Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 4 april 2014

Kuulumisia päivän valmennuksesta!

(C) Anna-Karin Åkers ( vanha kuva)


Ohjelmaratsastus oli siis päivän teema ja Hiltonin kanssa ratsastettiin Vaativa B:0 läpi. Se oli  todella jännittynyt Sulvan kentällä, oli siellä aluksi ihan yksin ja se kenttä on muutenkin keskellä peltoja niin se on todella jännittävä paikka :P mutta ilmeisesti tuo jännittyneisyys oli vaan hyvästä kun se vähän "heräsi" siitä, mutta toisaalta se kyllä väsyi sitten todella todella äkkiä. Radalla mun pitää vielä korjata:

- sisääntulo, se oli aivan kiemuralla... pitää ajatella tosi pientä ravia siinä kun se käännös on aika jyrkkä kun alotetaan sisältäpäin, sitten kun olen päässyt suoristamaan voin taas ratsastaa ravia vähän eteen. Pysähdyksestä lähti hyvin suoraan kyllä sitten taas.

- Avossa ensin asettas se "avo-asentoon" josta ratsastaa hieman ravia eteen jotta tulee enemmän liikkuvuutta lapoihin.

- Keskiravit kasvattaa pikkuhiljaa jotta se tekee hyvin loppuun asti.

- Laukassa keskiympyrä keskilaukassa ajattelen sulkua kun kokoan, ja avoa just kun tulen uralle, niin ei vaihda ja pysyy tasapainossa.

Ei muuten kummempia, videolta kun katsoin ( kiitos Sanna kun kuvasit meitä ;) ) niin Hilton oli kyllä niin komean näköinen < 3 huomas hyvin kuinka se on talven aikana voimistunut ja saanut tosi hienosti lihaksia ja massaa, ja just sitä voimaa taakse mitä ollaan kaivattu! Voi hitsi mä oon ihan fiilikisissä siitä, tuosta hepasta tulee vielä niiin huippu, I just know it!! Sopii muutenkin mun ratsastustyyliin niin hyvin ja meillä on synkkaa niin hemmetin hyvin < 3
(C) Anna-Karin Åkers


Zebben kanssa saatiin treenata käyntiä paljon, se kyllä käveli puhtaasti kun sillä vaan kävelee mutta heti kun tekee jonkun ohjelmapätkän niin se jotenkin jännittyy :/ onneksi tuo intterin koottu käynti on kuitenkin paljon helpompi kuin esim PSG:ssa.  Ravisulut sujui hyvin, oikealle tosi hyvin (!!)

Keskiraveissa mun pitää melkeen ajatella puolipidätteitä koko ajan eikä päästää sitä koska silloin se justiin menettää sen tahdin. Laukkasarjoissa mun pitää itse istua hiljaa koska Zebbe tekee niin hyvin ne vaihdot kuitenkin ja mä vähän häiritsen sitä jos keinun edes takas :P riittää että vaan otan puolipidätteen uudella ulko-ohjalla ja siirrän jalkojen paikkaa, muuten istun täysin hiljaa.

Oikeassa piruetissa ajattelen takaosaa oikealle,muuten se haluaa heittää sen ulos vasemmalle helposti. Piruetti parani tosi paljon kun tein näin! muuten vaan ajattelen rauhallista laukkaa ja mahdollisimman pientä piruettia ja niin että askeleet olisi mahdollisimman tasaiset.

Siinä jotain mietittävää mulle ja pojille vielä ennen Ypäjän kisoja, mutta kaiken kaikkiaan olin oikeen tyytyväinen, Zebben ravikin sujui paljon paremmin kun otan sitä enemmän kiinni enkä anna sen juosta menemään :P

Ihanna että sunnuntaina on harjoituskisat niin pääsen kokeilemaan miten pääsen korjaamaan näitä yllämainittuja juttuja ja miten ne sitten "radalla" oikeesti toimii :) superhyvä juttu kyllä nää harjoituskisat, näitä pitää järkätä lisää!! :)

Huomenna päästään kuulkaas upo-uuteen maneesiin ratsastamaan, siellä on tänään ekaa kertaa ratsastettu ;)

HAASTEESTA: Se on tulossa, mutta nyt on valitettavasti niin että aikataulu vähän pettää, aikaa ei vaan ole, mulla on tosi paljon koulua nyt parisen viikkoa ja muutenkin kisoja, mutta se kyllä tehdään heti kun vaan ehditään joten don't worry, hyvää kannattaa odottaa eikö niin ;)

10 kommentarer

 1. hej, sku du nångång kunna göra en video när du visar hur du lagar dina knoppar till tävling på dina hästar :)

  SvaraRadera
 2. Varmaa tyhmä kysymys,mutta...minkän merkkiset sinun saappaat ovat???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Petrie Polo Superior jos tarkoitat noita punaruskeita :)

   Radera
  2. Selvä.Mitäs mustat,kisa-saappaat?

   Radera
 3. Tää ei nyt oikeen liity asiaan, mutta minkä merkkiset noi Hiltonin suitset on?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sekä Zebben että Hiltonin kanget ovat Otto Schumacherin, Hiltonin suitset Döbert.

   Radera
 4. Nyt piisaa varusteaiheisia kysymyksiä, mutta pakko udella mistä/minkä merkkinen tuo vihreä huopa on? :)

  SvaraRadera