Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 1 juli 2015

Kesäisen treenin kuvapommi!Vihdoin se kesä näyttää saapuvan Suomeen! Tänään on oikeen mukavan lämmin ja aurinkoinen päivä. Cia tuli kuvailemaan minua ja heppoja, joten pakkohan sitä oli mennä kentälle ratsastamaan ;) Zebben verkkasin silti maneesissa kun ulkokentän pohjat eivät ole mitkään parhaat tällä hetkellä. Zebbe ei onneksi kauheasti muutu vaikka pohja oliskin huono, mutta tottakai haluan säästää sen jalkoja ja selkää mahd. paljon ratsastamalla vaan hyvällä pohjalla.

Hilton ei sitten kyllä toimi ollenkaan jos ei pohja pidä ja jousta :P mielestäni sen huomaa kyllä kuvistakin että se kulkee aika löysänä ja pitkänä. Kuitenkin sain harjoiteltua piruetteja ja vaikka ne vielä kaipaisivat enemmän energiaa ja voimaa niin se tekee ne nyt ilman rikkeitä, eli ennen kun se tosi usein vaihtoi takajaloilla ristilaukkaan tai jopa sammui käyntiin, niin nyt se pystyy tekemään koko piruetin ihan samassa laukassa :D edistystä! Alla video parista piruetista:


Huomenna hepat pääsevät maastoilemaan ja perjantaina ne saa sitten akupunktio-hoidon ja hieronnan. Eli ajattelin sitten viikonlopun mennä oikeen kunnolla jumpaten, ehkä puomeja ja sellaista. Nipsu tulee onneksi ensi viikolla Vaasaan niin päästään vähän treenaamaan. Tulee nyt tarpeeseen kun olen koko kesäkuun ratsastanut itsekseni!

No tässä nyt sitten niitä kuvia, toivottavasti ette kyllästy, niitä on jonkin verran ;) ja kiitos taas kerran Cialle joka aina ottaa meistä niin upeita kuvia! :)

30 kommentarer

 1. Mä niin ihailen sun hevosia, teidän yhteistyö näyttää niin ihailtavalta! :)

  SvaraRadera
 2. ohhoh kuinka Hiltonin piruetit ovat menneet eteenpäin! Suu auki jäin katsomaan :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla, ollaan treenattu niitä paljon nyt finnderbyn jälkeen :)

   Radera
 3. pidätkö ratsastustunteja? missä päin asut?:)

  SvaraRadera
 4. Hyvältä näyttää. Etenkin Zebbe ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) Zebbe on kyllä ollut nyt niin kiva ratsastaa :) mutta myös Hilton!

   Radera
 5. Voi kiesus, jotain on tapahtunut Zebbelle sitten viime kuvien, se on upeampi kuin koskaan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D voin kertoa että tunnen sen myös sen selässä, olen ehkä vihdoin oppinut sitä ratsastamaan! Ja vielä sieltä löytyy vaikka mitä, tuntuu että olen vasta päässyt raapaisemaan pinnan alle, mitä kaikkea hienoa tossa hevosessa vielä on ;)

   Radera
 6. Ratsastatko koskaan hevosilla ihan vain rennosti esim. ilman satulaa, riimulla/kuolaimettomilla? Tai annatko niiden päästellä niin paljon kuin jaloista lähtee maastossa? Tai käyttekö uimassa jos teillä uittopaikkoja on? Sinusta saa hirveän totisen kuvan, kun aina pitää olla ns. "nuttura tiukalla" enkä aina ota selvää, onko sinulla oikeasti ihan vain rentoja päiviä? :) Tottakai pidäthän sinäkin palauttelevia päiviä, käyt maastossa yms, mutta meinaan tälläistä "aivot narikkaan" touhua.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pitää ehkä muistaa että tämä on blogi, mihin kirjoitan lähinnä hevosteni treeneistä ja kisoista, eli jaan tänne vaan pienen osan minun ja hevosteni elämästä. Tottakai meillä on rennompia päiviä missä vaan "mennään", musta ei vaan tunnu että siitä täytyy aina kirjoittaa :p eikä hevoset näin iloisesti tekis töitä ellei ne sais vaihtelua treeniin :)

   Radera
  2. Ymmärrän tämän, mutta näin lukijan näkökulmasta olisi hienoa nähdä myös niitä rennompiakin päiviä, että saisi ehkä hieman kokonaisvaltaisemman kuvan siitä miten treenat hevosia ja sitten näistä ns. kotipäivistä jos niitä siis on. Nimenomaan meinaan tälläisiä ilman satulaa/ei niin tavoitteellista treeniä. Toki ymmärrän myös jos haluat pitää tämän täysin treeni ja kisa blogina. Tämä oli vain ehdotus. :)

   Radera
  3. Muistuttaisin tätä ekaa anonyymiä, että ne maastopäivät ovat hevoselle riittäviä ja hyviä palauttelupäiviä. Hevonen ei saa mitään iloa siitä, että sillä mennään riimulla tai ilman satulaa. Tokihan joskus voi mennä "aivot narikassa", jos haluaa, mutta ei hevonen saa siitä mitään erityistä hyötyä, että ratsastajalla onkin crocsit jalassa ja ratsastaja istuu väärinpäin selässä.

   Radera
  4. On toki, mutta ihan mielenkiinnosta kysyin tekeekö tavoitteellisemmat ja kunnolla kisaavat ratsastajat tätä. Eikä ilman satulaa meneminen "aivot narikkaan" tyylillä tarkoita aina sitä että mitään hölmöä pitäisi tehdä.

   Radera
  5. Hepat pääsee 2krt viikossa maastoon, yleensä mun hevosenhoitaja käy niitten kanssa niin mä saan silloin vapaata omista hevosista,ja ne pääsee silloin ihan laukkailemaan ja välillä myös kahlaamaan. mutta en ratsasta ilman satulaa ilman suitsia jne, oon ekhä vähän liian vanha semmosiin leikkeihin enkä näe siinä mitään pointtia miks mun pitäis niin tehdä :P mutta toki pidetään niitä rennompia päiviä kun mä vaan esim laukkailen kevyeessä istunnassa, siitä on kuitenkin myös hyötyä.

   Radera
  6. Sitäpaitsi riimut päässä ratsastaminen on idioottimaista ja vaarallista eikä kenenkään pitäisi tehdä niin. Saati sitten kilpahevosilla joiden temperamentti on aivan eriluokkaa, kuin maatiaisputeilla, joilla siis ei minusta myöskään pitäisi ratsastaa kuin kuolaimet suussa. Ratsastaminen ON vaarallinen laji, jos tyhmäilee, vammat ovat usein suurienergisiä ja valitettavan monissa tapauksista ne olisivat olleet vältettävissä pienellä harkinnalla. Toki ei kaikissa, koska hevosellahan tunnetusti on myös oma tahto, ainakin "pako" tilanteessa. Järki käteen ja oikeanlaiset (turva)varusteet käyttöön! :)

   Radera
 7. Vitsi, Zebben askel kasvanu joku sata metriä! Uskomaton :D Hilton on myös vaan ihan mahdottoman hieno!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! Zebbelle on kyllä jotain ihmeitä tapahtunut ;p mutta kyllä se liike sieltä irtoaa kun hevonen rupeaa liikkumaan oikein päin, vielä tuntuu että ollaan tosi vaiheessa, tota ravia löytyy vielä vaikka kuinka :p hilton on kyllä myös aina ihana :)

   Radera
  2. Moikka! Hilton ja zebve näyttävät upeille! Olisin muistutellut siitä ratsastuskouluhaasteesta ja minulla olisi toivepostausehdotus a day of my life kuvakollaasi päivän kulusta 😊 kiitos!

   Radera
  3. Kiitos :) oi se haaste on täysin unohtunut!! :O kuvakollaassi onnistuu, voisin tehdä sen esim kun ollaan kisoissa niin saatte kisapäivästä paremman koosteen? :)

   Radera
  4. Poistin vahingossa tästä yhden kommentin mutta siitä haasteesta niin otin nyt itseäni niskasta kiinni ja puhuin ratsatsuskoulun opettajan kanssa ja sovittiin että meen sinne tunnille kun hepat on tullut lomalta 4 vkon päästä :)

   Radera
 8. Heiheihei mä haluan tietää miten jumppaat hevosiasi puomeilla! Itselleni nimittäin ajankohtaista, kun hevosellani on semmoinen puomi/kavalettijakso menossa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä en ole mikään puomiekspertti, mutta esim puomit ympyrällä missä ne laitetaan lähemmäs toisiaan yhdessä päässä ja kauemmas toisessa päässä, siinä saa kaarevalla uralla mennä sitten eri etäisyyksillä. ja toki ihan tavalliset suoralla uralla ravi-puomit. eniten kouluhevoset hyötyy ravipuomeista mielestäni :)

   Radera
 9. Nyt on kyllä tapahtunut taas aivan mieletön kehitys Zebben kanssa!! Peukkuja :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla, kiitos :) on se kumma miten nyt yhtäkkiä sen kanssa on helppoa :D toivon vaan että tämä olis pysyvää :)

   Radera
 10. Mennyt ihan ohi, mutta onko zebbellä jo oma satula?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei, se ilmeisesti tykkää Hiltonin omasta :p sen oma satula oli ranskassa muokattavana ja oli vahingossa mennyt ruotsiin :p on nyt suomessa niin mä saan sen viikon päästä hyvinkäällä :)

   Radera
 11. Ihania kuvia. Hienolta tuo zebben ravi näyttää nykyään :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon :) on se kyllä tullut todella paljon letkeämmäksi ja pehmeämmäksi, ja silloinhan myös se ravi venyy paremmin ja "kasvaa" :)

   Radera