Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 20 maj 2013

Juoksutusta helteessä


Hui mikä päivä! Oikeen järkyttävän kuuma ollut, aloitin itse päivän juoksemalla 7,4km 24asteessa ja vielä auringonpaisteessa, kyllä tuli hiki :P Hepat päätin vaan juoksuttaa kevyeesti, vaikka Hilton raukka hikos niin paljon että vaahtosi vaikka juoksutin vaan noin 10minuuttia eikä edes mitään hurjaa vauhtia,perus hölkkää vaan, mutta oli kyllä järkyttävän kuuma mullekki tuli hiki vaikka vaan seisoin keskellä ympyrää!

Zebbellä oli tuuri kun aurinko vähän meni piiloon kun juoksutin sen ja se veti taas jotain ihme loikkia ja oli kyllä aikas energinen taas.. se vois niinkun antaa vähän tuota sen energiaa tolle Hiltonille ;)

Mä yritän nyt syöttää Hiltonille melassia tämän viikon ajan jos se saisi siitä vähän lisä-energiaa. Olisko teillä mitään hyvää vinkkiä onko jotain tehokasta lisäruokaa mitä voisi antaa hevoselle joka antaisi vähän ylimääräistä energiaa?





Minulla on töistä vapaata koko viikko kun luen tenttiin,oli pikkasen ihanaa ottaa aurinkoa rannalla ja lukea tenttiin tänään, vaikka poltin selkäni aika pahasti :P 


Kreikkalainen salaatti! Niin parasta, tarvitaan vain kurkkua,tomaattia,sipulia ja fetajuustoa sekä vähän pippuria ja suolaa :) namm!

18 kommentarer

 1. Mitä fetaa käytät tuossa ja käytätkö öljyä tuohon lainkaan? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. oi nyt en muista mutta se on sellainen yks iso pala ja juuston nimi on nimenomaan feta, niitä kun on kaikenlaisia jotka ei oikeesti ole fetaa, ja en käytä mitään öljyä :)

   Radera
 2. rypsiöljyä ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minäkin suosittelen rypsiöljyä, jopa 1dl päivässä tekee ihmeitä! :)

   Radera
  2. Täytyypä kokeilla :) kiitos vinkistä!

   Radera
  3. Meinasin myös sanoa samaa. Öljyä kehiin ;)

   Radera
 3. Porkkanaa, sopivaa ja terveellistä hiilihydraattia hevosille:) kilo ainakin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Psst. porkkana on monelle hevoselle vaan haitaksi, suuremmassa määrin kuin namina. Varsinkin hiilihydraatti/tärkkelysherkät urheiluhevoset ei hyödy porkkanasta kilomäärin, päinvastoin. Ylenpalttinen tärkkelys kerääntyy lihaksiin aiheuttaen jumeja ja aiheuttaa löysää mahaa. Ja oikeastaan, kannattaa itsekin kokeilla syödä vähän isompi määrä porkkanoita -> ei hyvä.

   Radera
 4. kauan sulla kestää juosta toi 7km lenkki?

  SvaraRadera
  Svar
  1. aika tasan 44min :) en yritä hirveen lujaa juosta kun käyn yleensä aamusta ennen aamupalaa juoksemassa :)

   Radera
 5. Dynavena rehu. Ainakin meillä rehu on toiminut hyvin.

  SvaraRadera
 6. Ihanan näkönen biitsi siellä! :)

  SvaraRadera
 7. Appelsiini myös piristää hevosta varsinkin ennen starttia. Mulla aina toiminut ennen kisoja! Kyllä tulee virkeä hevonen, kun illalla antaa 2 appelsiinia ja aamulla vielä 1-2. En tiedä appelsiinin salaisuutta, mutta toimii ja aion käyttää jatkossakin. Eipä tarvi ostaa kalliita energy boostereita :D

  SvaraRadera
 8. Vuokrahevoselle saatiin lisäpotkua kesän helteisiin Hippolytin Struktur E -rehulla :)

  SvaraRadera
 9. Hitargosta olen itse tykännyt kovin paljon, lisänä elektrolyytit yms. :)
  Joskus koittanut myös energy Boosteria enkä oikein tykännyt, myöskään öljyjä en tykkää kovin antaa.
  Haapasen Ismolla hyviä Eclipse tuotteita!

  SvaraRadera
 10. Hitargosta haluaisin kuulla lisää, sitä on kehuttu mullekkin paljon. Itse en tykkää syöttää monesta purkista, enkä turhia. Mutta jotain lisäenergiaa rannoille kisamatkoille olisi hyvä saada. (:

  Oona

  SvaraRadera
 11. Normi rypsiöljy on oikein hyvä, turvallinen ja terveellinen lisäenergiaa antava :) N.1-2dl/pv rehuun sekoitettuna . Jos antaa enemmän kuin sen 1 dl tarttee huolehtia riittävästä e vitamiinin saannista.

  SvaraRadera