Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 14 april 2014

Kisakuvia Hiltonista

Hiltonilla oli vaan sunnuntaina startti ja lauantaina se sai vaan seurata sivusta kun Zebbeä laitettiin kisakuntoon ja voi että kuinka kateellisena se sieltä karsinastaan mulkoili Zebbeä :p sitä käy oikeen sääliksi kun se ei vaan tajua miksi se ei aina ole huomion keskipisteenä. Se rupes jopa hörisemään meille että hei tulkaa nyt mua laittamaan :D ihan ihme hevonen. Sunnuntaina kun annu ja Natalie kävivät hevosten kanssa aamukävelyllä ja minä siivosin karsinoita, niin Hilton oli kuulemma ollut aika kuumana ja pomppinu joka suuntaan :P ajattelin heti että "jess, siinä on vähän eloisuutta tänään".

Sitten kun Hiltonia vihdoin pääsi letittämään se oli ihan fiiliksissä ja sen silmät vaan loisti, se niin tietää että nyt se pääsee näyttämään itsensä kaikille. Kun oltiin letitetty ja harjattu ja kiillotettu koko hevonen niin se seisoi siinä korvat höröllä ja näytti ihan järkyttävän itserakkaalta ja tyytyväiseltä itseensä :D Mä en ymmärrä miten hevonen voi olla tuollainen, mutta ihanaa että sillä on noin iso ego, sen takia se ei varmaan ikinä jännitä tai mene hankalaksi radalla, niinkuin esim Zebbe.

Kun päästiin Haimi-halliin ja pääsin verkkaan se tuntui heti alusta asti hyvältä. Vähän se oli kyllä jäykempi kuin normaalisti enkä ehtinyt tosiaan verkassa saada notkistettua sitä niin että avot ja sulut olis sujunut paremmin. Mutta muuten sen kanssa on niin hemmetin helppoa mennä radalle kun se on just samanlainen ratsastaa siellä kuin verkassa ja kotona, mikään ei niinkun muutu :)

Viime vuonnahan se kuoli täysin radalla ja oli todella pahasti pohkeen takana. Tämä johtui varmaan siitä että se oli vielä niin voimaton ja jännitti sen verran kisoja vielä silloin. Nyt on huomattavasti tähän tullut iso parannus :) Hauskaa oli myös se että se oli nyt laukassa paljon parempi kuin ravissa, niinkuin ehkä kuvista näkyy niin se ei kanna ravissa ihan niin hyvin kun voisi, saisi tulla paremmin takaosan kanssa alle ja nenä enemmän eteen, laukassa se taas istuu tosi hyvin alleen ja muotokin paremman näköinen. Mutta kiva että laukka toimi tällä kertaa ;)

Kuvista kiitos Annulle ja Natalielle :


20 kommentarer

 1. Hilton se vaan komistuu! :) Kyllä tuollainen uljas musta kelpais mullekkin! :)

  SvaraRadera
 2. Tää on ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta kun itse olen ihan vain harrasteratsastaja omaksi ilokseni, enkä tiedä liiemmin näistä kisasäädöksistä, niin miksi käytät silinteriä Zebbellä muttet Hiltonilla? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbellä ratsastan vaikeissa luokissa missä mennään aina frakilla, siinä sopii silinteri mun mielestä paremmin kun sitten vaativissa luokissa missä käytetään kisatakkia vielä :) itsehän saa valita käyttääkö kypärää vai silinteriä vaativa b-luokista ylöspäin !

   Radera
 3. Hilton oli kyllä ihan eri näköinen kuin viime kaudella milloin viimeksi sen olen nähnyt! Siitä on yhtäkkiä tullut ihan aikuisen hevosen näköinen ja hirveästi lisää voimaa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos, kiva kuulla :) kyllä siinä vaan kestää kun noin isolle hevoselle rakentaa sitä lihasta ja voimaa. Vieläkin tuntuu että se on hirveän voimaton välillä mutta eiköhän hiljaa hyvä tule ;) onnea sulle myös sijoituksesta :)

   Radera
 4. Hei! Miten treenaat ratsastuksen ohella? Kuinka usein ja millaista treeniä, mitkä asiat ovat vaikuttaneet eniten myönteisesti istuntaan ja ratsastukseen yleensä? :)

  SvaraRadera
 5. Upea hevonen ! oikein ilo katsella noin kauniita kuvia.

  SvaraRadera
 6. Mulla on semmonen "jos voittaisin lotossa" lista: Osta uusi auto, maksa laina pois, jätä tarjous Hiltonista. ;)

  SvaraRadera
 7. Aika hirveästi on Hilton kuolaimen takana... Eikö kukaan koskaan kommentoi tuota??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hilton liikkuu alku-ja loppuverkassa luotiviivan takana, ei radalla. Ja kuolaimen takana-termi, sun kannattaa ehkä ottaa selvää mitä sanat tarkoittaa ennen kun kirjoitat :p ( kuolaimen takana oleva hevonen pakenee kuolaintukea, ei työskentele selän yli eikä anna ratsastajalle kuolaintukea). Joten ei ei ole kukaan kommentoinut että hilton liikkuu kuolaimen takana koska se ei sitä radalla tee. Laukassa se kylläkin kantoi tällä kertaa paremmassa muodossa kuin ravissa mutta täysin oikeaoppisesti se liikkuu joten don't worry, ei se muuten saavuttais noin korkeita pisteitä ;)

   Radera
  2. Ja ei se siis muutenkaan ikinä kuolaimen takana liiku, se että ratsastan sitä matalassa syvässä muodossa, kuolaintuella, on sitten ihan eri asia ja kuuluu meidän treeniin :)

   Radera
 8. Hilton on niitä harvinaisia hevosia joihin rakastuu ihan vaan kuvien ja sun tarinoiden perusteella. Vaikuttaisi olevan ihan mahtava yhdistelmä kykyjä ja loistavaa luonnetta, olispa ilo ja onni löytää tuollainen hevospersoona!

  SvaraRadera
 9. Miksi ratsastat hevosta juuri tuossa muodossa verryttelyssä? Kertoisitko hieman tarkemmin? :)

  SvaraRadera
 10. Ihanaihana Hilton! :) Ainoa asia, mihin silmä kiinnittyi teidän täydellistä olemusta katsellessa oli Hiltonin vuohiskarvat..auts ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehe joo mäkin huomasin ne kun katsoin nuo kuvat läpi ;) ens kerralla en unohda leikata niitä :D

   Radera
 11. Oletko koskaan ottanut selvää mitä syvä-matala-muoto tekee hevosen keholle? Eikö maailmalla ole jo ikäviä esimerkkejä tarpeeksi? Tietoa on nykyään saatavilla jo paljon ja on harmi että todella luullaan ja ylpeästi kerrotaan tuon olevan hyödyllinen ja järkevä tapa liikkua. Kannattaa lukea koulusäännöt ja miettiä pitkäkestoisempia hevosen kehon kannalta järkeviä treenimuotoja..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olen todellakin erittäin tietoinen siitä mitä teen ja miten ratsastan ja mun hevoset ovatkin ihan älyttömän hyvävointisia ja sekä eläinlääkärit että hierojat, osteopaatit yms ovat AINA kehuneet että mun hevoset ovat äärettömän hyvässä lihaskunnossa ja hyvävoinitisia, sekä se että niillä ovat lihakset juuri oikeissa paikoissa. Olen erittäin ylpeä ja tyytyväinen siihen mitä olen saavuttanut varsinkin Hiltonin kanssa joten sun säälittävät kommentit eivät mua nyt oikeen lannista, ja toivon että sä pääsisit asian yli ja voisit keskittää energiasi omaan tekemiseesi ja toivotan oikeen hyvää kevättä, kukaan ei saa tuollaisesta mitään irti ja kaikista vähiten sinä :)

   Radera
 12. Ihan älytöntä alkaa jonkun kommentoimaan kuvien perusteella. Jokainen joka harrastaa kouluratsastusta tietää kuinka vaikeaa se on, riippumatta siitä kuinka kokenut on!! Nettiaikana pitäisi muistaa, että netti ei ehkä ole oikea paikka "opetella" kouluratsastusta tai muutenkaan uskoa kaikkea mitä "maailmalla isot tähdet" kertovat haastatteluihin. Jokainen voi netissä väittää itseään valmentajaksi, mutta itse vaadin omalta valmentajaltani että hän on oikeasti itse kouluttanut gp-hevosia varsasta asti ja hänellä on tietty tyyli ja punainenlanka jota seuraa. Silloin voi olla varma, että tämä tie johtaa oikeisiin asioihin. Jokaisen täytyy vaan valita sitten itselleen sopiva valmentaja. Ei siis ole järkevää poimia netistä "tietoa" ja tutkimuksia ja treenata vain niiden mukaan. Silloin treenauksessa ei ole mitään punaistalankaa, vaikka väittäjä olisi olympiatason ratsastaja, koska jutun sanomiset pitäisi liittää ko ratsastajan/valmentajan koko valmennusmetodeihin, eikä vain yksittäinen ratsastustunti kerro aiheesta ja hevosen kouluttamisesta mitään! On helppo sanoa, että hevosen pitäisi liikkua jossain muodossa, mutta se tunne satulaan, että se liikkuu rehellisesti, ei olekaan niin helppo saada!

  SvaraRadera