Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 22 oktober 2012

Vastauksia Part 1


Anonym16 oktober 2012 16:36
Kuka on ollut sinulle tähän mennessä se elämäsi hevonen? Ei välttämättä kisamenestyksen, vaan vaikka pelkästään kemioiden kohtaamisen takia.

VASTAUS: Kyllä sponttaani vastaus on heti Zebbe. Se on sen takia niin tärkeä koska ostin sen niin nuorena ja meillä on (toivon mukaan) vielä monta vuotta edessä. Mutta muuten Kindley oli minulle todella tärkeä hevonen koska sen kanssa nousin Prix St George-tasolle ja pärjäsin myös siellä :) opin siltä hevoselta todella paljon! Hiltonin kanssa tuntuu että me sovitaan tosi hyvin yhteen, fiilis sen selässä on ihan mahtava kun se menee hyvin :)Anonym16 oktober 2012 16:43
Olis kiva lukee (sitten kun kausi on ohi), mitkä oli tän kauden tavoitteet kummallakin hepalla ja miten ne saavutettiin :) Ja jos oot miettinyt, niin seuraavan kauden tavoitteista olis kiva kuulla.

VASTAUS: Zebben kanssa oli alunperin pikkukierros tavoitteena mutta sen kanssa tuli niin paljon ongelmia sitten vielä kisoissa kun ei oikeen halunnut kuunnella minua aina, joten tavoitteet vähän muuttui ja asetin tavoitteekseni päästä yli 60% tuloksen Prix St George luokassa jonka ylitettiin kaksi kertaa Virossa! Hiltonin kanssa oli vaan tavoitteena parantaa kisa kisalta tuloksia ja antaa sille hyvää kokemusta kisoista, ja Hilton on kyllä ylittänyt kaikki odotukset! En olisi uskonut että se niin nopeasti parantaisi tuloksiaan ja sijoittuisi kansallisella tasolla avoimissa helppo A-luokissa jo nyt! Kuitenkin päästiin treenaamaan sen kanssa täysillä vasta huhti-toukokuussa :)
Ensi kauden tavoitteet ovat Zerleonen kanssa pikkukierros eli Intermediaire 1-luokat, JOS saadaan alkukaudesta niin hyviä tuloksia Prix St George luokista että voidaan nousta Inter-tasolle. Eli katsotaan miten talvitreenit ja ruunaus auttaa :) Hiltonin kanssa 7-vuotis cup tavoitteena, eli Vaativa B-luokat!


Anonym16 oktober 2012 17:12
Kommer du att flytta hästarna i och med den nya inriktningen på stallet? vart i så fall?

SVAR: Det vet jag faktiskt inte ännu, allting är öppet.

Anonym16 oktober 2012 18:02
Voisitko tehdä semmoisen postaussarjan jossa avaisit eri koululiikkeitä ja ylipäätään vinkkejä miten onnnistua/valmistautua kisoihin? Oletko menossa hihsiin?

VASTAUS: Voin tehdä sellaisen postauksen jossain vaiheessa juu :) en ollut HIHS:ssä vaan tosiaan Hardwellin keikalla The Cirkuksessa ja oli ihan mahtavaa! :)

Anonym16 oktober 2012 19:18
Olisi kiva kuulla jotain analyysiä sun heppojen rakenteesta. Mikä tekee niistä hyvän kouluhevosen? Mille tasolle niillä on mahdollista yltää rakenteen puolesta?

VASTAUS: Mun hepat on niin erilaisia kun kaksi hevosta voi olla. Zebbe on lyhytselkäinen ja kompakti, ja Hilton on aika pitkä ja iso. Oikeastaan pidemmällä hevosella on yleensä helpompi koota itseään kun lyhyellä hevosella,koska lyhyempi hevonen menee helposti liian "lyhyeksi" ja sen kautta jännittyy helpommin. Liikkeiden ja ratsastettavuuden puolesta olen varma että Zebbellä on kaikki edellytykset nousta GP-tasolle, se on vaan ratsastajasta ja valmennuksesta kiinni. Hiltonista en ole ihan yhtä varma mutta kyllä se ainakin Prix St-George tasolle saadaan, sen kanssa otan vähän askel kerrallaan kun se on niin iso ja hidas vielä. Se on todella fiksu joten sen takia voi olla että se vielä yllättää, kun se oppii niin helposti asiat ja se niin haluaa olla mieliks :) Zebbestä tekee hyvän kouluhevosen sen nopeus, ja sen iso liike. Se on myös ryhdikäs ja sen on tosi helppo koota itseään. Vaikeudet on siinä että se ei ole kovin notkea eli sivuttaisliikkeet ja piruetit vaikeammat, paljon jumppaa se vaatii. Hilton on taas tosi notkea ja tekee ne liikkeet helposti mutta se on vähän hitaampi eli kootut liikkeet voi olla sille vaikeammat, esim piaffi. Mutta ei Hiltonillakaan rakenteen puolesta ole mitään esteitä, se on todella raamikas ja vaikka on iso niin sen rakenne on korrekti. Ongelmat sen kanssa tosiaan tulee sitten sen hitaudesta ja Zebben kanssa kun se on vähän kankea :)

Anonym16 oktober 2012 20:02
Jännitätkö kisoja, tai oletko jännittänyt esim. kisaurasi alkuaikoina? Millaisia vinkkejä antaisit kisajännitykseen?

VASTAUS: Alkukauden kisat jännittää yleensä kun en ole kisannut koko talvena. Samoin jos on uusi hevonen tai esim kun ensimmäistä kertaa starttasin Zebbellä Prix St George luokan, silloin jännitin niin paljon että meinasin oksentaa! Mutta se jännitys katoaa aina kun pääsen hevosen selkään ja rupeaan verkkaamaan koska keskittyminen menee silloin siihen ratsastamiseen ja unohdan kaiken muun. Jos jännitttää kisoja kannattaa tehdä paljon "mental-trainingia" eli esim päässään ratsastaa ohjelmat läpi millimetrin tarkkuudella ja suunnitella miten itse meinaa ratsastaa jokaisen askeleen, olla mahdollisimman hyvin valmistautunut kisoihin ettei tule mitään yllätykisä tai kiirettä. Hengittää syvään ja yrittää keskittyä omaan suoritukseen eikä ajatella mitä tapahtuu ympärillä :)Vastailen lisää heti kun ehdin :)

Inga kommentarer

Skicka en kommentar