Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 26 april 2014

Paras Zeta!

Mun pusu-poika < 3


Zebbe 6-vee, oih toi väri < 3
Zebbe meni eilen aivan mahtavan ihanasti :) ratsastin taas nivelillä ( näinhän se on aina parhaimmillaan) ja torstain "odotus-treeni" oli tuottanut tulosta. Alkutreenin jälkeen aloitin laukan kanssa. Ratsastin suoraan eteen pitkiä sivuja pitkin, avossa missä olin tarkkana että se kantoi sisäkyljensä ja tuki ulko-ohjalle. Tässä avo-asennossa tein siirtymisiä käyntiin missä siirtymisessä alas laitoin sisäpohkeen kunnolla kiinni jotta se sisätakajalka ei päässyt siirtymisessä karkaamaan eikä selkä alas. Oikeassa kierroksessa tämä on Zebbelle tosi vaikeaa, se haluais aina vähän kaatua sisälle ja menettää selän siirtymisissä. Mutta tämän harjoituksen kautta se rupes toimimaan ihan maagisen hyvin, kantoi jokaisessa siirtymisessä todella hienosti ja tottakai tuossahan sitten kootty käyntikin parani ja oli täysin puhdasta kun se ei päässyt karkaamaan selän kanssa pois!Iisalmi 2013 
Tein laukkatyöskentelyn jälkeen ravissa vähän avoja ja pohkeenväistöjä. Zebbe liikkuu niin paljon helpommin nyt sivuille että on vaikea uskoa että tämä oli sille pari kuukautta sitten todella vaikeaa :P ennen sain aina tehdä TOSI monta väistöjä ennenkun ne rupes sujumaan silleen helposti, kun se oli niin jumissa eikä oikeen pystynyt menemään sivulle. Nyt se menee helposti kevyeestä pohkeesta sivulle. En tehnyt paljon töitä ravissa sitten, vähän yritin ratsastaa isompaa "näyttävämpää" ravia siihen niin että se pysyi rentona ja pyöreenä ja sujui sekin oikeen helposti :)

Toivotaan että sama vire jatkuu tänään kun pitäis kür ottaa videolle ja kellottaa.
Iisalmi 2013

Hiltonin kanssa mentiin suunnitelman mukaan eli raviohjelman treeniä. Hankalaa meille on nuo ravisulut pitkää sivua pitkin niinkuin ne tulee vaativa B:0:ssa, mutta ne sujui eilen tosi helposti kun pari pitkää sivua niitä harjoittelin. Avot ovat todella hienot, siinä mun pitää vaan laittaa se "avo-asentoon" ja sitten ratsastaa vähän eteen niin siitä tulee oikeen hieno ja lennokas. Sulut diagonaalilla ovat myös todella hienot, se astuu tosi hyvin ristiin ja taipuu hyvin, menee helposti sivulle. Tässä mun pitää vaan olla todella tarkkana ennen kuin aloitan sulun että se on oikeesti hyvin sisäpohkeen ympäri,muuten se helposti vähän "kaatuu" ja lähtee liian jyrkästi sivulle ilman että se on oikeesti taivutettuna. Tässä on se ongelma kun Hilton taipuu ja menee vähän liian helposti sivulle, ja mä olen tottunut ehkä kuitenkin enemmän Zebbeen jonka on vaikea mennä sivulle niin mä vähän yliratsastan Hiltonia siinä joten tässä mun täytyy vaan itse osata säätää kuinka paljon /vähän apua kukin hevonen tarvitsee siinä sulussa.
Hiltonin eka päivä Suomessa :)

En ratsastanut Hiltonilla melkeen ollenkaan laukassa vaan keskityttiin täysin siihen raviin. Tänään sitten hiotaan sitä laukkaa, ja tässä tiedän jo että oikea sulku tulee olemaan se mitä saadaan eniten treenata, siinä sen on yllättävän vaikea mennä sivulle mutta sekin paranee kunhan sitä vaan treenaa ja notkistaa sitä :)


3 kommentarer

 1. Kuinka kauan olit ratsastus koulussa? Millon aloitit? Milloin lopetit ratsastus koulussa käymisen? Mitä teit sen jälkeen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aloitin 6-vuotiaana, lopetin kun sain oman hevosen 12-vuotiaana, sitten kun sain oman hevosen kävin sen kanssa valmennuksissa.

   Radera
 2. Söpö kuva Hiltonista!! ♥ Tollanen "Mitä ihmettä?!" ilme :D

  SvaraRadera