Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 28 maj 2013

Tiistai

Ollaan aloitettu viikko aika kevyeesti, eilen juoksutin Zebben pessoalla ja se liikkui todella todella hienosti selän yli ja venytti oikeen ylälinjaa! Se oli kuitenkin huomattavasti väsynyt joten tänään se sai vapaapäivän. Hilton taas nautti eilen vapaapäivästä, kävimme vaan vähän kävelyllä ja Hilton sai myös syödä vähän vihreää ja nauttia auringosta. Tänään sitten päätin sen ratsastaa. En mennyt kauan mutta halusin vähän harjoitella vaihtoja sekä sulkutaivutuksia ja myös harjoitella sitä sen suoruutta.

Laukka tuntui pätkittäin todella hyvältä sain oikeen hyvin takaosan alle ja se teki todella hienoja vaihtoja oikeasta vasempaan! Vasemmasta oikealle oli todella haastavat tänään, se täytyy vaan saada suoremmaksi siinä vielä jotta pystyy vaihtamaan helpommin puhtaasti. Ravisuluissa se teki todella hienosti vasemmalle mutta huonommin oikealle. Ongelmana on se että se heittää oikeaa lapaa ulos ja tämän takia sekä vaihto vas-oik että sulku oikealle on haastava. Joten nyt skarpataan tämän asian kanssa jotta saadaan se kantamaan sen oikeaa lapaa ja toivon että sen kautta sitten nuo vaihdot ja sulutkin paranee :)

Mutta se mikä on tässä parin päivän aikana parantunut ihan älyttömästi on Hiltonin selän ja takajalkojen toiminta! Olen täysin varma että tämä johtuu uudesta satulasta joka ei enää paina sen selkään vaan antaa sille mahdollisuuden nostaa se selkä ja käyttää itseään oikeen. Minäkin pääsen ihan eri tavalla istumaan alas satulaan nyt ja siellä on ihan helppo taas istua ravissa kun selkä toimii ja se liikkuu tarpeeksi energisesti takaa eteen, mitä se ei ole nyt pariin kuukauteen tehnyt kun on ollut Zebben satula käytössä. Tästä voi kyllä päätellä että se satula on ihan ÄÄRIMMÄISEN tärkeä!!! Miettikää vaan miten Zebbekin on muuttunut, sen selkä on ihan täysin erinäköinen nyt kun mitä se oli alkuvuodesta ja sen ratsastettavuus on parantunut valovuosia tässä kevään aikana kun saatiin sille sopiva satula! Mä en enää ikinä osta muita kun mittatilaussatuloita mun hevosille, se on nyt niin todistettu kuinka hyvin ne istuu, ja tuo Childeric on ihan älyttömän mukava istua myös ja todella pehmeä hevosellekin!

6 kommentarer

 1. Meidän tallilla on myös poni, jolle on teetetty kaksikin Childericin satulaa, koska mikään muu ei sopinut yhtään, mutta sen kanssa toimii loistavasti! Aika onnekas pikku poni :) Nyt alkaa tuntua, että meilläkin saattaa olla vaihtoehtona nimenomaan Childericin mittatilaussatulan teettäminen, koska nykyinen eikä mikään muukaan tunnu sopivan ja itse rakastan nykyistäkin satulaa :)

  SvaraRadera
 2. Minun hevosellani on reilun vuoden sisään 6 satula meneillään, hän muuttuu koko ajan niin kauheaa vauhtia koska saa lisää lihasta ja massaa joka puolelle. Epätoivon hetkillä olen myös vannonut ostavani mittatilaussatulan, mutta muut ovat puhuneet järkeä ja käskeneet odottaan siihen asti, ettei se hevonen enään ainakaan heti muuttuisi siitäkin satulasta ulos :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niin tuo on kyllä totta että siinä vaiheessa ei kannata ehkä vielä ostaa mittatilaussatulaa :) mäkin odotin tähän asti Hiltonin kanssa kun se nyt näyttää siltä ettei tuohon selkään enää lihaksia mahdu enemmän ja on muutenkin kasvanut valmiiksi :)

   Radera
 3. Missä hinnoissa pyörii Childericin mittatilaussatula?

  SvaraRadera
 4. Ja mistä saa lisätietoa tuosta satulasta? Kun jos googlettaa, niin ei löydy myyjäästä ja satulasta tietoa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kannattaa varmaan olla yhteyksissä Ettaniin suoraan, hän tuo niitä maahan ja osaa paremmin vastata kun noita malleja on niin paljon :) www.equiettan.com

   Radera