Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 13 juli 2015

Kirjava viikonloppu

                 (Kuvat Taru Arola)

Huh, kylläpä sai kokea kaikenlaista viikonlopun aikana.
Lauantaina ratsastettiin PSG, Hilton oli kyllä todella jännittynyt jo verkassa, eikä se parantunut kun päästiin ulos suorittamaan rataa. Näkyi sitten siinä että oli pohkeen takana ja tahmea, kun se vähän jähmettyy.
Kuitenkin se teki parhaat sarjat ikinä radalla, josta päätuomari palkitsi jopa arvosanalla 8! (Kolmoset). Ne on nyt todella paljon suoremmat! Hienoa :) 
Hiltonin yhteistulos oli 62.5%Zebben radasta en tiedä mitä sanoisin :D olen ollut vihainen,surullinen, ja nauranut asialle. Mähän mainitsin jo alkuviikosta että se ei ole tuntunut ihan hyvältä. En oo saanut sitä ylälinjaa rehellisesti pyöreäksi enkä takaosaa alle.
 Veikkaan että Hiltonin satula on nyt ruvennut jstn kohtaa painamaan kun olen sillä mennyt jonkin aikaa (Zebben oman satulan sain nyt onneksi takaisin). Toinen syy voi hyvin olla kun Zebbe on reagoinut huonoon/liian vahvaan heinään. Se reagoi niin voimakkaasti että keskiviikko-iltana oli jalkoihin puhjennut rivi-tapainen ihottuma ja vasen taka oli aika turvoksissa. Ihottuma oli oikeen kuuma jopa. Sitä sitten hoidin ja toivoin että turvotus laskis, ja se laski kyllä tosi hyvin, mutta se ihottuma ei ole vielä täysin poissa, ihan kun sillä olis riviä jaloissa.
Herkkis-Zebbelle tämäkin voi olla riittävä syy että se ärsyyntyy eikä voi suorittaa :p 
Se sitten ei keskittynyt muhun ollenkaan ja jo verkassa en saanut sitä läpi oikeen millään. Kun tultiin ulos se katos täysin ja katseli vaan maisemia ja ärsyyntyi kun yritin saada sitä kuuntelemaan mua :p
Totaalinen pohjanoteeraus, 61.7% :D mielestäni tuomarit oli aika armollisia, mikään ei nimittäin toimimut :p 


Sunnuntaina meni onneks paremmin, vieläkään en saa sitä oikeen läpi ja rehellisesti kantamaan, se kulkee kaula suorana takajalat tallissa. Olin todella onnellinen että silti saatiin 65.9%:n tulos vaikka se nyt oli tämmönen. Se on kuin eri hevonen heti jos ei ole pyöreä ja kanna itseään, tulee vahvaks ja jäykäks.

Nyt pidän sille tämän viikon kunnon yoga-viikon,eniten maastakäsin että selkä sais vähän levätä kun uskon että se Hiltonin satula on myös iso syy tähän. Toivotaan että sen oma satula on nyt hyvin muokattu! 2 viikkoa aikaa olis korjata homma, sitten onkin jo Lappeenrannan kisat.

Hilton teki kür-debyyttinsä ja oli ihan mielettömän hyvä! Se on nyt ollut pitkään tosi jännittynyt kisoissa, mutta tänään se oikeen skarpöas ja oli tosi terävä ( Hilton-terävä ;) ja tunsin kuinka se oikeasti yritti 110%! Se on vaan niin ihanan symppis ja yritteliäs hevonen että meinas itku tulla kun tulin lopputervehdykseen!!Musiikin kanssa oltiin pahasti edellä, mutta sain sen sitten käynti-ohjelman jälk kiinni kun tein ylimääräisen voltin ravissa ennen kun lähdin avoihin keskilinjalla.
Pirueteissa se yrittää istua liikaa eikä pääse eteen, ja rikkoi ekat kolmoset, jotka sain onneks korjattua varalinjalla. Kakkoset meni hyvin aina viimeiseen vaihtoon asti missä tuli tasajalkavaihto takaa. Tämmösiä juttuja nyt tulee vielä, enkä voi tällä hetkellä vaatia Hiltonilta enemmän. Se kaipaa lisää voimaa vielä tälle tasolle, ja voima tulee vaan ajan kanssa, myös rutiini :) tulos oli 64.6%, ja 10sija, eli Hilton sai elämänsä ekat Small Tour-rankingpisteetkin ;) ihana hevonen, olen niin ylpeä!!
Perjantaina lähdetään Haukiputaalle, missä Hilton saa mennä sen oman tason luokkia, eli PSG la:na ja Va A sunnuntaina :) 

6 kommentarer

 1. Hilton on niin upea! Mitä kaikkea teet maastakäsin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hilton kiittää :) no enmä mikään maastakäsin treenailija silleen ole, lähinnä tarkoitin juoksutusta, esim puomien yli ja nyt ostin sellaisen erilaisen vehkeen millä juoksuttaa, et ihan jotain sellaisia juttuja vaan ei sen kummempaa :)

   Radera
 2. Minkä merkkiset satulat sun hepoilla on? Ollaan etsimässä omalle koulusatulaa ja ei oikein mikään meinaa käydä. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. molemmilla on childericit :) olen ollut tosi tyytyväinen!

   Radera
 3. Hilton näyttää vähän hoikistuneen, nyt se on upean sporttinen!
  Harmi että Zebben selän kanssa on ongelmia, toivottavasti saat sen hoidettua.
  Hienot pojat :)
  T. Karo

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo Hiltonin kanssa pitää olla tarkka että se ei tuu liian raskaaks, saa mieluummin olla vähän kevyeempi että sen jalat kestää ja että se jaksaa kantaa itseään ;) toivotaan että Zebbe nyt ehtis parantua lappeenrannan kisoihin, onneksi sain sen oman satulan takaisin, mutta taidan vaan juoksuttaa sitä tämän viikon että selkä saa kunnolla levätä :)

   Radera