Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 31 juli 2015

Arkipostausta ;)

Tulikin toivomusta kirjoitella enemmän arkipostauksia taas, kun viime aikoina onkin ollut oikeastaan vaan kisapostauksia. No nythän on kyllä ollut paljon kisoja, ja mulla on arkisin niin paljon kiireitä että sitten kun vihdoin pääsen illalla kotiin olen halunnut viettää aikaa poikaystäväni kanssa ja miettiä muutakin kuin hevosia ;)

Tällä viikolla olen treenannut Hiltonin kanssa ma, ti, ja ke. Eilen molemmat hepat kävivät maastoilemassa (missä pääsevät tosiaan ihan laukkailemaankin ;) ) Hilton on ollut pikkasen vetelä, en tiedä johtuuko siitä että maneesimme on kuin sauna vai jostain muusta :P mutta päätin antaa sille tämän päivän täysin vapaata, ja huomenna sitten vaan "viritän" sen kisoja varten.


Zebben selkään kiipesin ekaa kertaa vasta tänään, päätin että se saa vähän vapaamman viikon nyt Lappeenrannan jälkeen, ja olen juoksuttanut ma ja ke, tiistaina sillä oli täysin vapaata, ja eilen Zebbekin pääsi laukkailemaan maastoon :) Tänään halusin vaan vähän tunnustella sitä, tein paljon laukkaympyröitä missä vaan yritin työstää sitä rennoksi, takaosan päälle, ja taivutella. Ravissa pidin sen myös vähän matalemmassa muodossa ( eli ei kisamuoto), ja ratsastin paljon väistöjä koko lävistäjää molempiin suuntiin. Näistä väistöistä se vetristyy tosi hyvin.

Zebbe ei ollut ollenkaan niin kankea kuin olisin odottanut noin pitkän treenitauon jälkeen, vaan oli aika pehmeä ja mukava. Huomenna teen aina samanlaiset treenit mutta otan myös mukaan vähän sulkuja ja sarjoja, mitä pitää sitten sunnuntaina kisoissa esittää.


13 kommentarer

 1. Ratsastatko sä aina kangilla näin kotitreeneissäkin ? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. no en tietenkään! vaikka kisaakin kangilla on kyllä tärkeää että ratsastaa myös nivelillä paljon. talvella en ratsasta kangilla melkeen ollenkaan, kisakaudella toki pakko myös niillä treenata jotta hevonen on tottunut kankiin mutta vaan ne kovat treenit meen yleensä kangilla, ja pari päivää ennen kisaa.

   Radera
 2. Heips! Kuinka tärkeenä sä pidät sitä että hevoset pääsee säännöllisesti maastoon ? :) jotenki tuntuu, että nykyään maastoilun tärkeyttä vähätellään tai sinne ei uskalleta mennä ku pelätään että hevoset hajoaa heti. Ois mielenkiintosta kuulla sun mielipidettä asiaan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mun mielestä se on todella tärkeää :) mun hepat käy noin 2krt vkossa maastossa missä ne saa laukata ja ravailla, varmasti tekee niille tosi hyvää enkä ikinä vois pitää niitä niin että ne ei pääsis välillä irrottelemaan :)

   Radera
  2. Käytätkö mitä suitsitusta maastossa?

   Radera
  3. normaalit nivelsuitset, tottakai?

   Radera
 3. onko Sanna Backlund sun sisko? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä oon aina miettinyt samaa tai edes sukulainen!

   Radera
  2. ei, eikä olla sukua :)

   Radera
 4. Voisitko tehä mielipide kirjoituksen kannuksista?

  SvaraRadera
 5. Voitko kertoa mikä on tämä kouluratsastajien pintelöinti tsydeemi? Viittaan ensimmäiseen kuvaan. Miksi niiden patjojen täytyy olla niin suuret että ylettää polveen ja/tai ruununrajaan? En sano pahalla mutta oon aina ihmetellyt :D Estetalleilla on koulutunneilla/sileellä/maastossa pintelit etusissa mutta takasissa ei mitään tai ääritapauksessa lyhyet hivutussuojat. Esteillä sitten suojat joka jalkaan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. mä käytän noita siksi että ne pienemmät mallit ovat liian lyhkäset, niin nämä ovat sitten paremmat. ja suojia ja pinteleitä käytän ihan kaikessa treenissä joka jalassa koska se on halpa "vakuutus", ei haittaa hevosta mutta voi suojata sitä esim kolhuista ja haavoista, joten en ymmärrä miksi niitä ei voisi käyttää :)

   Radera