Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 25 oktober 2012

Vähän kuvia..

Tänään tuli otettua pari kuvaa Hiltonista, oli valitettavasti tosi vaikea kuvata kun maneesi on niin perhanan pimeä :/  Hilton oli tänään vähän väsynyt jo kun kolmas päivä kunnon treenit, eli nyt otan loppuviikon aika rauhallisesti sen kanssa kun se kuitenkin on työskennellyt niin hienosti :) Aika hauskaa on nähdä kuinka paljon Hilton on kehittynyt vaan parissa viikossa, viimeksihän otin pari videopätkää 12.10 ja sen jälkeen on jo tapahtunut paljon!
Zebbe meni myös hyvin oli vähän parempi jo kuin eilen joten eiköhän se siitä pikkuhiljaa!

15 kommentarer

 1. Mitä Hilton osasi/oli tehnyt kun ostit sen? Upea toi sen ravi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sitä oltiin treenattu kentällä/maneesissa ehkä joku 3kk, eli se teki perusasiat,väistöt ja vähän vastalaukkoja :)

   Radera
 2. Onpa ihanaa, että Zerleone on noin hyvin toipunut :-)

  Noita Hilton-videoita katsellessa mietin on poika kovin raskas ratsastaa? Ja milloin tuntuu kevyimmältä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nooh verrattuna minkälainen se on ollu aikasemmin niin ei, mutta onhan se joo, se on vielä niin voimaton kun tarvii tosi paljon poweria taakse että jaksaisi kantaa joten sitä saa todella paljon ratsastaja auttaa että pysyy jotenkuten paketissa, on todella raskasta kyllä, joudun aika usein ottamaan käyntipausseja kun mun vatsalihakset kramppaa ;P laukassa ei oo vaikee mut kun tuo ravi on niin laaja niin se on aika vaikea pitää kasassa. Se kyllä helpottuu koko ajan tietenkin kun se saa pikkuhiljaa omaa voimaa,mutta on tässä vielä paljon töitä kunnes siitä tulee ihan kevyt. Kevyimmiltä se tuntuu ne pienet pätkät kun olen just siirtynyt käynnistä raviin ja se on vielä hyvin takajaloillaa ja "paketissa", sit se aina valuu vähän pikkuhiljaa.. ;)

   Radera
  2. Sen takia mun istuntakin horjuu niin paljon Hiltonin selässä kun joudun sitä auttamaan niin paljon ;)

   Radera
 3. Niin, ja kiinnostaa vielä miten herkistät sen pohkeelle ilman kannuksia?

  terv.
  "kyselytunnilta myöhästynyt"

  SvaraRadera
  Svar
  1. kun meen ilman kannuksia ratsastan suht "normaalisti", sehän herkistyy kun menee ilman kannuksia pari päivää ja sit ku laittaa kannukset niin ne tuntuu paljon enemmän sille kun ei ole liian tottunut siihen :)

   Radera
 4. Voi että, noi kanget on tosi päheet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eikö, mä oon ihan rakastunu niihin :DD

   Radera
 5. Wau! Hilton on pyöristyny hienosti esim. kun vertaa viime videoihin :) Upea!

  SvaraRadera
 6. Minun silmääni Hilton on kehittynyt valtavasti viimeisimmästä videopätkästä, oot tehny varmasti tosi hyvää työtä sen kanssa! :)

  Kyselypostaus tosiaan meni jo, mutta ajattelin silti kysyä yhtä asiaa, johon olisi kiva kuulla sun näkemys. Eli mulla on myös erittäin laajaliikkeinen hevonen, joka tuli mulle alkukesästä ja ollut estehevosena sitä ennen (rakenteeltaan myös enemmän estehevonen).

  Nyt ollaan valmentajan kanssa kerätty hevosta enemmän pakettiin ja syvään muotoon ja olen saanut paljon ahaa-elämyksiä ja hevonen lyhentynyt varmaan metrin verran kropastaan, ennen vain jolkotteli etupainoisena kaikki paino etujaloilla, mutta nyt on nopea pohkeelle ja kantaa itse itsensä. Hevosella on luonnostaan tosi voimakas takapää ja yliastunta kaikissa askellajeissa on ihan valtava, kyseessä siis oikeasti paljon ilmavuutta ja joustoa omaava hevonen.

  Tuossa siis vähän taustatietoja, ja sitten itse kysymykseen: Miten paljon teet esim. juuri Hiltonilla ravin kokoamisia ja lyhentämisiä, ja miten niitä oikeastaan teet? Meillä nimittäin ehkä vaikeinta on juuri se, että ravin tahtia saisi tavallaan rikottua ja muutettua nopeammaksi, että saisin hevosen ravaamaan lyhyttä, terävää ja nopeaa askelta. Ilmava, passagemainen leijuravi tulee hevoselta helposti kun istun itse hieman tiiviimmin, mutta siinäkin monesti menettää rytmin ja nousee ylös. Huh, tulipa sekavaa, mutta pääpointtina siis se, että haluaisin kysyä, miten juuri sinä treenaat hevosillesi nopeutta ja lyhyempää askelta hitaammassa temmossa?

  Kiitos ihan tosi paljon jos jaksat vastata! :) Ja vielä se, että tykkään älyttömästi sun blogista! Olen saanut paljon hyviä vinkkejä tuon omankin hevoseni ratsastamiseen, kun olen lukenut muiden kirjoittamia kommentteja ja sun vastauksia niihin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! kuulostaa täsmälleen samanlaiselta kun Hilton tuo sun heppas :D Mulla kesti tosi kauan että sain Hiltonin ravaamaan nopeeta lyhyttä askelta ja vieläkin se on haasteellista, oikeastaan aloitin sen niin että opetin sille liinassa pientä ravia, eli ihan silleen "melkeen-käyntiin" ravia, ja annoin sen itse löytämään siinä tahti, ja sitten selästäpäin olen nyt viime viikon aikana ruvennut opettamaan sille vähän piaffin alkeita, eli tavallaan haluan vaan että se käynnistä lähtee sellaista "ravi-piaffi" maista, eli tosi nopeita lyhyitä askeleita vähän eteen. Tämähän on tosi hyvä harjoitus saada hevonen nopeammaksi ja myös kokoamaan enemmän! Aluksi vaan yritän käynnissä vähän "kuumentaa" sitä ja heti kun tunnen että vähäkin takaosa laskee kiitän heti ja jatkan taas parin askeleen päästä jne, nopeasti ne yleensä sen oppii, ja tuosta on sitten helppo pikkuhiljaa opettaa piaffi ja samalla nopeampaa ravia! Jos haluaa enemmän nopeutta kun "leijuvuutta" niin mun vinkki olis että ei yrittäis "istua" enemmän satulassa vaan päinvastoin jalat irti, puolipidätteitä hevonen kiinni melkeen käytiin ja vaan nopealla alapohkeella pyytää vähän nopeampaa askelta. Tärkeintä alussa on kittää hevosta heti jos tulee ykskin nopeampi askel, vaikka se olisi laukka-askel niin se ei mun mielestä haittaa kunhan hevonen reagoi nopeasti ja lyhentää kroppaa. Toivottavasti tästä on jotain apua, tsemppiä hevosesi kanssa ja kiva kun tykkäät mun blogista :)

   Radera
  2. Vielä voisin lisätä että jos sun hevosesi on myös vähän hidas, niinkun Hilton, niin kaikki nopea reaktio minkä hevonen tekee kannattaa aina palkita! mä esim välillä vapaassa käynnissä "yllätän" sitä pohkeella ja kiitän heti kun se reagoi siitä :) siitä se toivon mukaan pikkuhiljaa oppii reagoimaan nopeasti mun apuihin :)

   Radera
  3. Kiitos ihan älyttömän paljon, kokeilen vinkkejäsi heti huomenna!! :)

   Radera