Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 6 oktober 2012

VAPAA VIIKONLOPPU!!!

Oih ihanuus, eka vapaa viikonloppu pitkään aikaan, nyt on tainnut olla kisoja ja valmennuksia ihan liian monta viikonloppua peräkkäin.. Me lähdetään poikaystävän kanssa nyt mökille chillaamaan!
Gradu on lähes valmis, tuo loppuosa on vielä keskeneräinen, eli viimeiset 2 sivua kun se oli sitten vähän vaikeampi kirjoittaa kun olin odottanut.. meinaan sen kyllä kirjoittaa loppuun vielä tänään muuten jää ärsyttämään kun olin päättänyt että sen piti eilen olla jo valmis.
Eilen olin Hiltonin kanssa Collianderin valmennuksessa ja Hilton meni aika kivasti, ravasi välillä mieelstäni tosi hyvin! Oli kyllä huomattavasti vahvistunut sitten viime kerran (joka taisi olla kesäkuussa? ) .

Zebbe on ihmeen hyvin hyväksynyt lomansa ja kävelee oikeen rauhallisesti ja hölkkää rauhallisesti liinassa :) Enää pari päivää ja siitä tulee ruuna..

Tänään oli aamupvällä Pohjalaisen lehti haastattelemassa meidän seuran kaikkia mitalisteja ( Meidän seura keräsi peräti 7 mitalia aluemestaruuksista). Tuli siinä mieleen pohdittavan arvoinen juttu, nimittän tavoitteista. Mä olen aina ollut sellainen että en voi tehdä mitään puoliteholla vaan joko tehdään täysillä tai sitten ei ollenkaan. Sama juttu pätee tietysti tässäkin lajissa, varsinkin kun tämä on se mitä varten elän. En varmaan pystyisi kisaamaan tai pistämään niin paljon aikaa ja rahaa tähän ellen pistäisi omia tavoitteitani niin korkealle kuin mahdollista.  Zebben kanssa olen päättänyt että haluan päästä kisaamaan joskus kansainväliselle GP-tasolle. Sinne on vielä erittäin pitkä matka mutta vaan se että mulla on se tavoite asetettuna jaksan paljon paremmin treenata ja jaksan kaikkien hankaluuksien läpi.
Sehän on se matka tavoitteeseen joka on se paras, mutta jos se matkan päämäärä ei ole tarpeeksi motivoiva niin minä en ainakaan jaksaisi sen eteen tehdä tarpeeksi töitä :)

Tämä on varmaan monilla eri, jotkut näkevät tämän vaan harrastuksena ja hyvänä vastapainona arkeen mutta mulle tämä on vähän niinkun se elämän tarkoitus ja mun ykkösjuttu. En siis tarkoita että kaikilla pitäisi olla tavoitteena voittaa olympialaiset mutta ainakin minua motivoi se kun on joku iso juttu mitä kohti tehdä töitä, ettei sitten "tyydy" keskivertoon, tai miten sen nyt sanoisi. Me kuitenkin eletään vaan kerran ja silloin kannattaa mun mielestä ottaa kaikki siitä irti ja yrittää päästä niin pitkälle kun vaan on mahdollista :)

15 kommentarer

 1. sun pitäis varmaa muutta ulkomaille jos meinaat kv-uraa?

  SvaraRadera
 2. Kyllä juu se on harkin assa ollut kauan mutta ei oo ihan yksinkertainen juttu ja nyt ensin pitää saada opinnot valmiiksi koska muuten ne varmaan jää.. Mutta siis jos niin pitkälle päästään niin eihän suomessa tosiaan ole mahdollista näillä näkymin sillä tasolla kisata.. Mutta se täytyy sitten tosissaan miettiä läpi jos ja kun päästään ensin edes starttaamaan gptä :)

  SvaraRadera
 3. Ihana asenne sinulla ja olen samaa mieltä kanssasi, sekä koen olevani vähän samanlainen ajatuksiltani, eli joko kunnolla täysillä tai ei ollenkaan. Uskon, että jokaisesta on vaikka mihin, kun tarpeeksi paljon sitä haluaa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näin se on, pitää vaan jaksaa tehdä töitä unelmiensa eteen ja ainakin mä haluan sitten vanhana päättää elämäni tietäen että olen ainakin yrittänyt kaikkeni ja satsannut täysillä :) se on ehkä se tärkein, että ainakin yrittää ja tekee sitä mitä rakastaa eniten :)

   Radera
 4. Tykkään tosi paljon sun asenteestas! Ihan koko maan tasolla ajatellen Suomi kaipaa just tollasia ihmisiä ratsastuspiireihinsä: Niitä, joilla on oikeasti tavoitteet korkealla, ja jotka oikeasti haluavat ne saavuttaa! Ei tätä maata muuten saada koskaan ratsastuksen maailmankartalle ;)

  Ei kun vaan onnea jatkoonkin, ja toivottavasti pääset tavoitteisiisi! :)

  SvaraRadera
 5. Hieno asenne ja tsemppiä! :) Itsekin olen vähän sellainen että kaikki tai ei mitään ja siksi olenkin (valitettavasti) ajatellut lyödä hanskat tiskiin ratsastuksen suhteen. Nuorena vanhemmat tukivat harrastustani taloudellisesti lesaamalla hevosen ja maksamalla kaikki kisat ja valmennukset. Nyt ei ole rahaa hevoseen, valmennuksiin tai kisoihin. Eikä edes vuokrahevoseen tai ratsastustunteihin. Mulle ei oikein riitä se että kaverin helppo ö-tasoisella hevosella pääsee joskus maastoon tai kentälle killumaan itsekseen. Siinä ei vaan ole mitään joka motivoisi mua enää sen jälkeen kun on kisannut kansallisia luokkia ja haaveillut paljon enemmästä. Voi kuullostaa karulta, mutta niin se vaan on. Uutta (ja halvempaa) lajia etsimään siis ;)

  SvaraRadera
 6. Sulla on kyllä huippuhyvä asenne ratsastukseen ja urheiluun. Itse olen myös sellainen, että se mikä aloitetaan viedään kunnolla loppuun ja mitään ei tehdä puoliteholla. Esim. lenkkeilyn ja ylipäätään urheilun kanssa tämä piirre on vahvuuteni, mutta toisaalta myös aiheuttanut ongelmia kun olen tällainen "himotreenaajaa". Myös lukiossa aikanaan sain melkein aina kymppejä, jos aine kiinnosti - tai sitten kutosia ja seiskoja jos en jaksanut kiinnostua aiheesta. :)

  Mutta oli mulla kysymyskin! :) Nimittäin olen tilaamassa itselleni Spooks-takkia, ja muistelin että sinulla on kisatakin lisäksi merkiltä ainakin toppaliivi. Itse en omista mitään Spooksilta, enkä ole päässyt sovittamaankaan kun sitä ei täälläpäin myydä.. Lähinnä kiinnostaisi siis se, miten pientä/tiukkaa mitoitusta merkillä on esim. verrattuna Pikeurin tai KL:n naisten takkeihin? :) Kiitos paljon!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sama täällä, joko on kymppejä tai sitten huonoja arvosanoja :D välimuotoa ei ole hehe :P Hmm, itselläni on tuo Spooks liivi ja kisatakki kokoa S ja samoin se huppari mikä mulla on. Pikeurin kokoja käytän yleensä 72 eli pitkä 36 ja KL unisex xxxs ja naisten mitoituksena xs :)

   Radera
 7. Hei! Minulla olisi kysymys lisätyistä raveista.. Oletko jotenkin erityisesti hevosillesi opettanut niitä? Missä vaiheessa aloit harjoittelemaan niitä? Siis kasvatitko esim takaosan lihaksistoa ennen sitä. Ja voiko siihen vaikuttaa jotenkin, että hevonen ei lisäyksissä nostelisi jalkoja, vaan venyttäisi niitä eteen?
  Anteeksi kauhe määrä kysymyksiä! Itselläni on semmonen ex-estehevonen, jolla on muuten kivat ja hyvät askellakir, mutta lisäyksissä juuri tykkää nostella eikä venyttää eteen niitä jalkoja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moi! on vaan kiva saada kysymyksiä :) Mä olen tehnyt niin että pikkuhiljaa rakennan keskiravia niin että aloitan ensin ihan pienellä askeleen pidennyksellä pari askelta, ja siitä rakennan sitä eteenpäin. Toinen hyvä harjoitus on opettaa hevoselle liinassa venyttämään askelta, silloin se saa itse löytää sen tasapainon siinä ilman että ratsastaja on selässä :) Keskiravi tulee yleensä ajan kanssa kun hevonen voimistuu eikä sitä kannata liikaa treenata, vaan pikkuhiljaa pyytää hevosta venyttämään askelta enemmän ja enemmän. Zebbe oppi kunnon keskiravit vasta 7 vuotiaana kun sekään ei oikeen tajunnut vaan meni helposti vaan juoksemaan lujempaa ilman että tulisi se liitovaihe keskiraviin,mutta se tuli sitten ajan myötä kun ei liikaa yritä prässätä sitä keskiravia. Paljon siirtymisiä jotka voimistaa takaosaa ja malttia :)

   Radera
  2. Puomitkin vois olla estehevoselle mieluinen vaihtoehto ja pikkuhiljaa kasvattaa väliä että askel saa pituutta.:D

   Radera
 8. Moi!
  Onko Hiltonin ravi muuttunut paljon siitä, kun tuli sinulle? Näyttää meikäläisen silmään siltä kuin ravaisi luonnostaan "koko kropastaan"...?
  Tykkään muuten tosi paljon katsella videoita siitä, ihan valmennuksistakin, koska kaikki hevosen potentiaalin kehittäminen ja työstäminen kiinnostaa :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onhan se tottakai muuttunut siinä mielessä että se ravaa paljon enemmän takaosan päällä nyt, aikaisemmin oli vähän niinkun takajalat menossa taaksepäin ja etujalat eteen, eli koko hevonen levisi totaalisesti kun ei jaksanut kantaa itseään. Hiltonilla on muuten kyllä luonnostaan hyvä ravi, se on todella letkeä ja tulee selänläpi itsestään, ongelmana on saada noin iso ravi enemmän "kasaan" niin ettei se vaan liidä isoja askelia eteen :)itse haluaisin sen nyt nostamaan etujalkoja enemmän ylös eikä vaan eteen, mutta se vaatii paljon töitä. ainakin ravissa on nyt sata kertaa helpomi istua kun vaan pari kuukautta sitten, ja se johtuu tietenkin siitä että se on enemmän selän yli nyt ja vahvempi niin se ravi joustaa paremmin niin että on helppo istua, aikaisemmin vaan pompin kun mikäkin räsynukke sen selässä :P valitettavasti en nyt saanut mitään treenivideoa mutta ensi viikolla mennään sinne kumirouhemaneesiin kokeilemaan niin yritän siellä kuvata vähän,olis kiva itsellekkin nähdä että miltä se nyt näyttää :)

   Radera
 9. Hei! Nyt kun täällä on ravi ja lisäykset puheenaiheena, niin onko sulla istuntavinkkejä? Miten Oikeasti istua ne lisäykset eikä vaan heilua epämääräisesti kun lähtee lisäykseen?
  Nimimerkillä jäätynyt perunasäkki... :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! ensinnäkin täytyy muistaa se että hevosella joka liikkuu selän yli jäntevästi on helppo istua, hevonen joka ei liiku selän yli on yleensä aika "pomppiva" , merkitystä ei ole onko isoliikkeinen hevonen koska vaikka olisi kuinka isoliikkeinen hevonen ja se liikkuu selän yli rehellisesti niin siellä pitäisi olla helppo istua :) Että ne asiat kuntoon niin varmasti on sitten helpompi istua hiljaa satulassa! Ja itselläni ainakin istunta parani kun rupesin treenaamaan salilla säännöllisesti, siinä oppii oman kehon hallinnan ihan eri tavalla ja se tottakai auttaa siihen hyvään istuntaan :) sitten perusjutut että ei saa puristaa itseään kiinni satulaan,olla rento mutta jäntevä ja sulautua liikeeseen mukaan yms yms :)näitä pitää vaan harjoitella niin eiköhän pikkuhiljaa opi istumaan hiljempaa satulassa :)

   Radera