Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

lördag 21 september 2013

Vastauksia part 1

Kiiu Kinuski20 september 2013 14:06
Paras kaverisi?
Tärkein hevonen/poni?
Kisasuunnitelmia jo ensi vuodelle?

Vastaus: Mun paras kaveri on mun poikaystävä :) tärkein hevonen ehdottomasti Zebbe!  kisasuunnitelmat ensi vuodelle ovat Zebben kanssa Small Tour, tähtäin on päästä finaaliin ja ehkä (jos joku pieni ihme tapahtuu) debytoida Inter II /GP- tasolla ensi syksyllä, mutta päätavoite Small Tour Finaali, Hiltonin kanssa tavoitteena nousta va A-tasolle jo alkukaudesta ja kisata pääasiassa va B- PSG luokkia, riippuen kuinka hyvin se kehittyy talven aikana :)

Anonym20 september 2013 14:22
Miten opetat sulkutaivutuksen?

Vastaus: ensin opetan hevosen taipumaan rungostaan/niskastaan suoraan uraa pitkin, sitten sen pitää osata väistöt hyvin, aloitan niin että aloitan normaalissa raviväistössä josta sitten pikkuhiljaa vaihdan asetuksen menosuuntaan ja teen tämän niin monta kertaa että hevonen oppii taipumaan rennosti menosuuntaan väistössä jonka jälkeen sitten pikkuhiljaa opetan sen taipumaan myös koko rungostaan niinkuin suluissa pitää taipua :) eli vähän niinkuin pala kerrallaan, hyvä harjoitus on myös ratsastaa pari askelta sulkua sivulle, jonka jälkeen jatkaa suoraan eteen avossa, jotta hevonen en missään vaiheessa opi "kaatumaan" sisäpohkeen yli.

Anonym20 september 2013 14:37
Hyviä harjotuksia hevosen eteenpäin pyrimykseen? Niin, että pysyisi pohkeen edessä.

Vastaus: PALJON nopeita siirtymisiä eteen-kiinni, jossa täytyy VAATIA hevoselta reaktiota pohkeesta, jonka jälkeen pohje heti irti kun hevonen menee eteen. Tässä pitää kuitenkin olla tosi tarkka ettei vaan "aja" hevosta eteen koska silloin se vaan juoksee pohkeen alta pois, ja siinä on suuri ero olemalla pohkeen edessä. jos hevonen on tottunut liikkumaan pohkeen takana niin tätä ei tietenkään sekunnissa korjata, mutta olemalla itse todella todella tarkka että ei jää puristamaan ikinä pohkeesta, vaan heti pohje irti kun hevonen menee eteen ja sitten vasta uudestaan nopea pohje kun hevonen menee pohkeen taakse. Tätä on vähän vaikea selittää näin tekstissä mutta toivottavasti sait jotain vinkkejä tähän :)

Anonym20 september 2013 16:04
en tiedä lähettikö jo edellisen yritykseni mutta nyt uudestaan:
kuinka korkeita hevosesi on?
onko sinulla ollut muita hevosia aikaisemmin (montako)? voisitko lyhyesti esitellä ne?
kerro lyhyesti nykyisten hevostesi luonteista?

VASTAUS: Hilton mitattiin 5-vuotiaana 180cm korkeaksi ja voisin melkeen vannoa että se on siitä kasvanut vielä ainakin pari cm ;) Zebbeä ei ole mitattu mutta veikkaan että se on noin 170cm korkea, ehkä vähän alle. Minulla on ollut 5 hevosta yhteensä, ensimmäinen oli ruotsalainen  PV  Largetto jonka sain kun olin 12, hevonen oli silloin 7 vuotias, ruuna, vaalean rautias läsipäinen, se oli kisannut helppo A:ta kun sen sain, parhaat tulokset me saatiin kuitenkin he B-luokista jotka oli yleensä 70% paikkeilla. Seuraava hevonen oli myös ruotsalainen PV Daddy Cool, kimo ruuna, se oli 12 kun sen sain ja itse olin silloin 16 vuotias, Dadde oli kisannut va B-luokkia kun sen sain ja sen kanssa kisasimme PSG-luokkiin asti mutta parhaat tulokset tuli Va B-luokista, Dadden jälkeen minulle ostettiin Kindley, hollantilainen PV joka oli kisannut Intteriin asti Hollannissa, sen kanssa kisattiin PSG-luokkia voittaen ja sijoittuen, mm halli-sm pronssi vuonna 2006. Samaan aikaan kun mulla oli Kalle ostettiin sitten Zebbe kun halusin nuoren lupaavan hevosen Kallen rinnalle. Nykyisten hevosteni luonne: Zebbe on maailman kiltein, se ei ikinä tekisi kenellekään mitään pahaa, se on tosi herkkä, saa kaikenmaailman haavoja koko ajan ja se on maailman kömpelin hevonen, se astuu omiensa jalkojensa päälle vähintään 5 kertaa /pvä.. mutta tosi kiltti vaikka ratsastaessa se uskoo vähän liikaa itseensä kun ei aina tarvitse tehdä mitä ratsatsaja haluaa ;). Hilton on maailman söpöin iso nallekarhu. Se on oikea "syliheppa", sitä pitää halata ja paijata vähintään 30min per pvä, aina kun tulen tallille se hörisee ja on niin iloinen kun saa huomioita. Se yrittää kuitenkin näyttää että olisi tosi "pahis" ja on esim muille hevosille todella ilkeä :P 

Anonym20 september 2013 16:32
Minua kiinnostaisi tietää, että mihin oikeuden alaan olet suuntautunut opinnoissasi ja miksi valitsit juuri oikiksen? :) Pääsitkö sisään heti ensiyrittämällä? Itse opiskelen kauppakorkeassa sivuaineena kauppaoikeutta, joka ainakin omasta mielestäni on niiiiiiin tylsää ja puuduttavaa, mutta kuitenkin tilintarkastajan urasta haaveilevalle ihan must-to-know - tosin nuo meidän kauppaoikeuden kurssit ovat ihan lasten leikkiä verrattuna siihen, mitä oikiksen puolella.

VASTAUS: Meidän opinnoissa ei oikeastaan suuntauduta mihinkään, mutta itseäni kiinnostaa eniten perhe- ja perintöoikeus, sopimus/kauppaoikeus, ja eri siviilioikeudelliset "riidat", gradun olen kirjoittanut piilevistä vioista (lähinnä kosteus- ja homeongelmat) kiinteistö- ja asuntokaupoissa. Pääsin toisella kerralla sisään, en oikeastaan lukenut ollenkaan ekana vuotena kun halusin välivuoden lukion jälkeen ;) 

Anonym20 september 2013 19:14
Milloin sait ensimmäisen oman ponin/hevosen? Miten olet kehittynyt noin korkealle tasolle? T. Suuri fanisi :)

VASTAUS: Ensimmäinen oma hevoseni oli Largetto jonka sain 12-vuotis synttärilahjaksi :) olen tehnyt kovasti töitä, minulla on aina ollut vaikeat hevoset jotka eivät ole mitään antaneet ilmatteeks = ollut pakko opetella ratsastamaan, ja tietenkin oma intohimo vie mua koko ajan eteenpäin kun en ikinä ole tyytyväinen vaan haluan aina paremmaksi koko ajan . :)

Anonym20 september 2013 20:10
Ovatko hevosesi olleet aina helppoja klipata? Vinkkejä vaikeasti klipattavan hevosen klippaukseen?
Mitkä ovat suurimmat tavoitteesi ratsastuksen suhteen? Entäpä unelmasi?
Miten motivoit itseäsi treenaamiseen?
Ketkä muut hoitavat/ ratsastavat hevosiasi itsesi lisäksi?
Voisitko joskus perustaa oman tallin?
Haluaisitko joskus omistaa varsan?
Jos saisit minkä tahansa tamman ja oriin, joilla teettäisit itsellesi varsan, mitkä valitsisit?

Kiitos mahtavasta blogista ja tsemppiä treeneihin! =)

VASTAUS: Zebbe oli aluksi niin hankala että se piti rauhoittaa, mutta pikkuhiljaa se ilmeisesti tottui asiaan koska nyt se vaan nauttii kun sitä klipataan. Hilton oli heti aluksi todella helppo klipata ja sekin vaan nauttii kun kone ilmeisesti rapsuttaa sitä :) jos hevonen on vaikea klipattava niin kannattaa antaa sille rauhoittavaa, se on kaikista helpointa ja turvallisinta, muuten sattuu helposti vahinko jos hevonen paljon riehuu siinä kun yrittää sitä klipata. Mun suurin tavoite ratsastuksen suhteen on päästä GP-tasolle kisaamaan ja toki pärjätä siellä hyvin. Unelma toki olisi joskus osallistua olympialaisiin, eiköhän se ole kaikkien kilparatsastajien unelma ;) Cia joka on hoitanut hevosiani jo varmaan about 12 vuotta, käy aina välillä ratsastamassa hevosillani ja sitten Tina on myös välillä hypännyt niitten kanssa :) Haluan ehdottomasti perustaa oman tallin, se on vähän niinkun mun tulevaisuuden suunnitelmissa ;) varsan voisin kyllä omistaa sitten kun on oma talli, mutta täytyy sanoa että mieluummin ostaisin lupaavan nuoren hevosen koska en itse ollenkaan osaa katsoa varsoja "sillä silmällä" kun ei ole mitään kokemusta niistä. En myöskään tiedä jalostuksesta yhtään mitään mutta ehdoton lempitamma olis Woodlander Farouche ja lempi-ori Totilas joten ehkä niistä vois tulla kiva varsa? :) 

1 kommentar

  1. Hei, mistä tilasit kypäräsi? Aion hankkia samanlaisen kypärän, mutta mietin mistä tilata. Tai jos vaan hakisin sen Helsingin Smart Ridersista, hintaa 290e. Oliko toimiva kuljetus yms?

    Hevosesi ovat todella hienoja ja blogiasi on kiva lukea! :)

    SvaraRadera