Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 30 september 2012

Markon valmennus

Eilen ja tänään oli markon valkka. Eilen ratsastin molemmilla hevosilla ja tänään vaan Hiltonilla. Päätin vaan mennä yhden päivän Zebbellä kun sillä on ollut nyt ties kuinka monta viikonloppua valmennuksia tai kisoja putkeen joten tuntui että sille on muuten liikaa. Se oli eilen ihan hirvee! Pisti taas samalla "orimaisuudellaan" hanttiin eikä millään halunnut keskittyä ja rentoutua. Onneksi saatiin vähän apua ja lopuksi tehtiin vähän piaffia ja passaassia minkä se tekee oikeen hyvin. Tänään kävin vaan kävelyttämässä sitä kun sillä oli toinen takajalka hieman paisunut. Ei onnu eikä se ole lämmin mutta varmuuden vuoksi päätin vaan kävelyttää jos se on jotenkin rasittunut :/ Tänään se saa uudet kengät ja huomenna yritän jumpata sitä oikeen kevyeesti. Voi olla että otan sen kanssa nyt vähän rauhallisemmin ennen ruunausta, saa nyt vähän kaivattua lomaa, jatketaan sitten treeniä tosissaan taas kun se on ruuna...

Hilton meni sentään hyvin :) tänään oli huomattavasti parempi ja nopeampi kuin eilen. Eilen se jätettiin traikkuun yksin kun menin ensin Zebben kanssa ja se ei ollut hyvä idea, se huusi siellä ja oli todella levoton ja tänään kun oli tarkoitus lähteä yksin sen kanssa matkaan (mulla siis ei ollut ketään auttamassa) en meinannut saada sitä lastattua vaikka aina ennen olen saanut sen yksin traikkuun :/ nyt se kyllä tuli sinne kiltisti mutta lähti peruuttaan ulos ennenkuin ehdin kävellä traikusta sen taakse laittamaan takapuomin kiinni. Onneksi kaveri oli tallilla joten saatiin se sitten aika heti traikkuun kun se oli sen takana laittamassa puomia heti kiinni :)

Tehtiin paljon harjoituksia millä saisi sen nopeammaksi ja ottamana painoa takaosalle, pieniä pieniä jumppavoltteja missä sen täytyy pysyä nopeana jaloista ja välillä ihan melkeen pitkällä ohjalla että sai olla pidemmällä kaulalla ja pysyi näin kevyeenä edestä.

Päätin myös jättää Ypäjän kisat väliin juuri sen takia että se olisi Zebbelle liikaa ja luulen että se sen takia pistää nyt vähän hanttiin kun se on vähän väsynyt kaikesta reissaamisesta. Ruunauskin tehdään heti pari päivää Ypäjän kisan jälkeen ja sinnekkin on matkaa ja ne reissut kyllä rasittavat hevosta.. Joten otetaan nyt iisisti ennen ruunausta ja jatketaan sitten sen jälkeen treenejä kunnolla, Joulukuussa on onneksi vielä kisat ja sinne olen kyllä menossa!!

2 kommentarer

  1. Voi, ootte te kyllä hienoja! Ja teitä on niin kiva seurailla blogin kautta, käyn vähän väliä kattomassa et ootko kirjotellu :D mut juu, haluaisitko kertoa loimittamisestasi? Siis klipatun hevosen talliloimituksesta :) että millon mitäki!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos :) Hiltonilla on nyt Bucaksen celtic stable light päällä,siinä on siis fleecevuori alla. Zebbellä Back on Track ja samantyylinen loimi vielä päällä. Ulkona niillä on aina sadeloimet, fullneckit jos sateista :)

      Radera