Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 13 april 2014

Ypäjän kisat


Harmittaa tosi paljon Zebben puolesta, se oli todella todella outo ratsastaa jo verkassa, oli tosi vahva ja outo edestä, aukoi suuta mitä se ei ikinä tee, ja tuntui siltä ettei vaan pystynyt kantaa itseään eikä rentoutumaan edestä. Luulen että tässä oli osasyy se että se teki niin kovaa ja hyvin töitä ke-to joten takapään lihakset oli kipeät treenistä, nehän on aina kaks päivää treenin jälkeen pahimmillaan.

(C) Lotta Luomajärvi

(C) Lotta Luomajärvi


Torstaina harjoiteltiin tosi paljon piruettejä ja nehän ovat todella rankat takapäälle. No sitten tuon lisäksi sillä oli outo rupi leuan alla juuri siinä missä kankiketju menee. Ei aristanut sitä mutta laitettiin siihen vähän voidetta ja ketjussa on kuitenkin geeli kans. No tänään se oli sitten paisunut aika lailla se kohta joten oletin heti että se oli sen takia niin epämiellyttävä edestä koska kankiketju oli painanut tuohon pattiin ja se oli ollut kipeä. Verkassa se vaan paheni ja paheni mitä kauemin ratsastin ja radalla se oli niin hirveää menoa että oikeen hävettää :P se ei kantanut itseään sitten millään ja sitten kun edestä oli vielä hankala niin se yhdistelmä ei ollut ollenkaan hyvä. kuitenkin yli 60% päästiin ja käynti oli puhdasta, mutta annoin sen mennä aika pitkänä käynnissä joten se ei ollut tarpeeksi koottu. Mutta tässä vaiheessa se saa mennä vaikka pitkin ohjin kunhan kävelee puhtaasti :P

(C) Lotta Luomajärvi

Nyt on suunnitelmissa tietenkin hoitaa tuo paisunut patti/rupi pois ja se tarkoittaa että ens vkolla ei laiteta kankia ollenkaan päälle, ainakaan niin kauan kunnes se on kokonaan poissa se patti. Ratsastuksellisesti ajattelin vaan jumpata sitä pyöreässä matalassa muodossa ja vasta sitten loppuviikosta taas treenata ohjelmapätkiä. Ennen Vantaan kisoja en tee sitä virhettä että teen tosi kovat treenit siinä ennen kisoja, vaan jumpataan ja pidän sen mahdollisimman vetreänä, ei treenikipuja enää ennen kisoja ;)

Stort tack till världens underbaraste Annu och Natalie för all hjälp, stöd, bilde roch videon i helgen < 3


Hilton oli tänään ihan fiiliksissä kun sai olla huomion keskipisteenä ja nautti täysillä kun laitoin sille letit ja harjattiin ja kiillotettiin. Verkka oli aika lyhyt kun ne oli hieman kisoissa etuajoissa, verkkasin ehkä vaan 15min, mutta ennen sitä se käveli kyllä lähemmäs 25min ja aamupäivällä kävi myös kävelyllä missä vähän pomppi myös ;) en saanut lyhyeen verkan takia sitä ehkä ihan niin hyvin takaosalleen kun olisin halunnut eikä ihan niin notkeaksi että olisin saanut tehtyä hyvät avot ja sulut. Ravilisäykset olis voinut sujua paremmin myös. Hyvät asiat oli kuitenkin vaihdot (molemmista 7) sekä lisätty käynti ( Leppäseltä irtos jopa 8). Alhaisin numero oli 6 joten silleen ei ollut isompia rikkeitä ja kun näin tuloksen en meinannut oikeen uskoa sitä todeksi!! Hilton on parhaimmillaan viime vuonna saanut vaativasta B:stä 64% ja nyt vetäs sitten kauden ekoissa kisoissa 68%, vielä kovassa porukassa missä vielä oikeesti pätevät hyvät tuomarit!! Joten ei voi olla muuta kun supertyytyväinen ja todeta että paremmin ei olis kisakautta voinut aloittaa :) Nyt odotan innollla seuraavia kisoja Hiltonin kanssa, tosi harmi että sille ei ole Vantaalla luokkia ja meidän pitää odottaa toukokuuhun asti että päästään seuraavan kerran kisaamaan :/ noh toisaalta hyvä myös treenata ja jos se näin hyvin suorittaa kisoissa niin on turha mennä liian usein kisaamaan ettei se kyllästy hommaan ;)


7 kommentarer

 1. Hei! Blogisi on hyvin mielenkiintoinen ja hevosesi upeita. Kiva, että kirjoitat usein ja laitat reilusti kuvia. Yksi pieni kehitysehdotus minulla olisi: tekstiä olisi helpompi lukea, jos käyttäisit enemmän pilkkuja. :) Luen joka tapauksessa blogiasi usein, koska on kiva seurata tavoitteellisen ratsukon kuulumisia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! Yritän muistaa tuon, vähän on välillä hankalaa kun suomenkieli ei ole äidikieli niin ei teksti aina suju niin hyvin kun haluaisi, mutta kiitos palautteesta ja kiva että silti jaksat lukea ;)

   Radera
 2. Voihan Hilton, ihana :) Se huokuu iloisuutta kaikissa kuvissa... :D Mahtava! Harmi tuo Zebbe!

  SvaraRadera
 3. Kuvista ihan näkee kuinka ylpeä Hilton oli itsestään:)

  SvaraRadera
 4. Oot tosi hyvä ratsastaja! :) Vaikka kisaatkin niin huomaa että sulle tärkeintä on silti hevosen hyvinvointi jota ihailen! musta ainaki tuntuu että monille kisaratsastajille ne kisat on tärkeemmät kun hevosen hyvinvointi :)

  SvaraRadera
 5. Minkä merkkinen kisatakki sulla on, entä housut? Onko housut sellaiset, joissa on valmiiksi "tumma" paikka? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Takki on Kingsland Magritte, housut pikeur lucinda ja harmaa paikoitus :)

   Radera