Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 4 oktober 2012

Akupunktio & hieronta

Eilen oli taas aika säännölliseen akupunktioon ja hierontaan, hepat tosiaan saa tätä hoitoa 4 viikon välein. On mielestäni erittäin tärkeää huoltaa hevosten lihaksia kun he tekevät niin kovaa työtä kun mun omat tekevät.

Zebbellä oli vähän kireyttä selässä vasemmalla puolella, ja päätettiin myös että en viitsi nyt sen kanssa tehdä mitään kovia treenejä ennen klinikkareissua niin ne saa siellä ultrata tuon vasemman takasen joka on ollut lauantain jälkeen vähän paisunut. Nyt se pahin on laskenut mutta siellä on pieni nestepussi vielä jäljellä joten parempi pelata varman päälle, enhän ollut muutenkaan ajatellut ratsastaa sitä hirveen rankasti ennen ruunausta. Sille tekee varmaan hyvää vähän lomailla kun on ollut todella rankka vuosi :)


Hiltonilla ei ollut mitään kummempia oli ehkä vähän kireämpi yleisesti koko hevonen kuin yleensä. Voin sen ymmärtää kun viikonloppuna oli rankka Markon valmennus ja tehtiin jonkin verran kokoamisia mitä en ole ennen tehnyt ja olen muutenkin kotona ratsastanut sitä nyt vähän rankemmin.

Hoidon jälkeen oltiin Zebben kanssa n 45min kävelylenkillä ja annoin sen vähän hölkätä ravissa liinassa molempiin suuntiin. Hiltonin ratsastin kevyeesti eteen-alas. Sai pari kertaa taas lähettää sitä eteen laukassa kun se haluaa siinä aina jäädä vähän paikalleen, varsinkin kun ei ole käynyt selässä pariin päivään. Tänään jatkan treeniä Hiltonin kanssa, nopeutta sen kanssa lähinnä nyt harjoitellaan. Zebben kanssa kävelylle, ja jos se vaikuttaa vähän liian innokkaalta pitää vähän juoksuttaa, ettei se kerää sitten liikaa energiaa ja riehu tarhassa niin että rikkoo itsensä!

10 kommentarer

 1. Hei,
  toivottavasti nesteily häviää Zebben jalasta. Tuon tason valmennukset varmaan ovat aika rankkoja hevosellekin. Onko Markolla mitään ohjeistusta palauttaviin treeneihin?

  Harkitsen juuri ensimmäisten koulusuojien hankkimista ja mietin tuota jalkojen ylikuumenemista umpinaisemmissa suojissa. Voitko suositella joitain, joissa ilma kiertää? Ja sietääkö hevosesi yleensä takasissa korkeita suojia?

  Omalla hevosella oikean kintereen jäykkyys aiheuttaa useinkin hierottavia lihasjumeja samalle puolelle selkää ja lisäksi myös ristikkäisesti vasemmalle eteen. Vinkkejä kaivattaisiin palauttaviin ja venyttäviin treeneihin. Tietysti eteen-alas, mutta ehkä sitäkin voi enemmän taivutellen tehdä :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ovat juu, varsinkin Markon valmennukset ovat yleensä todella rankkoja sekä hevoselle että ratsastajalle ;) en ole oikeastaan kysellyt Markolta palauttavista treeneistä mutta siis ihan perusjumppaa missä yritetään venyttää hevosen runkoa mahdollisimman paljon "auki" ja venytellä molempiin suuntiin, eli ylitaivuttaa välillä esim ympyrällä. Hyvä harjoitus mitä olen Markolta oppinut on vastalaukkaa isolla ympyrällä missä taivutetaan hevosta ympyrän suuntaan,silloin alkulapa venyy tosi hyvin! Itse käytän rankoissa treeneissä aina pinteleitä, kotona sitten yleensä Eskadronin Allround suojia tai BR pro Max suojia, nää on molemmat samanlaisia ainoastaan merkki eroaa,ainakin mun mielestä :)

   Radera
 2. Heippa, ei kannata liikaa huolia nesteen kertymisestä!:D Varsinkin siis jos samalta puolelta löytyi kireyttä niin on hyvin mahdollista että imunestekierto on vaan vähän "tukossa" kun sen saa auki niin ongelma usein katoaa..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo toivotaan ettei ole mitään vakavaa, mutta parempi nyt ottaa vähän rauhallisemmin kunnes ollaan ultrattu jalka :) voi olla että olen vähän vainoharhainen mutta nyt ei kuitenkaan ole kisoja tai muuta niin parempi sitten antaa Zebbelle vähän lomaa :)

   Radera
  2. Joo ja onhan rankkaan treeniin aina tauot ja lomat paikalleen ettei pääse ylikunto yllättämää, vvoihan hevosellekin niin käydä.. :D

   Radera
  3. Niinpä, Zebbellä ei ole oikeen lomaa ollutkaan varmaan ikinä kun se on aina ollut terve "kopkop" niin tämä tekee sille varmaan hyvää niin kauan kun se ei sekoa ihan liikaa ;)

   Radera
  4. Omallani, jolla on oikeastaan "ongelma" tausta ja aiemmin piti pitää "kontrolli" ja treenata joka päivä ei lomailua oikeen voinut eikä tullut pidettyä, mutta nyt kun on edennyt ja vaikka "kunto" kohonnut aika kovaksi niin se on kuitenkin löytänyt "zenin" että osaa hötkyilemättä nauttia helpommastakin jaksosta:D toki näin huonoilla keleillä virikkeellisyys on vähän huono :(

   Radera
 3. Kiitos vastauksesta :-)
  Tuo vastalaukka venytyksenä kuulostaakin hyvältä! Ja samoin vanhat kunnon pintelit...

  SvaraRadera
 4. Hei,
  Kuka sulla käy hoitamassa hevosia, siis hieroja?

  SvaraRadera