Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 12 oktober 2012

Kumirouhepohja testattu!

Tänään oltiin testaamassa kumirouhepohjaa Hiltonin kanssa ja olihan se parempi kun normi hiekka mutta ei sitä oikeen kuitu tai geopad-pohjaan voi verrata. Ei se ihmeitä tehnyt mutta kyllä Hilton liikkui paremmin kun normaalilla hiekalla. Varmaan parasta on se että pohja joustaa eri tavalla kun pelkkä hiekka joka ei jousta yhtään, ja hiekka ei pääse "pakkaantumaan" ja kovettumaan.
Hiltonilla oli pukit vähän eilisestä jäänyt päälle, varsinkin kun aluksi yritin nostaa oikean laukan niin tuli vaan pukki eikä se lähteny eteen laukkaamaan :D liian fiksu heppa kun se heti oppii uusia asioita... mutta sen sai sitten korjattua tekemällä nostoja pari kertaa niin se nosti sitten jo normaalisti. Tein vähän sulkuja sekä ravissa että laukassa ja huomaa että ne on Hiltonille helppoja, vaikka tosi loivasti tietenkin teen vielä sulut kun vasta pari kertaa ollaan niitä väännetty :)


Zebbestä olen vähän huolestunut, sillä on ollut etujalat ihan superpaksut eilisillasta asti. Laski eilen vähän kun kävelytin sitä noin tunnin verran, mutta tänään aamulla ne oli vielä paksummat kun eilen.. soitin klinikalle ja mietittiin että se varmaan on saanu impparin kun sitä roikotettiin jaloista kun se siirrettiin leikkaussaliin kun sillä on etusissa rivit, ja se remmi on kiinnitetty just vuohiskuoppiin missä rivi on.. Pesin sitten jalat betadinella ja hinkkasin rasvaa riveihen ja pintelit päälle,joten saa nähdä jos se auttaa. Meen vielä kolmannen kerran nyt illalla sitä kävelyttämään ja samalla mittaan kuumeen, jos on kuumetta niin pitää soittaa eläinlääkärille että saadaan oriprim-kuuri. En usko että sillä on kuumetta koska se on ollut todella pirteä ja oma itsensä ja syö hyvin yms.. Toivotaan parasta... Tässä tulee vaan vähän vainoharhaiseksi kun nyt rupesin kattomaan että sen haavan ympärillä olis kans paisunu.. mutta voi olla että kuvittelen vaan.. voi apua mä vaan toivon että Zebbellä on kaikki hyvin!!

9 kommentarer

 1. Hei,
  Missä tuo kumirouhepohja maneesi on?
  Pidän peukkuja että Zebbellä kaikki hyvin!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaasassa :) Zebben jalat oli tänään aamulla jo paljon vähemmän turvonneet kun eilen illalla ja laski kävelyn jälkeen lähes kokonaan joten eiköhän se tästä!

   Radera
 2. Olipas hyviä videoita! Hiltonin liike on kyllä just mun makuuni :-)Kyllä on mukavan näköinen hevonen.
  Zebben tilanne sen sijaan tuntuu hermoja raastavalta, vaikka varmasti hyvä tulee. Mutta voi ressukkaa nyt... Ihanaa, että pystyt olemaan sen kanssa noin tiiviisti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiva, Hilton tykkää kun saa kehuja ;) Mäkin tykkään tosi paljon sen liikkeestä,varsinkin tosta ravista kun se on niin letkeä ja lennokas, vielä kun saa enemmän voimaa taakse että jaksaisi paremmin kantaa niin siitä tulee varmaan aika magee :) Eläinlääkärini kävi onneksi eilen illalla katsomassa Zebbeä eikä sen mielestä mun tarvitse olla huolestunut, mutta jos turvotus ei laske maanantaihin mennessä niin pistän sen oriprim kuurille. Se käveli eilen paljon reippaammin jo illalla kun mitä se teki päivälllä joten se on varmasti hyvä juttu! On kyllä tosi hyvä että voin mennä tallille niin usein kuin jaksan ja haluan,onhan se tärkeää hoitaa heppa hyvin kun on ollut leikkauksessa :)

   Radera
 3. Mikä penkki Hiltonilla on? Entäs vyö?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prestige D1 (joka on myynnissä) ja vyö on Stubbenin nahkavyö!

   Radera
 4. ootko koittanu tohon riviin ja turvotukseen betadine käärettä? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kyllä testattu juu :) Zebben jalat ei ollut läheskään yhtä turvonneet tänään aamulla kun mitä ne oli vielä eilen illalla, ja rivitkin on melkeen poissa jo joten eiköhän se tästä :)

   Radera
 5. Rivi voi olla myös ruokintaperäistä jos sitä on useassa jalassa ja jos tulee uudestaa aina.. :(
  Hyvä spray myös riviin tai kurarupee, sisältää mm tervaa toimii! Eikä tarvitse hautoa..
  http://www.homesteadfarmsupplies.co.uk/wound-plast-spray-with-200ml-p-937.html

  myydää myös mm joissakin agreissa

  SvaraRadera