Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 4 september 2012

kohti viikonlopun kisoja!

Eilen treenattiin Zebben kanssa vielä kunnolla, ajattelin että parasta jatkaa sunnuntain valmennuksen jälkeen kun oli niin hyvä fiilis ;) tein eilen eniten piruettityöskentelyä ja sujui aluksi tosi hyvin mutta sitten vähän innostuin liikaa ja yritin kääntää liian jyrkästi minkä tuloksena oli että Zebbe heittäytyi sisäpohkeen yli. Korjasin sitten tilanteen ja ajattelin että halusin sen nopeammaksi sisäpohkeesta ja se toimi hyvin. Tein myös vähän sarjavaihtoja ja ne sujui tosi hyvin,tein kakkosiin asti. Tänään sitten päätin juoksuttaa Zebben ja se oli aika rauhallinen, huomasi että on vähän väsynyt joten huomenna vapaapäivä.


Hilton oli eilen tosi huono!!! Menin isolla ulkokentällä ja se vaan yritti vetää itseään pitkäksi vetämällä ohjat kädestäni melkeen ja se keskittyi ympäristöönsä enemmän kuin muhun. Silloin kun se on tuolla tuulella oikeen mikään ei auta ja mitä enemmän yritän tehdä sen pahemmaksi se menee, joten päätin hakea tallista sivuohjat ja juoksutusliinan,menin maneesiin ja juoksutin sitä pienellä ympyrällä niin että sen oli pakko lyhentää kroppaansa ja ottaa painoa takajaloille. Kun toimi siinä hyvin menin taas selkään ja ratsastin maneesissa pari minuuttia, ihan vaan niin että sain sen selästäkin päin kantamaan ja tekemään niinkuin käsken. Se kyllä nöyristyi siitä juoksutuksesta ja meni aika hyvin sitten loppujen lopuksi :) Luulen että on parempi tehdä tällä tavalla kun tietää että se toimii kun niin että jään tappelemaan sen kanssa selästäpäin kun siitä ei seuraa mitään hyvää, Hilton vaan vahvenee siitä entistä enemmän. Tänään päätin juoksuttaa sen ensin koska en halua nyt mitään huonoja tilanteita meille kun sunnuntaina kisat. Se oli tosi tosi hyvä ratsastaa tänään juoksutuksen jälkeen! Siis juoksutin ehkä n 5min yhteensä molempiin suuntiin sivuohjilla että ei mitään kummempia. Mutta Hilton on tosi fiksu ja ymmärsi että on parempi kantaa itseään nätisti kun mamma on selässä kun muuten joutuu juoksutukseen ja se on sille paljo rankempaa ;) Huomenna taidan juoksuttaa sen pessoa-systeemillä ja torstaina taas ratsastaa kevyeesti. Perjantaina olisi tarkoitus tehdä maastolenkki molempien kanssa!

7 kommentarer


 1. Olisi kiinnostava lukea,
  millaisen verryttelyn teet yleensä kisoissa?

  tsemppiä kisoihin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hmm, se voi olla vähän vaikea selittää mutta tietenkin verkkaan Hiltonin ja Zebben eri tavalla kun he ovat täysin erilaisia. Zebbe on yleensä tosi kuuma ja "orimainen" kun menen selkään joten sen rauhoittamiseen menee yleensä n 10-15min, yritän silloin vaan kävellä ja taivutella sitä että pikkuhiljaa pääsen käyttämään pohkeita(se on siis niin kuuma että pohkeita ei voi laittaa sitä vasten heti alusta ettei se räjähdä), yleensä se sitten yhtäkkiä rentoutuu ja silloin aloitan käynnissä että saan sen pohkeen eteen ja läpi niskasta, Hiltonin kanssa teen samalla tavalla, työskentelen ensin käynnissä että saan sen niskasta läpi ja pohkeen eteen. Sitten aloitan kevyeessä ravissa,Zebben kanssa paljon voltteja ja kiemuria että saan sen notkistettua, Hiltonin kanssa eniten suoria uria että saan sen suoraksi kun se on vähän vino ja "epävakaa" vielä. Paljon siirtymisiä molempien kanssa heti alkuun,käynti-ravi-käynti ja vaihdan suuntaa todella usein. Laukassa sama juttu, ja paljon eteen-kiinni, Tässäkin ratstastan Zebbeä enemmän suoralla uralla taas kun se haluaa mennä laukassa vähän vinoksi. Hiltonin kanssa laukassa täytyy ensin ratsastaa ympyrällä ja taivuttaa sitä vähän. En yleensä verkkaa kauan, Hiltonille riittää sellainen 20min ja Zebbelle ihan maksimissaan 30min, ja tähän lasken kävelyt mukaan. Hiltonin kanssa vaan perusjuttuja verkassa kun ei olla vielä kisattu mitään vaikeimpia luokkia, mutta tietenkin Zebben kanssa käyn läpi vähän pätkiä liikkeista jotka täytyy radalla suorittaa. Mutta vaan pätkiä eikä kokonaista liikettä, niin että kaikki olisi mahdollisimman helppoa ja mukavaa ja vältän parhaani mukaan tilannetta jossa hevonen tekisi virheen tai niin että joudun "käskemään" sitä. Verkassa hevoselle (ja ratsastajalle) tärkeintä on luoda hyvä fiilis ja hyvä itsetunto ennen kun menee radalle :)

   Radera
 2. Hyvä selostus!:)

  Kaikkein kinkkisin juttu on ainakin mulla (ja varmaan aika monella muulla) miten sen rentouden ja hyvän fiiliksen saa säilytettyä myös radalla? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sama ongelma minullakin on ;) hevonen menee aina paremmin verkassa kun radalla. Luulen ainakin että yleisin syy on se että yrittää liikaa verkassa ja verkkaa liian kauan että sitten kun pääsee radalle on jo ratsastaja ja hevonen antanut kaikkensa verkassa ettei enää jaksa koko ohjelmaa läpi. Eli mieluummin ehkä yrittää verkassa vähän "säästellä" ja pistää sen viimeisen paineen päälle vasta juuri ennen kuin aloittaa ohjelmansa. ja muistaa se että kun ohjelmia ratsastaa täytyy muistaa ne TARKAT TIET ja puolipidätteet ennen jokaista liikettä , ja ratsastaa jokainen kohta niin tarkasti kun vaan pystyy,sieltä ne pisteet tulee :)

   Radera
  2. Hyviä pointteja, tekee kieltämättä hyvää analysoida asiaa näin tekstin muodossa.
   Usein vielä jos oikein tarkkaa vertailee videolta vaikka, niin niiiiiin helposti radalla tulee hitaaksi, eli ei regoi singnaaleihin tarpeeksi intensiteetillä, pitäis vaan muistaa olla nopee. Kuitenkin se aitakammo pääsee aina yllättämään vaikka verkassa tuntuis että se on tipotiessään!

   TARKKUUS, NOPEUS ja PUOLIPIDÄTE! :D

   Radera
 3. Saisko joskus videoa tilanteesta jossa hevoset menevät kotitreenneissä mielestäsi tosi huonosti. Olisi mielenkiintoista nähdä mille hevoset silloin näyttävät ulospäin kun tuntuvat sinusta huonolle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. enmä nyt tiedä haluanko sellaista kuvamateriaalia julkaista ;) mutta joo ehkä jos joku sattuu silloin olemaan kuvaamassa meitä..

   Radera