Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 24 mars 2013

tehotreenit vol II

Pojat sai vielä tänään tehdä kunnolla töitä,oli ihanaa lähteä tallille heti aamupvästä kun aurinko paistoi ja oli lämmintä!

Aloitin Zebben kanssa ja kierrettiin ensin pieni lenkki metsässä, Zebbe on jo paljon rohkeampi eikä pelkää ihan kaikkea enää vaikka aika jännää kyllä on :) mentiin sitten maneesiin ja tein pitkän alkuverkan ravissa. Se oli supersuperhyvä heti alusta ja yritin saada sitä ravaamaan HITAAAASTI mutta silti aktiivisesti selän yli. Tuntui tosi kivalta kun tein heti alusta asti paljon siirtymisiä,ihan käyntiinkin asti, tässä pitää myös olla tarkkana että hevonen pysyy kuitenkin pohkeen edessä ja hyvä harjoitus millä voimistaa takajalkoja on tehdä paljon siirtymisiä ja välillä oikeen pyytää hevosta kunnolla eteen niin että se joutuu oikeen ponnistamaan takajaloillaan. Zebbelle tämä tepsii ihan äärettömän hyvin ja oikeen tunnen miten se ponnistaa takajaloilla ja liike tulee ihanasti selän läpi ja etuosa nousee!

Keskityin sitten tänään raviin kun se oli eilen ollut aika huono. Oli tänään heti paljon paremmin odottamasssa mua eikä lähtenyt vaan juoksemaan. Toki sain tehdä paljon siirtymisiä mutta se pysyi paremmin mun luona. Tein myös ravisulkuja koko pitkää diagonaalia pitkin ja se teki ne superhyvin molempiin suuntiin. Tässä saan ajatella enemmän eteen kun sivulle ettei se vaan kallista päätä vinoon ja menettää sen liiken kropan läpi ja sit se jäykistyy. Tein lopuksi vielä laukassa parit diagonaalit, aluksi tein vaan siirtymiset laukka-käynti-laukka jotta se taas odottaisi mua, ja sen jälkeen tein vaihto-käynti-laukka-vaihto-käynti. Tämän harjoituksen idea on juuri se että Zebbe jää odottamaan mua jokaisen vaihdon jälkeen eikä lähde vaan painamaan lujempaa ja lujempaa eteen ja enemmän ja enemmän pois takajaloilta. Lopuksi pystyin sitten tekemään hyvät sarjat joka 4 ja joka 3 ilman että se lähti juoksemaan, kun se jäi odottamaan kiitos niitten käyntisiirtymisten mitkä tein ensin :) Mentiin sitten loppukäynnit taas metsään ja nyt se käveli oikeen rennosti koko matkan, hyvä Zeta <3 p="">
Hilton sai hikoilla tänään kunnolla kun jatkettiin taas vaihtojen kanssa. Se tosiaan kuumenee vähän  aina niissä ja se tulee jotenkin tosi hyvin takaosansa päälle siinä samalla --> rankkaa työtä joten se hikoilee paljon. Tehtiin tosi monta vaihtoa eri urilla,yritin vaihdella paikkaa joka kerta ja yritin tehdä vaan paljon vaihtoja jotta se pikkuhiljaa ei jännittäis niitä niin paljon ja vähän sais ideaa koko hommaan. Tuntui että lopuksi se rupes tajuamaan paremmin että tää ei ole niin vaikeeta eikä tarvitse stressata niin paljon,vaikka eniten tuli epäpuhtaita vaihtoja mutta se oli kuitenkin vähän rennompi eikä tehnyt niin isoa numeroa koko hommasta. Lopuksi työskentelin sitä ravissa vielä vähän,tuntui oikeen makeelta kun se oli niin hyvin takaosallaan ja vähän nopea jotenkin kun oli hyvin virittäytynyt vaihtojen jälkeen, ja kokosin ravia kohti passagea minkä se teki tosi hyvin! en tehnyt paljon kokoamista mutta vähän enemmän,niin ettei se tuntunut liian vaikealta vaan kivalta, ja ihan vaan pari askelta ja sitten taas eteen. Tein vielä pitkät diagonaalit sulkua ja ne rupeaa tuntumaan ihan sikamakeilta nyt! taipuu niin hyvin ja astuu tosi hienosti ristiin ja ravikin jotenkin kasvaa siinä, ihanaa!!

Huomenna Zebbe saa juosta pessoassa ja Hiltonin taidan ratsastaa kevyeesti eteen alas,sitten jatketaan taas ti-ke kovaa työtä ja to taas kevyemmin. Saas nähdä lähdetäänkö pääsiäisen yli laskettelemaan sitten hepat saa vähän lomaa :)3 kommentarer

 1. Hei! Luen säännöllisesti sinun blogiasi, todella mielenkiintoinen! Kiva, että jaksat selittää tarkasti mitä olet tehnyt hevostesi (UPEITA!) kanssa ja mikä meni hyvin ja mikä huonosti. Olet todella taitava ratsastaja ja pidän siitä, että painotat paljon hevosten rentoutta.
  Haluaisin tietää enemmän sinun juoksutustyylistäsi, miten saat hevosen siinä pyöreäksi ja eteen-alas? Miten pessoa-systeemi toimii ja käyneekö se kaikille? Elikkä toivoisin syvempää postausta juoksutuksesta ja omista vinkeistäsi siihen liittyen :)

  SvaraRadera
 2. Hei,
  Minäkin just ajattelin pyytää sulta postausta pessoa-systeemistä. Luin jostain lehdestä että sitä voi käyttää 4 erilailla? Tiedätkö sinä mitkä nuo 4 eri kiinnitystapaa ovat? Jos tiedät voisitko ottaa kuvia siitä?! Mulla nimittäin on tuo pessoa-systeemi mutta olen vähän ?? niitten suhteen :-) Kiitos!

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! voin yrittää tänään ottaa vähän kuvia ja videoo kun juoksutan Zebben pessoalla :)

   Radera