottomasti (taas) paras rata tähän mennessä!

Kaikista ihaninta tämän hevosen kanssa on se että se oikeasti parantaa joka kerta, ja se on niin älyttömän fiksu ja järkevä että yllättää mua vielä koko ajan :) Summa summarum ihan mahtava mieletön hevonen ja mä olen niin onnellinen että mä silloin löysin sen ja päätin sen ostaa vaikka en ollut hevosta edes ostamassakaan! It was meant to be <3 p="">Ja lopputulos oli 67,07% ja voitto!!
Nyt aion lukea tuomarin kommentit tarkasti läpi jotta tiedän mitä vielä voidaan parantaa Kajaanin kisoihin. Tämä oli täydellinen harjoitus ensi viikonlopun kisoja ajatellen!

Zebben kanssa sitten mentiin PSG läpi, ja se oli tosi hyvä niskasta aluksi verkassa mutta kovettui sitten pikkhuiljaa ja oli radalla välillä aika jäykkä,varsinkin laukassa. Mutta tosi paljon parempi oli kyllä jo kuin viimeksi! Se ennakoi ekassa sarjassa ja teki yhden vaihdon joka kolmannella vaikka piti olla joka neljännellä. Luulenpa että koko ensi viikon ratsastan sitä vähän syvemmässä muodossa ja annan noitten vaikeitten asioitten olla vähän aikaa, se on varmaan ollut aika rankkaa sille nyt yhtäkkiä tehdä niin kovasti töitä. Sen huomaa kyllä että sille on vaikeaa koota itseään niin paljon niin se sitten mieluummin pistää selän alas ja kovettuu niskasta. Se on kuitenkin niin söpö ja tuntuu että ollaan menossa oikeaan suuntaan, eihän ne selkälihakset sieltä yön yli takaisin tule, malttia vaan!

6 kommentarer

 1. Miten sait Hiltonin rentoutumaan nopeasti? Itsellä myös nuori ja kauhistuttaa mennä maneesikisoihin joissa verkka niin lyhyt, enkä oikein tiedä miten saisin sen relaamaan heti alkuunsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kävelytin sitä ensin isolla ympyrällä ja taivuttelin sitä sisälle ja yritin saada sen vähän syvempään muotoon missä se helposti rentoutuu ja sitten pikkuhiljaa pohkeita kiinni enemmän ja enemmän ilman että se räjähtää. Rentoa kevyttä ravia mutta niin että pystyy laittamaan pohkeen kiinni ja paljon eteen-kiinni siirtymisiä. Hilton kyllä rentoutuu ihmeen nopeasti aina, kun luulen että se oli enemmän kiinni siitä että se oli niin innoissaan kun oli paljon yleisöä ;)

   Radera
 2. Onnea!! Mahtava suoritus Hiltonin kanssa. Onko videomateriaalia luvassa? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) kyllä on juu, kaveri kuvasi Hiltonin radan kännykällään kun mun kameran akku sammui kun ei kestä pakkasta niin hyvin :/ laitan videon tänne kunhan saan sen :)

   Radera