Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 2 mars 2013

Zebben lauantaitreenit!

Kävin ratsastamassa Zebben tuossa päivällä mutta piti sen jälkeen lähteä kotiin kun oltiin sovittu poikaystävän kanssa että aloitetaan siivoustalkoot tänään kotona, niin meen vielä illalla (eli pian) ratsastamaan Hiltonin. Meillä on ihan älyttömän paljon tavaraa kämpässä ja sen takia mikään ei mahdu mihinkään ja on mahdotonta pitää kämppää siistinä, joten nyt päätettiin että käydään kaikki kaapit läpi ja heitetään kamoja pois! 3 isoa kaatosäkkiä on tänään täyttynyt, ja ollaan vaan vaatekomerot käyty läpi :D
No mutta Zebben treeniin. Se oli aluksi tosi hyvä mutta muuttui vähän vahvaksi loppua kohden, tunsin että sitä väsytti kun se yritti vetää itseään pitkäksi, tätä se ei oikeastaan ole ikinä tehnyt ennen joten oletan että se teki sen nyt sen takia koska on niin hyvin työskennellyt oikeenpäin että ei enää jaksanut kantaa ja sen takia yritti vetää itseään pitkäksi :) sehän pystyy juoksemaan selkä alhaalla ja kaula vähän kaarella vaikka kuinka kauan ;) 

kuva otettu 24.1.2013
Aloitin kuitenkin piruettityöskentelyjen kanssa ja ne sujui todella hyvin, sekä oikealle että vasempaan, joten en voi olla muuta kun supertyytyväinen,varsinkin kun se ei enää kaadu oikealle jos vaan itse olen tarkkana. Teen oikeastaan niin että käännän isompaa työskentelypiruettia koko ajan ja sisäpohkeella "ajan" sitä eteenpäin ja ulkopohkeella sivulle. sisäohjalla vaan taivutan vähän ja ulko-ohjalla säädän kuinka pientä/isoa piruettia se kääntää. Vasemmalle tehtiin 4 kierrosta ihan täydellistä piruettia ympäri, ja kokeilin vielä tehdä kokonaiset piruetit keskihalkaisijalla kun pystyin hyvin katsomaan peilistä kuinka pysyttiin linjassa. Ensimmäinen ei mennyt hyvin mutta toisella yrityksellä onnistui oikeenkin hyvin joten lopetin sitten piruetit siihen. 

Tein myös aika paljon vaihtoja tänään, aloitin ensin tekemällä ihan 3 vaihtoa diagonaalilla aika pitkillä välillä, että sain sen vaihtojen välissä hyvin takaisin. Tein sitten pari kertaa joka neljännellä ja kaksi ekaa diagonaalia sain tehdä voltit toisen vaihdon perään kun se lähti vähän vetämään.. Se riitti kuitenkin että korjasin volteilla pari kertaa ja sain sitten tehtyä sarjat puhtaasti. Kokeilin sitten myös tehdä 5 vaihtoa joka neljännellä suoraan kohti peiliä keskihalkaisijalla ja ne oli yllättävän suorat!! En edes tiennyt että Zebbe tekee noin suorana sarjat :D

kuva otettu 24.1.2013
Ravissa ratsastin ensin vähän avoja ja voltteja ja sulkuja ja sen jälkeen ratsastin Vaativa B:1:sen raviohjelman läpi. Se pistää heti "kisa-moden" päälle; eli niska menee "lukkoon" ja sit se vaan painaa menemään. Oli hyvä että nyt rupesin tekemään ohjelmanpätkiä koska pystyin sitten tekemään voltteja välissä jotta sain sen korjattua taas avuille ja kunhan harjoittelen näitä ohjelmanpätkiä nyt tosi usen kotona niin varmasti opin pitämään sen "raamin sisällä" pikkuhiljaa siinäkin tilanteessa :)

Pian tosiaan Hiltonia ratsastamaan, tuolla on ollut järkyttävä lumimyrsky mutta nyt näyttää jo vähän paremmalta niin ehkä sinne ulos uskaltaa taas mennä ;) 

Inga kommentarer

Skicka en kommentar