Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 10 april 2014

Valmennusraportti

Kaksi todella tehokasta päivää takana, ja niin paljon hyviä vinkkejä olen saanut kisoihin että on melkeen hankalaa yrittää muistaa kaiken ;)
Aloitin eilen Zebben kanssa, keskityttiin eilen raviohjelmaan. Se tuntui itseasiassa tosi hyvältä, oikea ravisulku oli hyvä alusta asti, vasemmassa halus lähteä juoksemaan ja tuli näin vahvaksi eikä taipunut niskasta mutta kun ajattelin koko ajan siirtyisä käyntiin siinä sulussa se rentoutui niskastaan ja taipui tosi hyvin. Voltit sujui hyvin, ekassa voltissa mihin lähdetään avosta mun ei tarvi miettiä että suoristan sen kokonaan avon jälkeen vaan suoristan vaan avon mutta en asetusta, sama asetus pysyy avossa ja voltilla.


Tänään keskityttiin piruetteihin ja laukka-siksakkiin. Piruetit se osaa tehdä tosi hyvin kunhan mä osaan auttaa sitä oikealla tavalla. Sain ratsastaa keskilinjaa pitkin ja ajatella esim vasemmassa laukassa pohkeenväistöä ensin oikealle vasemmasta pohkeesta ja siitä kääntää piruettiin, nostaa sisäohjalla korvaa ylös ja muistaa suoristaa jo ennen kuin piruetti loppuu. Ja mun pitää uskaltaa vaan kääntää! se muuten ottaa liian monta askelta siinä piruetissa. Se nyt ei enää kaadu ympäri siinä piruetissa joten mun pitää vaan uskaltaa kääntää piruetista pienempi.

Laukka-siksakissa pitää muistaa avon kautta vaihtaa suunta ja harjoitella paljon niin että teen esim vasen sulku sitten vaihdan oikeaan avoon ja vaihdan vasta sen jälkeen, jatkan oikeassa avossa hetken ja sitten vasta sivulle. Jos harjoittelee sitä suunnanvaihtamista koko ajan se helposti vaan heittää itsensä toiseen suuntaan eikä kanna ja taivu. Sujui lopussa tosi hyvin.

Pysähdyksessä ja peruutuksessa mun pitää vaan itse ratsastaa hyvin niin Zebbekin tekee sen hyvin, jalalla ratsastaa takajalat alle sen jälkeen kun etujalat pysähtynyt. Sitten kevyeellä kädellä peruuttaa. Tämä oli yllättävän helppoa sitten kun vaan pysähdys sujui hyvin ;)Hilton sai eilen harjoitella pysähdyksiä ja peruutuksia, se vähän hermostui tässä mutta nekin onnistui paremmin kun sain sen pysähdyksen sujumaan. Tänään yritettiin vähän löytää enemmän kokoamisastetta ravissa tekemällä pieniä puoli-askeleita, Hilton ei oikeen tajunnut tätä alkuun ja meni vähän lukkoon ja tarjos vaan piruettilaukkaa. Mun on jotenkin tosi vaikeaa pyytää Hiltonia menemään mukavuusalueen ulkopuolelle kun se mun mielestä jo yrittää niin paljon :P mutta kyllä se vaan sitten parani ja tuli paljon nopeammaksi takajaloistaan kunhan se sitten taas vähän rauhottui. Se rupeaa sotkemaan hirveesti kun se hermostuu ja se on tosi turhauttavaa. Kisoissa pitää vaan saada se tosi rauhalliseksi ja rennoksi ettei tuu virheitä, mutta kotona sitten yrittää vähän tehdä enemmän jotta tapahtuisi paremmin kehitystä.
Ehdin jopa pestä Hiltonin ratsastuksen jälkeen joten huomenna pitää vaan Zebbe pestä. Nyt on suunnitelmat silleen että huomenna Hiltonilla on vapaapäivä  ja Zebben jumppaan oikeen niin rennoksi ja pehmeäksi kuin mahdollista, en ratsasta Intteriä läpi enää koska se tarvitsee mun mielestä nyt rennon jumppapäivän jotta jaksaa suorittaa lauantaina. Ypäjällä on maneesit varattuja aamusta iltaan joten ratsastan Hiltonin kotona lauantai-aamuna ennen kuin lähdetään Ypäjälle. Silloinkin tarkoitus vaan jumpata se oikeen syvälle eteen-alas ja rentouttaa ja venyttää sitä.

25 kommentarer

 1. Miksi siulla on aina kanget..? Eikö hevostenkin mielestä olisi mukavempaa mennä kevyemmillä kuolaimilla välillä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varmaankin kisojen alla parempi ja helpompi mennä kangilla kun saa neuvoja, ja ratsastettua ennen kisoja niillä, ja eihän kisoihin voi mennö ja yhtäkkiä iskeä kankia suuhun ;)

   Radera
  2. joskus on niitä tyhmyäkin kysymyksiä :D Ehkä olisi kannattanu jättää kommentti välistä, jos ei lue blogia kunnolla.. Ja se ei tarkoita, että aina käyttäisi kangia, jos silloin kun otetaan kuvia on kanget suussa ;)

   Radera
  3. Kiitos kun vastasit mun puolesta, mä en edes jaksanu vaivautua :p

   Radera
  4. Tyhmä kysymys vai? Ei minusta. Onko mukavaa olla noinkin tyly toisille? Halusin vain viisastaa itseäni. en tullut väittelemään mistään. Ompa nyt hyvä mieli.. :(

   Radera
  5. Ohhoh, olipa Sophialta melko tyly kommentti ensimmäistä anonyymiä kohtaan -mielestäni mitään kommenttia ei voi sanoa typeräksi, koska kaikki ihmisethän (varsinkaan nuoret ja aloittelijat tai ne jotka eivät ole blogiasi kauaa seurannut) tiedä miksi käytät kankikuolaimia usein. Siksi olisinkin aikuiseltasiasta tietävältä blogibän pitäjältä toivonut asiallista kommenttia anonyymin kysymykseen, koska mistä hän olisi vastauksen voinut tietää ainakaan jos ei ole blogiasi aiemmin lukenut? Olet melko tunnettukin bloggaaja varsinkin nyt Hippolan kautta, ja esimerkki nuorille, mutta en saanut kovinkaan hyvää vaikutelmaa sinusta kommenttisi perusteella. En tietenkään halua loukata tai syyttää sinua mistään, ehkä jatkossa osaat kommentoida hieman ystävällisemmpään sävyyn :) Mutta sinulla on upeita hevosia ja ratsastat todella hyvin, jatkakaa samaan malliin ja tsemppiä! :)

   Radera
  6. Tyly kommentti?! :D mähän en oo koko kysymykseen tai kommenttiin vastannut edes yhtään mitään :P eikä mulla ole mitään velvollisuutta vastatakkaan tai olla kohtelias kaikille "anonyymeille" täällä kun niitä tyhmiä kommentteja satelee aika paljon, niin ei kaikkeen jaksa vaivautua :)

   Radera
  7. Kuka kuulet oikee olevas???
   Tiesitkö että maailmassa ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä.

   Radera
 2. Vilka fina bilder ! säger bara wow Hilton.Den hästen kommer att kunna gå hur långt som helst :) Lycka till i helgen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack :) Hilton e nog en rikti guldklimp <3

   Radera
 3. Ah toi Hilton on niin upea!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder. Vad har du för kamera och lins?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sony a 57 och ett Tamron objektiv men nu minns jag inte vilken modell, men funkar super :)

   Radera
 5. Vau, Hilton on mielettömän hieno! Näitä puoli-askeleita olisi kiinnostavaa nähdä, jos saat niitä joskus videolle. :)

  SvaraRadera
 6. Upeita kuvia! Ja vielä upeampia hevosia :) Hiltonin niskalinja on ihan überhieno.

  SvaraRadera
 7. Hiltonin satula näyttää olevan hitusen liian edessä.

  Mutta hienoja hevosia! Varsinkin Hilton näyttää todella massakkaalta ja komealta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kyllä se satula on ihan oikeassa kohdassa missä haluan sen olevan. ja kiitos :)

   Radera
 8. Sophia dina stövlar! <3 va är de för märke?

  SvaraRadera
 9. Onnea kisaviikonlopulle :-)
  Hilton on kyllä todella hieno heppa!
  Sun täytyy joskus mennä Ypäjän hiittikselle ja antaa ison Hiltoni laukata siellä isosti <3

  SvaraRadera
 10. Hyi teitä tuhmat Anonyymit, täällä saa vain ihailla, kehua ja fanittaa ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niimpä :DD heti ollaan että "kyllä minä tiedän ja osaan enkä ikinä tee mitään väärin"

   Kuuluu kyllä tähän kategoriaan mitä en seuraa bloggaajan asenteen takia. Hyvä ratsastaja ja hyviä postauksia mutta asenne ratkaisee. Luulee olevasa jotenkin muita parempi?

   Radera
 11. Oon itse kanssa Ypäjällä. Ois hienoo nähä Zebbe ja Hilton ja tietty myös sut, mutta täällä kun opisekelen niin saa nähdä kerkeenkö kisoja katosmaan. Ja vaikka näkisinkin, niin en varmaan mitään sanottavaa keksisi....:D

  SvaraRadera
 12. Vilka fantastiska hästar du har alltså! :)

  SvaraRadera
 13. Super grattis till det fantastiska resultatet med Hilton !!! Vilken tävlingssäsong ni kommer att ha :)

  SvaraRadera