Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 25 september 2012

Viimeiset viikot oriina...

Zebbelle ruunausaika varattu, 10.10 Tampereen hevosklinikalla, Houttu leikkaa. Voi apua oonkohan mä  nyt tehnyt oikean ratkaisun...

11 kommentarer

 1. ET! Koska mä olisin halunnut Zebbestä varsan tammalleni :D

  SvaraRadera
 2. Et! :D kyllä hätä keinot keksii, vaikka viime aikoina on tuntunut että zebbe on ollut hankala kisoissa oreiluinsa takia, niin ehkä olisit jatkossa keksinyt keinot miten saat zebben rennoksi sekä avuille? sitä paitsi teillähän on alkanut koko ajan menemään vain paremmin, mahtavia prosentteja saitte viime viikonloppuna, onnittelut niistä myös! (: ehkä zebbelläkin on joku oreilu kausi joka menisi ajan kanssa ohitse? vaikuttaa kuitenkin siltä että oriksi zebbe on muuten helppo. ja riskithän siinä sitten aina on minkälainen lössykkä orista voi tulla kun ruunataan, vaikka nämä kaikki on aina hevoskohtasia, mutta vaikeaa juuri kun ei etukäteen voi tietää... :D itselläni on kokemusta tästä kun entinen ratsastettava hevonen ruunattiin ja tosiaan muuttui ratsastaessa ja muutenki ulkomuodoltaan paljon löysemmäksi, veltoksi ja siten vaikutti paljon haluttomammalta liikkumaan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllä mä nyt uskon ja toivon että oikean ratkaisun olen tehnyt. Onhan se tottakai vähän haikeata, mutta faktaa on kuitenkin se että jos oriilla ei ole siitosarvoa niin se on aika turha pitää se oriina,elämä helpottuu sekä omistajalle että hevoselle itselleen kun hormoonit ei kontrolloi koko hevosen elämää ;) Kyllähän sen varmasti saisi paremmaksi ja sehän paranee, mutta en usko että ikinä saisin sen niin hyväksi kun mitä tulen saamaan sen kulkemaan kun se on ruuna, kun se voi 100% keskittyä töihin eikä aina tarvitse miettiä niitä tammoja ja muita hevosia. Sillä on niin paljon noita orimaisia tapoja jotka ovat todella hankalat, vaikka se ei aina ulospäin näy, mutta jos näkisi miten se kulkee kotonoa kun se keskittyy muhun täysin, ja miten se kulkee kisoissa niin siinä on järkyttävän iso ero! Eiköhän meidän elämä tästä helpotu ja pystytään tekemään tulevaisuudessa kisoissa paljon parempia ratoja kun se osaa rentoutua ja kuunnella mua täysin :)

   Radera
 3. Minusta teit aivan oikean ratkaisun. Pitäisi olla tosi hyvä ori, että se kannataisi säilyttää orina ja siitoksessa.. Ja jos tosiaan haluat kilpailla tosissaan ja saada sen suorituksia parannettua niin uskon et ruunas on iso apu siihen.
  Itsekin kisasin ratsastettavallani ja se oli aika samanlainen (kuulostaa ainakin siltä) kun zebbe. Turhaan meni pisteitä sen orimaisuuden takia. Kun ruunattiin niin sen luonne ei siitä muuttunut sinänsä miksikään (yhtä vaikea oli silti), mutta vaativissa luokissa sen tulokset ja etenkin ratsastettavuus parani hurjasti.. Toivon samaa myös teille :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla :) kyllä minäkin uskon että tästä ei ainakaan huonompaan suuntaan voida mennä kun ruunana jatketaan treeniä. Kaikki alan ammattilaiset ovat olleet myös samaa mieltä, oriina on täysin turha pitää jos ei ole siitosarvoa. Eikä nekään kaikki pysy oreina jos haluaa kilpailla täysillä! Melkeen kaikki Zebben hankaluus johtuu tuosta orimaisuudesta, varsinkin kisoissa, joten odotan innolla miten meillä ensi kausi rupeaa sitten sujumaan kun hevonenin sitten toivon mukaan on vähän enemmän mun mukana eikä koko ajan katsomassa muualle ;)

   Radera
 4. Minusta siinä yhdessä kotitreenivideossa (olikohan Markon treenit) näytti Zebbe ihan eri hevoselle kuin kisavideoissa - siis siitä näki hyvin, kuinka vielä paljon hienommin liikkuu kotitreeneissä! Tsemppiä! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niin muuten joo, viime Markon treeneistä laitoin videot ja siitä tosiaan näkee kuinka hieno se on kun on rento ja kuuntelee mua täysin eikä kokoajan vastustele ja yritä pullistella lihaksiaan toisille hevosille :P en ikinä saisi sitä liikkumaan niin kisapaikalla kun en kertakaikkiaan saa apuja kunnolla läpi :P

   Radera
 5. Joo, oikean ratskaisun teit, tsemppiä että kaikki menee ok sti, Hevosen pitäminen orina, vaan sen takia että "on hienoa pitäää oria" on lähes aina turha, jos sitä ei ole ajateltu siitokseen, sillä se hormoni toiminta oikeasti hallitsee sen orin elämää, ja vaikka sen kuinka pitäisi kurissa ja järjestyksessa, se käytös silti aina patoutuu sen eläimen sisälle ja joku päivä voi käydä huonosti..:( olihan yksi siittolan pitäjä taas vähän aikaa sitten melkein päässyt hengestään kun muuten niin mukava ori hyökkäsi tappo mielessä päälle (ruokkivan henkilön).

  Tuntuu että tossa ori hommassa on monesti mukana sellasta ihmisen omaa egoilua..

  Mutta varmasti siis oikeaan ratkaisuun päädyit!:)

  SvaraRadera
 6. Voi ei :( Toisin tammani heti astutettavaksi jos olisi oikeanlainen tamma ja aika vähän parempi! Voi ei voi ei voi ei :(((

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olishan se ollut tosi kiva saada Zebbestä varsa, ja sitä olin toivonutkin että se jossain vaiheessa onnistuisi (saisi kisatulosten perusteella pikkuhiljaa kantakirjaan) mutta näin ei nyt tällä kertaa mennyt. Se on kuitenkin ensisijaisesti kilpahevonen ja silloin ruuna on niin paljon parempi :/

   Radera