Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 30 september 2013

Hepat hoidettu taas akupunktiolla!

Olen kyllä niin äärimmäisen onnellinen että meillä on noin taitava hieroja joka käy joka 4 vko mun hevoset hoitamassa jotta ne pysyisi mahdollisimman terveinä ja jaksaa tehdä töitä mahdollisimman hyvin. Kaikki vammatkin ehditään hoitaa ajoissa ja toki paljon ennaltaehkäisevää hoitoa. Hevoset kestää kauemmin ja ovat iloisempia kun niitä hoidetaan hyvin :)

Zebbellä oli kireyttä oikealla puolella, sanoinkin että se on vähän hankalemmin taipunut vasemmalle, eli varmasti koska oikea puoli on ollut vähän jumissa eikä halua venyä. Joten se hoidettiin akupunktiolla auki. Sitten sillä oli tosi jännä repeytymä sään kohdalla, ilmeisesti kalvossa oli pieni reikä ja sen yläpuolella patti, joka ei onneksi ollut mitenkään kipeä se vaan tykkäsi kun sitä hieroi. Veikattiin että se on riehunut tarhassa ja liukastunut etujalka eteen ja näin saanut sen repeytymän,sillä oli nimittäin myös pieni haava toisessa takajalassa mikä viittaa siihen että ei ole ollut ihan kiltisti tänään tarhassa ;) mutta onneksi ei käynyt pahemmin, olis voinut jänne revähtää tai jotain muuta pahempaa. Ohjeeksi sain että arnikaa joka päivä ainakin viikon verran hieron siihen ja liikutan normaalisti.

Hiltonilla ei ollut mitään kummempia, se oli samantuntuinen molemmilta puolilta joten sille laitettiin neulat tasaisesti ympäri ja hoidettiin vaan ennaltaehkäisevästi. Sillä on kyllä harvoin mitään ongelmia lihasten kanssa vaan on melkeen aina tuntunut hyvältä eikä kireyksiä pahemmin ole, ja hyvä toki näin :)

Huomenna pääsen sitten taas ratsastamaan, kentätkin oli jo oikeen hyvässä kunnossa joten ei tarvitse varmaan maneesille ajaa taas pariin päivään ainakin jos Forecaan uskoo ( ei pitäis sataa ainakaan 10 päivään, toivotaaan!! )

2 kommentarer

  1. moi. voisitko kertoa kuinka opetat hevosille piruetit?:)

    SvaraRadera
  2. Hei,
    Osaisitko antaa vinkkejä tälläisen hevosen ratsastamiseen: hevosella on aikaisemmin menty paljon kangilla ja gramaaneilla. Hevonen on vino oikealle ja kääntyy huonosti erityisesti vasemmalle. Se myös puskee paljon molempien pohkeiden läpi, mutta erityisesti oikean pohkeen. Ja myös helposti käy painamaan kädelle eikä tahdo taipua. Olen tehnyt paljon tavituksia ja jumpannu sitä väistöillä, mutta se ei tunnu paranevan ratsastettavuudeltaan. Olisin iloinen jos osaisit antaa vinkkejä :) Pidän muuten kovasti blogistasi ja hevosesi ovat hienoja!

    SvaraRadera