Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 13 oktober 2012

Pukkipäivä..

Voi luoja, Hilton oli aika hauska tänään :P YRITIN treenata vaihtoja taas mutta ei, ei kyllä onnistunu tänään sitten millään. Laukka tuntui hyvältä ja valmistelin myös vaihdot hyvin ja Hilton kyllä "hypähti" ilmaan ikään kun se olisi vaihtamassa mutta sitten tuntui siltä kun se meni vähän sekasin että miten ne jalat pistäisi niin rikkoi sitten raville tai pukitti.. voi olla että se oli vähän väsynyt myös tänään kun oli jo neljäs päivä kun ratsastin sitä kunnolla. Päätin sitten antaa olla ja yritetään uudestaan parin päivän päästä. Nää ei oo helppoja ei, täytyy vaan jatkaa yrittämistä ja eiköhän ne irtoa sieltä pikkuhiljaa :)
Zebben jalat oli tänään aamulla jo paljon paremmat kun eilen illalla ja kävelyn jälkeen etujalat oli jo lähes normaalit! Eilen ne ei laskenut vaikka taluttelin tunnin verran.. Eläinlääkäri kävi illalla katsomassa haavan ja jalat ja oli sitä mieltä että ei mun tarvi huolehtia, oli tod.näköisesti paisunut riveistä kun ne oli ärsyyntynyt.
Olin taas nyt illalla kävelemässä sen kanssa ja etujalat oli sen jälkeen ihan normaalit. Laitoin betadinet ja rasvaa riveihin ja lämppärit päälle vielä yön yli.

Eiköhän se tästä :)

8 kommentarer

 1. Eikö sen Zebben rivin voi hoitaa pois?
  Toimiva ja nopea tapa hoitaa rivi on aamuin illoin pesu Hexosil shamppoolla (hiero vaahdoksi,anna vaikuttaa 10-15 min,huuhtele ja kuivaa jalat) ja pesun jälkeen levitä hoidettavalle alueelle Mastalon nimistä rasvaa,pyydä eläinlääkäriltä resepti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. No sitähän mä tässä yritän koko ajan... sillä on aika lailla krooninen rivi etujaloissa eikä sitä oikeen kokonaan pois saa mutta pystyy pitämään sen kontrollissa kummiskin. nyt se onkin jo lähes kokonaan poissa.

   Radera
 2. Meidän hevosella kanssa sama ongelma rivien kanssa... Krooninen rivi takajaloissa ja sitä ollaan nyt monta kuukautta yritetty hoitaa eri tavoilla pois. On pesty ja rasvattu, on ollut antibiootit, ruokintaa on tutkittu, on myös oltu kokonaan hoitamatta, mutta mikään ei oikein tunnu auttavan :( nyt on saatu rupi kokonaan pois, mutta takajalkojen iho vieläkin aika "ohut" ja huonossa kunnossa. Tällä hetkellä hoitona päivittäinen pesu ja rasvaus, eikä olla pidetty tarhassa, koska pohjat on niin mutaiset.

  SvaraRadera
 3. Vaivaako noi rivit useinkin siis? Ootko kokeillu pestä niitä malaseb shampoolla pois? Mun hevosella oli viime talvena omituista rupea joka paisutti takasen kahteen kertaan imppariin asti ja tolla aineella yksi pesu, ja koko rupi oli poissa. Toki tein muutamat pesut ohjeen mukaan (kolmen päivän välein) ettei vaan tulisi takaisin. Kuivatti siis todella hyvin ruven pois. Siinä on 4 pv:n dopingvaroaika mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla jos rupi/rivi vaivaa jatkuvasti :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllä Zebbellä on oikeastaan koko ajan jotain pientä riveä etusissa, ruvet saan kyllä pois kun pesee mutta siihen jää kummiski aina vähän.. voisi kokeilla tuota malaseb shamppoota,mistä sitä saa? Hexocil vois varmaan myös olla vaihtoehto kun betadine ei toimi ihan niin hyvin. Eläinlääkäriltä on myös ollut joku aine joka kyllä poisti rivin mutta se tuli heti takaisin kun lopetti käyttämästä ja se aine oli aika vahva niin en halua sitä koko ajan käyttää :/ Muuten tarhat on meillä kuivat nyt vaikka onkin satanut niin paljon,niissä on tosi hyvät salaojat joten mutasta ei ainakaan ole, vaikka eihän Zebbe nyt tarhaan pääsekkään vielä viikkoon :)

   Radera
 4. meillä ollu nyt 3kk hirveä riviongelma yhdellä hevosella. On hiekkatarhassa mutta tuli silti todella iso rupilaatta vuohiskuoppaan ja tulehtui ihan mätäneväksi betadinepesuista ja huolellisesta kuivauksesta huolimatta. Paisutti myös koko jalan tosi paksuksi kintereeseen saakka. Ensin saatiin oriprim-kuuri reiluksi viikoksi mutta se ei auttanut yhtään. Sitten piikitettiin penisiliiniä kolme viikkoa. Sillä kuivui ja lakkasi mätänemästä mutta ruvet, ärtynyt iho ja paksu jalka jäi. Seuraavaks saatiin ohjeet jatkaa pesuja normaalisti ja laittamaan päälle eläinlääkärin sekoittamaa rasvaa (antibiootti, kortisoni ja ivermektiini). Tämä auttoi vaikka kestikin useamman viikon :) Kyllä meinas hermo mennä tossa rumbassa!

  SvaraRadera
 5. Hei Sophia! Minulla on edessä uuden hevosen etsintäprosessi. Ulkomailta olisi tarkoitus heppa hankkia ja olin ihan hukassa kun avasin ensimmäisen myyntitallin nettisivun. Miten ulkomailla menee ne hevosten tasot? Siellä oli leveleitä ja jotain ihme kirjaimia ja vaikka mitä! Hetki piti miettiä, että kukakohan nämä jutut tietää, kunnes mieleen tuli lempibloggaajani ;) kouluhevonen siis kyseessä, tottakai.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moi! Jos nyt oikeen olen ymmärtänyt niin Saksassa L=helpot luokat M=vaativat ja S=vaikeat, Hollannissa on muistaakseni 1-level 2-level 3-level ja eri Z-tasoja, en ole näistä ihan varma mutta mun mielestä esim ZZ-svaar on Prix St George tasoa, ja 1-level tyyliin helppo C-B level 2 helppo A ja level 3 Vaativa B. En ole nyt ihan satavarma mutta noin mä ne olen ymmärtänyt :) Hollannissa myös ratsastetaan va B ja va A tason "välimuoto" eli missä tehdään sarjavaihdot mutta ei piruettejä, eli sama kun meidän uusi vaativa A:0. Tsemppiä hevosen etsintään :)

   Radera