Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 14 april 2014

Suunnitelmia...
Tänään Cia kävi juoksuttamassa Hiltonin aamupäivällä liinassa ja minä kävin ipvällä juoksuttamassa Zebben. Päätin kerrankin juoksuttaa myös Zebben ilman sivuohjia ja herregyyyd mitä rodeoo se hevonen veti :D siis MISTÄ tuo energia tulee?! No Zebbellä oli hauskaa ja oli kiva nähdä se noin iloisena. Leuan alta se on vielä paisunut joten pesin sen Hexocilillä ja laitoin paljon Helosaania. Ne ruvet ovat lähteneet irti mutta siellä näkyy jotain jälkiä jonkinnäköisestä "haavasta", niitä arpia on joku 3 (??) en tajua mistä nuo on tullut mutta se ei arista niitä kun kädellä koskettaa tai painaa mutta varmaan kankiketju tai alaturppis voi olla aika epämiellyttävä nyt hetken.

Mun pitäis saada kürin koreografia tällä viikolla siihen malliin että saatais musiikit tehtyä joten nivelillä varmaan sitten mennään sitä tässä parin päivän päästä. En varmaan uskalla laittaa kankia kun aikasintaan loppuviikosta ja aika varovaisesti meen niillä. Mulla on kankiketjussa tuo Acavallon geeli joka on tosi hyvä ja sen pitäis olla mukava jne mutta ehkä sinne pitäis vielä pistää joku lampaankarva myös väliin.. Keskiviikkona saan eläinlääkärin katsomaan tuota leukaa joten ehkä sillä olis jokin konsti siihen.


Hiltonin kanssa jatketaan töitä samaan malliin, seuraavat kisat ovat täällä Vaasassa Vaativa B:0 luokka sekä junnujen esiohjelma. Meillähän olis tuo nuorten ratsastajien esiohjelma myös mutta vähän pelkään että se tulee nyt liian aikaisin Hiltonille. Ehkä on parempi odottaa että nousee seuraavalle tasolle vasta sitten kun tietää että hevonen oikeasti pystyy pärjäämään myös sillä tasolla. Turhaa startata liian vaikeeta missä saa huonoja pisteitä ja sitten tulee vaan sekä hevoselle että ratsastajalle huono mieli. Hiltonin hyvää asennetta täytyy kaikin voimin pitää yllä :)
13 kommentarer

 1. Meidän tallilla yhdellä hevosella oli jotain syyliä turvan molemmilla puolilla ja leuan alapuolella. Ainakin kirjoittamasi perusteella kuulostavat ainakin samantapaisilta, kuin mitä Zebbellä on. Tällä hevosella syylät olivat kuolainrenkaiden alla, ja epäiltiin metalliallergiaa, mutta jos sinulla kuitenkin on se geeli siinä välissä, tuskin se sitä on. Hevosella mentiin jonkun aikaa kuolaimettomilla ja hoidettiin syylät pois eläinlääkärin määräämällä voiteella, minkä nimeä en saa millään päähäni. Parantuminen ei vienyt kuitenkaan kovin pitkään, siinä vain oli ongelmana pattien vaikea sijainti ja määrä. Kuolainten vaihdettiin metalli vaihdettiin ja nyt on mennyt taas ihan ongelmitta normaalissa käytössä :)

  SvaraRadera
 2. Vitsi, kun rupes huvittamaan toi alempi kuva. Oikeasti menet Zebbellä, mutta, kun katsoo tuonne peiliin niin näyttää ihan kuin menisit Hiltonilla :D

  SvaraRadera
 3. +kiitti, että postaat näin usein :)

  SvaraRadera
 4. mun mielestä on hauska kun kirjoitat turppis mutta yleensä/oikeasti se on turpis :D hienoja kuvia edellisessä postauksessa !

  SvaraRadera
  Svar
  1. oho joo no välillä ehkä huomaa sen että mun äidinkieli ei ole suomenkieli ;)

   Radera
 5. Mikset ota turpista harkkoihin pois? Vai oletko sitä hevosen suun sitovaa tyyppiä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eikö kyse ollut siitä että alaturpis tai kankiketju tuntuu epämiellyttävältä? Ja eikös Sophia nämä ollutkin ottanut pois?

   Radera
 6. Mieti...^^ laukkahevosilla mennään ilman turpista

  SvaraRadera
 7. Ootko katsonut, ettei Zebbe hiestä sitä turpaansa esim. ruokakippoon? Keväällähän hevosia voi kutittaa ja meidän tallilla aukesi kankiketjun alta yhdellä hevosella. Otettiin ruokakippo pois ja "rivit" katosi alle viikossa.

  SvaraRadera
 8. Löysin kuvia teistä :) tossa linkki yhteen kuvaan zebbestä siellä ypäjän kisoista :))
  http://photoma.galleria.fi/kuvat/2014+Hevoset/12.4+Kansallinen+kouluratsastus,+Ypäjä/Luokka+10,+Intermediate+I/Zerleone+IMG_4644.jpg

  SvaraRadera
 9. Se on kylläki turppis eikä turpis ;)

  SvaraRadera
 10. No eikä ole! :D Ei se ole mikään turpparemmi eikä hevosellakaan ole turppaa :D

  SvaraRadera