Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 30 september 2013

Tavoitteita!

Lueskelin tässä ruotsalaista kouluratsastusblogia ja sain siitä inspiraatioa tehdä itselleni ( hevoselleni) tavoitteita tässä talven yli. Luulen että on paljon helpompi ja motivoi enemmän jos on selkeitä tavoitteita esim kuukausittain mitä haluaa saavuttaa, muuten menee helposti vähän siihen että vaan ratsastelee ja treenaa vähän kaikkea mutta ei ole mitään selkeää tavoitetta mitä kohti treenata. Sittenhän minulla on toki pidemmänajan tavoitteita myös, esim talven treenit pitäisi mennä kohti sitä mitä haluan ensi vuonna tavoittaa kisoissa.

Jos vaikka listaan tänne blogiin mun tavoitteet mihin haluan päästä nyt seuraavan kuukauden ajan ja katsotaan sitten kuukauden päästä pääsinkö niihin ja mitkä olisi sitten seuraavat tavoitteet. Nyt on hyvin aikaa fiilata pikkuasioita ja vaikka laittaa se energia siihen yhteen asiaan per kuukausi jotta saa sen toimimaan.

Hilton:                ENSI VUODEN TAVOITE: Haluan päästä Hiltonin kanssa kisaamaan Va A /                              PSG-luokkia yli 60% tuloksin

                           Tavoite Lokakuu: Saada Hiltonille voimaa ja nopeutta takajalkoihin jotta se
                           jaksaa kantaa itseään paremmin takaosallaan ja oppii ottamaan mun kokoavat                                pidätteet myös ilman raippaa maasta käsin, sekä laukassa että ravissa. Laukassa                              sen pitäisi oppia jaksaa pysyä piruettilaukassa vähän pidempään kuin pari askelta                            kerrallaan.

Zebbe:                ENSI VUODEN TAVOITE: Tulostaso pitäisi saada pysymään yli 65% PSG-                              Intermediaire 1- luokista, sekä päästä pikkukierros finaaliin asti.

                           Tavoite Lokakuu: saada ravia paremmaksi! Eli treenataan sitä shettisravissa                                    rentoutta ja letkeyttä koko kroppaan, paljon väistöjä ja peruutuksia. Tavoite että                            Lokakuun lopussa ravi olisi jo paljon parempi ja rennompi ja oltais löydetty se                                hyvä tahti ja asento missä pääsee taivuttamaan ja puolipidätteet menee läpi :)

4 kommentarer

 1. Kiitos ihanasta blogistasi ! :)

  toivomukseni ei kyllä liity hevosiin, mutta voisitko tehdä postauksen omasta opiskelustasi oikiksessa ? :) olisin todella kiinnostunut lukuprosessistasi ja siitä paljonko koulu vie aikaa, oletko töissä ja jos olet niin liittyykö se jotenkin tämänhetkoseen kouluusi (siis töissä vaikka asianajajatoimistossa??) :) oliko helppo päästä sisään, opiskelija bileet yms !

  Kiinnostaa siksi kovasti kun olisi itsellä tarkoitus hakea ensi vuonna turkuun oikikseen :)

  Kiitos jo etukäteen, terv Krisse

  SvaraRadera
 2. Kiitän myös kivasta blogista:) Minua jäi mietityttämään joskus kun kerroit että harvoin menet yli 30 min hevosillasi. Kasvatatko hevosten kuntoa jollain toisella tavalla vai riittääkö 30 min ylläpitämään kuntoa? Kuinka monta kertaa viikossa menet koulua hevosillasi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. mun mielestä se 30min TEHOKASTA treeniä on PALJON parempi kuin esim 60min "junnaamista" ympäri ilman mitään tavoitetta. Jos hevonen työskentelee tehokkaasti ja tekee asiat hyvin niin silloin mun mielestä ei missään nimessä kannata ratsastaa kauemmin vaan lopettaa sitten siihen kun hevonen menee parhaiten eikä ole vielä väsynyt. Sitten tottakai on niitä päivä kun menen pidempään, esim jos jokin asia ei mene läpi niin toki jatkan kunnes se sujuu, tai sitten on päiviä kun vaan mennään eteen-aals jumppaa ja se voi kestää lähemmäs 40min joskus. mutta turha pistää kilometrejä hevoselle jos ei tarvitse, siitä ne ei vahvistu vaan enemmänkin "kuluu" ja sitten tulee terveysongelmia kun jalat/selkä ei kestä työntekoa. Mun mielestä "less is more" ja se myös pitää hevosen motivoituneena kun ei aina hinkata hevonen ihan puhki, silloinhann se työnteko ei enää ole kivaa. On minulla toiminut oikeen hyvin ja hevosillani on oikeen hyvä lihaskunto ja hyvä kunto eikä niillä ole ikinä ollut mitään ongelmia esim terveyden kanssa mikä varmasti osoittaa että jotai ideaa tuossa on :)

   Radera
 3. Hei!
  Kiitos hienosta blogistasi, sitä on mukava lukea. Olen saanut paljon vinkkejä omaan treenaamiseen. Voisitko joskus kirjoittaa siitä, miten suunnittelet hevostesi viikon treeniohjelman, vai suunnitteletko kuukauden eteenpäin? Olisi kiva saada vinkkejä siihen ja minkälaisia harjoituksia sitten voisi tehdä.

  Mukavaa syksyn jatkoa!

  SvaraRadera