Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 24 september 2012

Kisaraportti 22-23.9


Huoh, eilen pääsin sänkyyn 02.30 aikaan, oli aika pitkä päivä ja rankka viikonloppu mutta todella todella antoisa ja niin hyvää kokemusta meille! En oikeen vieläkään voi ymmärtää että oikeasti saatiin noin hyvät pisteet molemmistä Yrjöistä! Toisaalta Zebbe teki ehdottomasti ylivoimaisesti parhaat Yrjö-radat nyt. Alkukesästä meillä oli vähän kaikki hukassa vielä, nyt tuntui että jotkut asiat onnistui oikeen hyvin, jotkut suht hyvin ja sitten esim piruetiti ihan penkin alle mutta tiedän että niitä täytyy vielä harjoitella paljon. Se sai kuitenkin parhaimmillaan kuutosia pirueteistä.
Perjantaina lähdettiin matkaan jo klo 05 aamulla, ajettiin Rusan kautta Markon valmennuksissa jotka meni todella todella hyvin! Zebbe tuntui ihan superhyvältä joten hyvällä fiiliksellä jatkettiin sitten Eestiin laivalla iltapäivällä. Perille tultiin 20-aikaan tallille, ja käytiin vaan kävelyttämässä hevoset hetken.Lauantaina ratsastin ensimmäisenä junnujen esiohjelman. Zebbe oli heti alusta alkaen niin kamala että en voi edes sanoin kuvailla! Ei ole ollut noin vahva kyllä ainakaan vuoteen. En saanut sitä niskaa läpi sitten millään ja mitä enemmän yrittää sen pahemmaksi se melkeen menee kun se on tuolla tuulella. Pohkeitten kanssa sama juttu, pullotti niitä vastaan ihan täysillä, oli siis täysin k***päinen ori suoraan sanottua! Meidän rata oli niin katastrofaalisen tuntuinen että meinasin oikeasti alkaa itkemään kun tulin radalta. Tottakai harmittaa kun ajaa noin pitkän matkan kisoihin ja menee ihan penkin alle. Se ei kuitenkaan silleen tehnyt mitään rikkeitä joten tulos oli kuitenkin ihan ok 63,5% ja neljäs sijoitus 12 lähtijän joukosta.
Yrjö Speciaaliin vaihdoin sitten pallokannuksista rissoihin, ja vaihdoin kolmipalabridongin kaksipalaiseen. Olin nyt vähän enemmän varautunut siihen että se tulee olemaan orimainen vahva, ja sain sen paremmin läpi niskasta. Ei kyllä vieläkään ihan 100% mutta verrattuna ensimmäiseen katastrofiluokkaan olin todella tyytyväinen. Sarjat oli puhtaat ja muutenkin rata ilman isompia rikkeitä, oikeasta piruetista sain 6 ja 6,5 tuomareilta, vasemmasta 4 ja 5.  kolmen tuomarin lopputulos 61,29% ja minun tavoite oli saavutettu! Olin tästä niin älyttömän iloinen että taas meinasi tulla itku :D Nyt oli hyvä fiilis taas ja päätin sunnuntaina yrittää parantaa tulosta vielä vähän!


Ja niinhän me myös tehtiin, Zebbe oli verkassa jo sata kertaa parempi kun lauantaina ja sain sen aika hyvin läpi. Radalla se sitten vähän kovettui mutta ei ollut ihan mahdoton. Sain puolipidätteet jo vähän paremmin läpi ja fiilis oli tosi hyvä lopputervehdyksen jälkeen. Ihan selvästi paras Yrjö-rata tähän mennessä! Pisteetkin olivat mitä olin odottanut, vähän päälle 62% !!! Karkkolainenkin oli sitä mieltä että oli todella hyviä pätkiä jo mitkä palkittiin 7 ja 7,5. Piruetit ovat vielä ala-arvoisia joten ne alentavat keskiarvoa huomattavasti kun ne ovat x2. Mutta tässä vaiheessa tämä tulos on minulle ja Zebbelle tosi tosi hyvä ja nyt musta tuntuu että ehkä tää tästä pikkuhiljaa :) Ennenhän me ollaan saatu parhaimmillaan 58% Yrjöstä eli huomattava parannus!


Nyt mietin että pitäisi ehkä lähteä Ypäjälle parin viikon päästä ratsastamaan Prix St George siellä vielä. Marko tulee onneksi viikonlopuksi tänne joten saadaan varmaan vähän apua noihin piruetteihin :)

Hiltonilla on ollut leppoisa viikonloppu, maastoillut perjantaina, lauantaina juoksutettu ja eilen sillä oli vapaapäivä. Tänään ratsastan molemmat hepat, Zebbelle kevyt jumppa eteen-alas ja Hiltonille normitreenit.

4 kommentarer

 1. Vau onnea, teillä oli kyllä onnistunut reissu! :) Miten Ninan kisat meni?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu todellakin, kannatti lähteä vähän pidemmälle :) Ninalla meni lauantain vaativa B oikeen hyvin se oli siinä kolmas 63,9% muistaakseni, yrjössä Roy oli tosi väsynyt(ei mikään ihme niin pitkän reissun jälkeen + markon valmennus perjantaina + että Royn piti kestää Zebbeä autossa :D) teki jonkun verran rikkeitä mutta sai silti 59%. Sunnuntaina se teki tosi hienon ravi ja käyntiohjelman mutta valitettavasti laukkaohjelmassa Roy heitti kieltä ulos joten olisko sillä ollut sitte 57% :/ mutta kokemustahan me molemmat haettiin ja sitä saatiin :)

   Radera
 2. Ihailen sinua siinä että jaksat matkustella hevostesi kanssa kisapaikoille jopa ulkomaille saakka.Turhan moni istuu ja odottaa että kotikentällä järjestetään isoja kisoja,sinä puolestasi teet ja näyttää sille että asiat on sinulle helppoja,tulee menestystä tai ei. Kiva että nyt onnistuitte hienosti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) onhan tuo matkustaminenkin sinäänsä sellainen mihin tarvitaan rutiinia ja kokemusta jos joskus haluan kisata kansainväliselläkin tasolla :) ja oli tosiaan mahtavaa että nyt onnistuttiin kun matka oli aika pitkä ;) mutta on se Vaasasta lähes aina pitkä matka lähteä johonkin jos haluaa esim Yrjöä kisata :) se on vaan niin että ei sitä opi jos ei harjoittele, ja nimenomaan harjoitella sitä kisaamista!

   Radera