Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 14 mars 2013

Viimeiset tehotreenit ennen kisoja!

Viro 2012
Zebbe oli tänään vielä parempi kuin eilen, se muisti hyvin meidän miljoonat siirtymiset ja oli paljon paljon paremmin kuulolla heti alusta,superheppa!! Tein melkeen liiotellusti siirtymisiä koko ajan mutta se toimii alyttömän hyvin Zebbelle, kun lähtee juokseen saan sen pehmeämmin ja nopeammin takaisin kun siirtymiset on saatu alusta asti läpi, ja pystyn pohkeesta pyytää sitä pohkeen eteen ilman että se lähtee juoksemaan. Vähän sellainen fiilis oli että me "keinuttiin" kiinni-eteen-kiinni-eteen,ja näin liike rupes tulemaan hyvin selän yli ja pystyin olemaan tosi kevyt käden kanssa! Ratsastin ohjelman läpi kokonaisuudessaan ja olin oikeen tyytyväinen :) Huomenna juoksutan Zebben pessoalla oikeen eteen-alas jotta ylälinjan lihakset venyisi mahdollisimman hyvin.

Hilton Kokkolassa 2012
Hilton oli aika hukassa alussa takajalkojensa kanssa ja oli aika "löysä", niinkun se on aina kun en ole hetkeen sillä ratsastanut. Nythän olin viimeksi sunnuntaina käynyt selässä joten ei ihme että oli taas kropanhallinta vähän hukassa :D mutta se parani tosi paljon loppua kohden ja sain sen oikeen hyvin lopuksi takaosan päälle ja vakaaksi kropastaan. Ratsastin molemmat helpot A:t ihan peräkkäin ja molemmat sujui oikeen hyvin joten todella hyvin mielin kohti viikonloppua mennään :)

2 kommentarer

 1. Heippa, olen pohtinut tuota ylälinjan rentoutta, (nyt siis ei todallakaan ole tarkoitus arvostella tms..) Itselläni on hieman samantyyppinen tamma kuin zebbe, siltäosin että se jännittyy helposti ylälinjasta eikä ole läpi eikä nosta rintakehäänsä ylös, olen ratsastanut sitä paljon myös erittäin" LDR" muotoon.. ja itseasiassa se on kyllä parantunut siitä paljon mitä oli, mutta tuon sinunkin mainitseman Kyran lausahduksen johdosta päädyin mietiskelemään asiaa.. Koska jotenkin uskon että kehitystä kyllä vielä tulee, mutta pitäisikö tietyn poisteen jälkeen muuttaa hieman tapaa toimia? Eli kuten olen ymmärtänyt Zebbelläkin on vielä (hierojan tms) käsittelyssä ongelmia (pieniä "jumeja" selässä, samoin myös minun hepalla, vaikka molemmat varmasti ovatkin hyvin tasapainoisia lihaksistoltaan verrattuna moneen muuhun.. rehellisesti sanottuna ldr muoto kun se kuitenkin on kuolaimen "takana" voi myös tietyllä tapaa estää rangan liikettä... mmm.

  tottakai asiaan vaikuttaa myös satulat yms. mutta olen miettinyt mitä ratsastuksessa voisi oikeasti muuttaa.. Yrittää "avata" muotoa entistä enemmän VÄLILLÄ eli kaulan kulmausta samalla että koko kropppa pysyy aktiivisena. Onko Zebbelle vaikeaa työskennelä/pysyä matalemmassa muodossa jos teet esim sivuttais liikkeitä, vai pyrkiikö se aina "kerimään" itsensä ylös? En tiedä ehkä pitäisi vain pyrkiä vaihtelemaan muotoa mahdollisimman paljon ja laajalla "skaalalla"!

  Hyvää kevättä!
  Jose

  SvaraRadera
 2. Hei,

  mitkä saappaat sulla on kisasaappaina? On meinaa hienot, olisi itsellenikin tarvis ostaa uudet kisasaappaat. Merkki ja malli? :)

  SvaraRadera