Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 16 oktober 2012

Kyselyhetki / Frågestund

On taas vähän huonosti ajatuksia mistä kirjoittelisin joten pistäkääs mulle ehdotuksia tai kysymyksiä :) Vastaan kysymyksiin jotka tullut perille viim 19.10.2012 !

Har lite dåligt med inspiration att skriva så ge förslag eller frågor ni har! :)
Skriv era frågor senast 19.10.2012!

20 kommentarer

 1. miks sun pinteleis on suomen liput?

  SvaraRadera
 2. koska ne oli siinä kun ostin ne..

  SvaraRadera
 3. Kuka on ollut sinulle tähän mennessä se elämäsi hevonen? Ei välttämättä kisamenestyksen, vaan vaikka pelkästään kemioiden kohtaamisen takia.

  SvaraRadera
 4. Olis kiva lukee (sitten kun kausi on ohi), mitkä oli tän kauden tavoitteet kummallakin hepalla ja miten ne saavutettiin :) Ja jos oot miettinyt, niin seuraavan kauden tavoitteista olis kiva kuulla.

  SvaraRadera
 5. Kommer du att flytta hästarna i och med den nya inriktningen på stallet? vart i så fall?

  SvaraRadera
 6. Voisitko tehdä semmoisen postaussarjan jossa avaisit eri koululiikkeitä ja ylipäätään vinkkejä miten onnnistua/valmistautua kisoihin? Oletko menossa hihsiin?

  SvaraRadera
 7. Olisi kiva kuulla jotain analyysiä sun heppojen rakenteesta. Mikä tekee niistä hyvän kouluhevosen? Mille tasolle niillä on mahdollista yltää rakenteen puolesta?

  SvaraRadera
 8. Jännitätkö kisoja, tai oletko jännittänyt esim. kisaurasi alkuaikoina? Millaisia vinkkejä antaisit kisajännitykseen?

  SvaraRadera
 9. Heissan ja ihanaa lukea sun bogia ja seurata sun mahtavien hevosten hehitystä :)

  Sellaista ajattelin kysäistä, että mitä vinkkejä antaisit hevosen käynnin tahdin parantamiseen ja keskikäynnin ratsastamiseen.

  Mulla 5 vee iso ja hieman raskaampi hevonen , jonka kanssa ollaan tänä vuonna kehitytty huimasti ja ravi ja laukka on jo todella hyvää ja säädeltävissä , mutta käynti aina "lopahtaa" ja hirveen työlästä saada esim. yliastuntaa tai edes , että astuisi samoihin jälkiin etusten kanssa. Jatkanko vai pyytämistä niin kauan että alkaa tahti löytymään ajan kanssa, vai mikä olisi sun idea ?

  Kiitos ja hyviä vointeja ja hepoille rapsutukset :)

  SvaraRadera
 10. Mulla on ratsastettavana hevonen jolla on vaikeuksia säilyttää tahti ravissa. Tämä korostuu entisestään väistöissä. Tuntuu että sen jalat vaan menee solmuun ja ettei raviin voi vaikuttaa oikeen millään tavalla. Laukassa sen sijaan toimii aika kivasti ja pystyy harjoittelemaan vaihtoja, avoja ja sulkuja ihan hyvillä mielin :) Kokoaa myös kivasti. Olisko mitään vinkkejä miten tällaista hevosta kannattaisi ratsastaa tai jotain hyviä harjoituksia?

  SvaraRadera
 11. Olet jossain vaiheessa jo maininnut harkitsevasi muuttoa ulkomaille hevostesi kanssa. Oletko miettinyt minne muuttaisit, Ruotsiin, Saksaan, Hollantiin..? Oletko koskaan harkinnut muuttoa ulkomaille ajatuksella että lähtisit esim. ratsuttajaksi ja hakemaan sitä kautta lisää kokemusta ja meriittiä tai kuten Charlotte Dujardin, joka hakeutui Hesterin oppiin? Sanomattakin lienee selvää että Suomesta käsin ei voi valmentautua ja varsinkaan kilpailla jos tavoitteena on kv-taso ja siellä menestyminen..
  Vieläkö yhteistyösi Arjenin kanssa jatkuu? Kertoisitko myös muista valmistajistasi Marko, Mascha, miten olet heihin päätynyt ja mikälaisia he ovat valmentajina?

  SvaraRadera
 12. Tää kyselyhetki tuli ihan oikeaan aikaan. Ennen kuin tulin blogisi sivuille ajattelin, että täytyypä laittaa Sophialle kysymys nuoresta hevosesta, mutta kun tulin sivuillesi uusi postaus olikin kysymyspostaus. Mahtavaa! :)

  Olen ostamalla nyt itselleni ensimmäistä nuorta hevosta (oma hevoseni on jo iäkäs ja aloittelee eläkettään)ja kysynkin nyt sinulta että:

  -Vaikuttaako irtopalat jotenkin käyttöä/kisaamista, jos hevonen ei ole oireillut niitä ollenkaan?

  -Olisiko ne hyvä leikata pois, vaikka ne eivät haittaa hevosta?

  -Kuinka paljon irtopalat alentavat hevosen hintaa?

  -Jos irtopaloja ei leikkaa pois, voivatko ne alkaa vaivaamaan myöhemmällä iällä?

  Ja lopuksi: Mitä mieltä olet, kannattaako ostaa hieman kokemattomampi nuori hevonen, joka on jo alusta lähtien todella ryhdikäs vai kannattaako ostaa kokeneempi nuori hevonen joka osaa jo He A asiat? Itse olen He A tasoinen ja kisannutkin sillä tasolla (en kuitenkaan kansallisia)

  Paljon kysymyksiä, toivottavasti jaksat vastata :)

  -E

  SvaraRadera
 13. En tiedä haluatko edes vastata tähän, mutta kysyn nyt kuitenkin, eli miten sinulla riittää (opiskelijana?) rahat kahden hevosen pitoon, valmentautumiseen ja kilpailemiseen? Kun laskee yhteen edes suurin piirtein kahden kilpahevosen maneesitalli paikan, ruuat, eläinlääkärikulut, hieronnat, valmennukset, varustehankinnat, kuljetukset, kisamaksut jne. puhutaan jo useammasta tonnista kuussa. Lopuksi haluan sanoa, että sinulla on erittäin hienot hevoset ja mielenkiintoinen blogi! :)

  SvaraRadera
 14. Mua kiinnostais tietää onko nuo lampaankarvasuojat ja putsit hyviä? Mulla on erittäin herkkänahkainen heppa joka tarvii suojat ja putsit mutta ei voi käyttää kun hankaavat ja tulee imppari :( harkinnassa siis meille lampaankarvasuojat tai sitten nahalla vuoratut. uskaltaisitko suositella meille? kalliita ovat niin en viittis turhaan ostaa. :/

  SvaraRadera
 15. mistä aiheesta kirjoitit gradusi ja oliko kielenä suomi vai ruotsi? :)

  SvaraRadera
 16. Olen ymmärtänyt ettet ravaa tai laukkaa yleensä maastossa. Missä tai kuinka saat isoilla hevosillasi treenattua isoa ravia? Oma 6v iso ruunani ei ainakaan pysty meidän maneesissamme humputtamaan isointa ravia mitä löytyy kun aina tulee seinät vastaan. Meillä myös huonot maastot joten niihin on kuskattava, joten vinkkejä treeniin kaipailisin :)

  Missä järjestyksessä koulutat eri liikkeitä nuorelle? Millä tasolla haluat ennen liikkeiden opettelua peruskoulutuksen/ratsastettavuuden olevan. Opetatko ensin rauhallisessa tahdissa ja sitten tempoa tms lisäten vai heti oikeassa "vauhdissa"?

  Kuinka korjaat, jos hevonen laskee selkänsä?

  Kiitos jos viitsit vastata :)

  SvaraRadera
 17. Kuulisin mielelläni kokemuksiasi kouluvöistä. Satulaseppä sanoi, että paras mahdollinen on ilman joustoja oleva s-vyö, joka estää satulan liukumisen liian eteen. Pitkän linjan kouluratsastaja ystäväni taas sanoi, että ihan ehdottomasti joustoilla. Mitä mieltä olet?

  SvaraRadera
 18. Oletko ollut ikinä ulkomaanmatkalla ilman hevosia sillen, että joku toinen on huolehtii/ratsastaa sun hevosia sillä aikaa?

  SvaraRadera
 19. Mun heppani on vahva edestä ja hidas. Yritän istua satulassa ja vatsalihaksilla pitää itseni siellä. Yritän ottaa nopeita pidätteitä, mutta en saa niitä super nopeasti. Miten saada he b muodosta ylämäkeen? Yritän tehdä paljon siirtymisiä. Olisiko jotain vinkkiä?

  SvaraRadera
 20. Hei,
  myöhästyin aivan totaalisesti kyselyhetkestä, mutta toivottavasti vastaat tähän vielä.
  Millaisia tehtäviä suosittelet tekemään kun tavoitteena saada hevoselle lihaksia takajalkoihin? Kiitos jos vastaat:)

  -Annika

  SvaraRadera