Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 12 maj 2013

Kaaospäivä!!

Ensinnäkin kaikki kunnia mun ihanalle Zebbelle joka oli verkassa parempi kuin IKINÄ, mutta valitettavasti väsyi kun päästiin radalle, ja minussa näkyi varmaan jännittyneisyys kun en muistanu kuitenkaan ratsastaa ihan niin tarkasti, kuitenkaan ei tullut rikkeitä muissa kun kakkosissa lopussa, joten tosi hyvä! Pirueteista tuli seiskaa ja siksakkisulusta 6.5!! ;) Kahden tuomarin linja oli aika sama, 61.8 ja 59.3 , ja sitten oli tämä kolmas, 51% ja 40(!!!!!) pisteen ero kahteen muuhun... Kyllä oikeesti tuli todella paha mieli ja tuntuu tosi epäreilulta, kun toiset tuomarit antanut 7 ja 6.5 niin kolmannelta tullut kolmosta ja nelosta.. Ja mulla on suoritus videolla kyllä että siitä kyllä näkee ne kaikki liikkeet hyvin.. No joo mutta sellaista tämä arvostelulaji on, mutta harmittaa tottakai tosi paljon koska oltais oltu ihan eri sijoilla ja prosenteilla jos edes VÄHÄN samaa arvostelua olis ollut..

Sitten toinen huono uutinen että auto sammui kun päästiin just matkaan kotiinpäin, generaattori rikki. Monta tuntia mietittiin että mitä helvettiä tehdään mutta loppujen lopuks ainoaksi vaihtoehdoksi jäi jäädä porvooseen yötä, auto toiv mukaan korjataan huomenna.. Zebbe pääsi samalle tallille yöks. Todrlla raskas päivä ja mä olen nyt ihan loppuslut ja toivon vaan että tämä päivä olisi jo ohi!

18 kommentarer

 1. apua mikä ero pisteissä! eihän tuo voi olla tottakaan :O kävitkö edes kysymässä, että miksi tuollainen linja?

  SvaraRadera
 2. Voi ei, katsoin tuloksia ja kauhistelin c tuomarin linjauksia. Mielivaltainen laji :(

  Kurjaa kun auto hajosi, onneksi sait Zebbelle karsinapaikan ja toivottavasti sinun mielipaha ja kokemasi "vääryys" haihtuu tai laimenee yön aikana.
  Tsemppiä ja hyvää yötä.

  SvaraRadera
 3. kävitkö kysymässä tuomareilta miksi näin?

  SvaraRadera
 4. Olis varmaan pitäny käydä mutta olin siinä vaiheessa niin huonolla tuulella että en olis varmaan pystyny ylläpitämään normaalia keskustelua :p harmitti siinä vaiheessa niin paljon että halusin vaan kotiin.. Vaikkeinkovin pitkälle päästykkään :p

  SvaraRadera
 5. Sinuna varmaan laittaisin vielä kyselyä tuomarille ja kysyisin, että mistä näin suuri ero.
  Harmittelut tuolaisesta ja tsemppiä jatkoon!

  SvaraRadera
 6. Nyt tuntuu oma 10 pisteen ero pienelle! Mut voin vaan kuvitella miten paljon on ärsyttänyt! :)

  SvaraRadera
 7. Inhottavaa! Itsellänikin oli viime vkonlopun aluekoulukisoissa yli 9% ero :/. No onhan tämä arvostelulaji, mutta rajansa kaikella ;)! Olette hieno pari, tsemppiä treeniin!

  SvaraRadera
 8. Mielenkiintoista tästä tekee se, etto ko. Tuomari on opettajana näissä tuomareiden skaalantarkistuskursseilla. Eli ohjaa ja tarkastaa tuomareiden pisteiden antoa ja käyttöä oikeeseen suuntaan.
  Hämmästyin kans että miten voi noin ala arvoisesti antaa. Kuitenkin näissä koulutuksissa on nimenomaan mun mielestä ollu reilu ja tarkka tuomari, ainakin tasolla He A, joka siis näissä koulutuksissa on ollut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onneksi myös asiallisella linjalla ollut tuomari kouluttajana! Jospa nämä muut jättäytyisivät pois hommasta...

   Radera
 9. Ihan järkyttävää!!! Siis nuo piste-erot, etkä ollut edes ainut joka koki noin kauheaa vääryyttä...
  Mutta onneks nää ei ollu mitkään mestaruus / katsastus tai muut sellaiset kisat...

  SvaraRadera
 10. Ymmärrän todella, että ottaa päähän, kun valmistautuu huolella ja tekee pitkän kisamatkan ja sitten homma kaatuu käsittämättömään tuomarointiin.. Ei tuollaisia eroja voi olla varsinkaan enää tuolla tasolla! Joku ei nyt kyllä ole tehtäviensä tasalla lainkaan... Et ollut ainoa, jolla näitä hirmueroja oli tuomareiden välillä. Tee liittoon joku kantelu asiasta. Vaikka ei mitään auttaisikaan, niin herättäisi ainakin jotain keskustelua, koska eihän tuo voi noin olla! Tsemppiä jatkoon!
  -Kanssakilpailija

  SvaraRadera
 11. Ymmärrän todella, että ottaa päähän, kun valmistautuu huolella ja tekee pitkän kisamatkan ja sitten homma kaatuu käsittämättömään tuomarointiin.. Ei tuollaisia eroja voi olla varsinkaan enää tuolla tasolla! Joku ei nyt kyllä ole tehtäviensä tasalla lainkaan... Et ollut ainoa, jolla näitä hirmueroja oli tuomareiden välillä. Tee liittoon joku kantelu asiasta. Vaikka ei mitään auttaisikaan, niin herättäisi ainakin jotain keskustelua, koska eihän tuo voi noin olla! Tsemppiä jatkoon!
  -Kanssakilpailija

  SvaraRadera
 12. Vetikö k.o. tuomari alas pisteitä kautta linjan vai vain tietyt arvostelukohdat? Vastaus arvosteluun löytynee kommenteista? Oliko hän esim sitä mieltä, että kokoamisaste ei riittänyt (joka vaikuttaa yleisvaikutelmaan ja alentaa pisteitä usein kautta linjan), vai oliko jotkut liikkeet hänen mielestään erityisen huonoja? Mieleeni tuli vain, että miten Zebbe käveli? Se kun on ollut hevosen heikkous ja välillä käynti on hyvinkin passimaista. Kaikki tuomarit siitä ei niin kovasti sakota (vaikka pitäisikin antaa 4), mutta osa ottaa tuollaisen asian tarkkaan alentavaksi tekijäksi. Silloin se myös näkyisi askellajinumerossa ja kertoimella vaikuttaa pisteisiin selvästi, vaikka muuten olisikin mennyt ihan hyvin.

  Olen myös itse saanut kyseiseltä henkilöltä kahdessa kilpailussa 9-12% vähemmän kuin muilta, hän oli yksinkertaisesti sitä mieltä ettei hevoseni takajalkojen liike ollut symmetristä. Se näkyi sitten koko raviohjelman numeroissa ja alanumeroissa. Muut eivät tätä näin kokeneet, eikä hevonen ollut kipeä/ontunut. Mutta parin kerran jälkeen (esim muilta 67, 65 ja häneltä 55%) otti todella päähän, kun meni siinä hyvä sijoituskin ohi ja totesin etten hänelle enää ratsasta tällä hevosella.

  SvaraRadera
 13. Onpas ikävän suuret piste-erot = ( ???

  Tämä on ainoa asia, joka saa kouluratsastuksen välillä tuntumaan idioottien hommalta...siis, urheilijoiden oikeusturvaan kuuluu saada oikeanlainen kohtelu ja tämä jos mikä, ei ole sitä. Ero on liian suuri nyt tässä tapauksessa. Sitä voi selitellä vaikkapa siten, että "istuin eri kulmassa, näin asiat eri tavalla". Juu ei, ei ole ollenkaan kelvollinen selitys, ei ne asiat niin erilaisille voi näyttää.
  On ihan toivottavaakin, että ratsastajat pyytäisivät selvitystä liian suurille piste-eroille, ehkä sitä kautta saataisiin karsittua mielivaltainen tuomarointi, että pisteistään joutuisi ikäänkuin vastuuseen. Mielestäni onkin joku systeemi olemaasa, että jo tulee monta kertaa liian suuret erot verraten muihin tuomareihin, niin kyseinen tuomari joutuu laskemaan arvosteltavien luokkien tasoa tms. ja käymään jotakin skaalantarkastuksia uudelleen?!? Toivottavasti näin.
  Totuus on, että kouluratsastuksen tuomarointi on vähän sellaista tykkäämistä ja ei tykkäämistä, kaikkia ei voi miellyttää ;-)

  No, toivottavsti seuraavalla kerralla olisi tasaisempaa tuomarointia!!

  SvaraRadera
 14. Kunhan turvallisesti pääsette kotiin, niin jos sinulla viitseliäisyyttä riittää, niin voisitko hieman referoida tuomareiden kommentteja ja numeroita, tyyliin

  H 6,5 kommentti, c 5 kommentti M 7 kommentti.. Ero oli isoin mitä luokassa löytyi, ja aika tavalla poikkesi kahden muun tuomarin linjasta. Olisi kiva nähdä kommentit, joilla heikommat arvosanat on perusteltu. C- tuomari näkee arvostelun eri vinkkelistä mutta vaikea kuvitella, että se NOIN hurjan paljon voisi vaikuttaa?

  SvaraRadera
 15. heippa! en aijo puolustella tuomareita mutta mielestänni tämä tuomari ainakin eilen oli kaikille yhtä ankara! Näin sinun suorituksen se oli siisti mutta tuli sielläkin rikkeitä mutta se oli hieman liian tasainen rata. lennokkuutta ei oikein ollut.

  SvaraRadera
 16. Suuriakin eroja pisteissä pysyy nk. järkevästi selvittämään...kyse on siitä, että kuuluu arvoida kokonaisuutta! Ei esim. ruveta kyttäämään jotakin hevosen näkyvää heikkoutta ja antaa sen vaikuttaa koko pisteytykseen.

  Ihan aluetasolla jo saattaa voittaja olla jonkun toisen tuomarin papereissa sijalla 21. ja tähän pitäisi saada kyllä muutos, noin isoja eroja ei voi olla!

  SvaraRadera
 17. Kumpa tuomareita olisi riittävästi eli huonoimman ja parhaimman tuloksen antaneen tuomarin pisteet jätettäisiin pois ja sitten jäljelle jäävistä pisteisä otettaisiin keskiarvo. Mutta se olisi tosiaan mahdottomuus jo taloudellisesti saada jopa 5 tuomaria/luokka.. Miten muuten SM:ssä on?

  Näemmä tuossa luokassa tuomaroí myös henkilö, joka laittoi kerran erään ratsukon viimeiseksi ja toinen tuomari oli arvioinut sen 1. (tästä oli jopa Hevosurheilussa juttu)

  SvaraRadera