Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 8 juli 2015

Nipsun valmennuksesta ja viikonlopun aikataulut

Huomasi että on ollut vähän liian pitkä tauko siitä kun Nipsun kanssa viimeksi treenattiin, jouduttiin kyllä kunnolla töihin poikien kanssa ;) Työskenneltiin ne kaikista hankalimmat asiat sieltä läpi, eli just sitä mitä mä en helposti yksin halua tehdä kun ei ole siellä ketään auttamassa.

Zebben kanssa se on se oikea piruetti. Kyllä siinä sai aivosolut tehdä töitä! Mutta kannatti, se rupes sujumaan tosi paljon paremmin ja mäkin sain paljon ahaa-elämyksiä! Mun pitää ratsastaa se vasen takajalka paremmin rungon alle, ja myös taivuttaa oikealla pohkeella enemmän. Se jää mulla helposti ihan irti hevosesta piruetissa ja toki silloin se taivuttaminen on aika mahdotonta ;)

(C) Siiri Kaskinen ( Zebbe Finnderbyssä 2015)


Vasemmassa piruetissa mun pitää vähän "pysäyttää" Zebbeä oikealla ohjalla, ajattelemalla jokaisella kääntävällä askeleella ylös oikeasta ohjasta. Olen myös ylitaivuttanut sitä kun pelkään että se vetää itseään pitkäksi vasemmasta. Varsinkin siinä linjalla mitä teen kürissä. Saatiin tosi hyviä vinkkejä ja työkaluja näihin asioihin, ja tänään ratsastin kürit läpi ja niitäkin vähän muutettiin.

Zebben kürin vaikeusastetta nostettiin vähän, ja Hiltonin omaa yritettiin muokata pikkujutuilla että saatais se mahdollisimman sulavaksi. Hilton muuten osaa nyt tehdä ihan oikeasti hienot piruetit :D Nipsukin kehui niitä, mun pitää vaan niissä ajatella paljon eteen, viedä käsi eteen eikä puristaa jalalla. Hilton kokoaa edelleen helposti tässä liikaa ja yrittää liikaa ja menee silloin solmuun.

Kotiläksyiksi saatiin Hiltonin kanssa saada se ketterämmäksi, tekemällä paljon voltteja missä pitää saada ulkolapa kääntymään ja sisätakajalka alle. myös tosi jyrkkiä kiemurauria. Tämä oli vaikeaa mutta just se mitä pitää parantaa jotta radalla on helpompi sitä hallita, käännellä jne.

Zebbe on ollut nyt ma, ti ja ke aika huono mun mielestä, en saa sitä yhtä hyvin pehmeäksi ja letkeäksi kun olen nyt toukokuusta asti saanut. Olen yrittänyt miettiä mitä on tapahtunut koska en ole ratsastuksessani mitään muuttanut. Se on ollut ilman loimea mutta karvat pystyssä, joten laitoin sille nyt BoT:in verkkoloimen päälle, jos sen selkä on mennyt jotenkin jumiin.. Toisaalta en pystynyt nyt valmennuksessa ratsastaa sitä vaan mahdollisimman pehmeäksi ja pyöreäksi ja hyväksi, vaan tehtiin nimenomaan niitä tosi hankalia juttuja, niin toki hevonen ei silloin pysy optimaalisesti avuilla. Huomenna käyn kevyeesti liikuttamassa hevoset ja perjantaina keskityn Zebben kanssa vaan siihen että saan sen taas niin hyvän tuntuiseksi kuin mahdollista.Lähtöajatkin tuli jo kipaan, mun ajat olis tässä:


Lauantai:

Hilton PSG: 16.35 (verkkaan 16.00)

Zebbe PSG   18.45 (verkkaan 18.10)

Sunnuntai:

Zebbe Inter 1 kür 15.25 (verkkaan 14.50)

Hilton Inter 1 kür 16.45 ( verkkaan 16.15)

3 kommentarer

 1. Varmuudella voin sanoa ehtiväni katsomaan (ja ehkäpä kuvaamaankin) Zebben lauantain suorituksen. Muut osuvat työajalleni, mutta jos on hiljaista voisin töiden lomassa poiketa katsomassa jonkun Hiltonin radankin :)

  SvaraRadera
 2. Aijotkos siirtyä siihen kypärään silinterin sijaan? Ainakin jossain vaiheessa olin sellaista lukenut sun blogista, mutta ilmeisesti jäänyt?

  Olen itsekin kouluratsastaja ja etsin uutta kypärää, olisiko sinulla suositella suht edullista (alle 300e) klassisen tyylistä turvakypärää? Mitä mieltä olet Charles Owen Wellington Classic -kypärästä? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kyllähän mä käytän kypärää tosi useinkin kisoissa? tykkään kuitenkin vaihdella ja kun mulla on hieno ja kallis silinteri niin haluan myös sitäkin välillä käyttää :P mielestäni on tärkeää että löytää kypärän joka istuu hyvin ja josta itse tykkää, se on tärkeintä :)

   Radera