Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 24 september 2013

Lisää vastauksia

Kysymyksiä voitte vielä laittaa tuonne kyselyhetki-postaukseen, yritän vastailla kun ehdin :)


Anonym22 september 2013 16:08
Mihin olet menossa, kun olet vuokraamassa Hubertuksen karsinoitasi 2 kuukaudeksi? Näin facebook-sivuillasi ilmoituksen.


VASTAUS: toiselle tallille missä on maneesi, odottamaan hubertuksen uuden maneesin valmistumista :) mutta voi olla että en lähde mihinkään en ole vielä päättänyt lopullisesti.

Anonym22 september 2013 22:10
Hei,
Onko mitään "väliä" kuinka usein menee kankisuitsilla? Eli onko "haittaa" jos ratsastaa monta kertaa viikossa kangeille ympäri vuoden? Kuinkahan usein esim huippuratsastajat menee kangilla? Entä sinä?

VASTAUS: Mun mielestä on erittäin tärkeää vaihdella hevoselle kuolainta jotta sen suu pysyy "elävänä" ja hyvänä, ja toki on tärkeää silloin myös että ratsastaa myös nivelillä eikä vaan kangilla. Yleensä jos on mennyt kauan kangilla ja pistää nivelet päälle voivat monet ongelmat tulla esille jotka pysyvät "piilossa" kun on kanget suussa. Mä pyrin siihen että en ikinä mene kahta päivää enempää putkeen kangilla, ja nyt kun kisakausi on ohi pidän pidempiäkin pausseja kangista, ihan pari viikkoakin että ratsastan vaan nivelillä. Itse asiassa mulla on se ongelma molempien hevosten kanssa että ne helposti tulevat liian tyhjiksi edestä jos menen pitkään nivelillä ja laitan sitten kanget päälle, joten sen takia kisakaudella tulee mentyä enemmän kangilla. Mutta vaihtelu on tosiaan tärkeä! Keskimäärin ratsastan ehkä noin 3 kertaa kangilla per viikko :)

Anonym23 september 2013 12:09
Toinen anonyymi kysyy, miten annat nopean pohkeen hevoselle, joka liikkuu pohkeen takana? Onko se nopea painallus kylkiin, kannuksien kera vai ilman? Onko pohkeen paineessa eroa, käytätkö sen yhtä kevyesti kyljessä kuin normaalisti vai laitatko pohkeeseen isomman paineen? Kumpi tällaiselle hevoselle on parempi; raippa vai kannukset? Isonnatko apua sen mukaan, mikäli toivottua reaktiota ei tapahdu?

Kerrotko myös tuosta "kiinni ottamisesta" vielä tarkemmin eli teetkö puolipidätteitä vai siirrytkö esim. hitaampaan askellajiin?

Kiitos mielenkiintoisesta blogista! :)

VASTAUS: Nopea pohje on sellainen napakka ja nopea, joka äkkiä on irti hevosesta eikä jää puristamaan, ja yleensä riippuen miten huonosti/hyvin hevonen reagoi joutuu sitten käyttämään enemmän painetta tai vähemmän painetta. Tärkeintä että saa hevosen reagoimaan ja sen jälkeen heti kiittää sitä. kiinni ottaminen voi olla oikeastaan pieni pidäte vain askellajin sisällä tai ihan pysähdys laukasta, riippuu kuinka voimakkaasti hevosta pitää ottaa kiinni; jos se lähtee kokonaan alta pois niin tiiviillä istunnalla pysäytän sen ( Zebbe tekee tätä usein alkuverkassa kun haluaisi vaan juosta täysillä) tai jos tarvitsee vaan pientä muistutusta olla takajalkojen päällä niin se on vaan pieni pidäte istunnalla eli pyydän pari lyhyempää askelta ja hevosta ottamaan painoa takaosalleen. Kiva että tykkäät blogistani ja toivottavasti sait selvää mun kirjoituksesta, välillä on vaikea selittää miten ratsastaa ja pukea se sanoihin :)

Anonym23 september 2013 16:24
Oletko itse vientt Hiltonia eteenpäin vai onko se ollut ratsuttajalla sinulla ollessaan? Jos olet itse "ratsuttanut" sn tuolle tasolle, otstko muiden hevosia ratsutuksrrn, eteenpäin vietäviksi?

VASTAUS: Olen itse kyllä vienyt Hiltonia eteenpäin, se tuli tosiaan suoraan kasvattajalta minulle. Ei ole ollut ratsuttajalla ikinä vaan olen itse sen kanssa tehnyt kaikki työt (toki saanut paljon apua valmentajilta jne) :) ja otan kyllä jonkin verran muita hevosia ratsutukseen vähän riippuen tilanteesta jne.

Anonym23 september 2013 21:09
Heippa! Ihan ensimmäiseksi; mä ite niin ihailen sua ja sun hevosia! Olisin halunnut jäädä katselemaan aluemestaruuksissa sun rataa, mutta oma hevonen olisi joutunut seisoskelemaan niin kauan että lähdettiin kotia kohti :).. Kysymyksiin;

Mulla on kouluhevonen, jolla on ilmeisesti ratsastettu erittäin paljon kangilla, ja se on kisannut suomessa VaA ja ulkomailla Interiä. Se on ollut minulla vasta vajaan kuukauden, ja pari juttua minulla olisi kysyttävänä, jos sinulla olisi vastauksia näihin;

Miten passikäyntiä voisi "parantaa".
Miten hevosta saisi pehmeämmäksi edestä, kun painaa todella paljon edestä ja on suhteellisen kovakin. Asettuu ohjasta kuitenkin.
Miten saada hevonen paremmin taipumaan ja reagoimaan taivuttavaan pohkeeseen paremmin?
Hevoseni tahtoo juosta vähän alta pois kun ratsastan, miten saan sitä hidastamaan?
Kilparadalla ratsastan ihan erinlailla kuin kotona, nimittäin melkein istun vain selässä enkä "uskalla" ratsastaa. Olisiko sinulla jotain neuvoja kisaradalle?

Kiitos jos vastaat, toivottavasti näen sinut livenä jossain kisoissa!! :) Saahan sua tulla moikkaamaan jos näkee? :D

VASTAUS: ensiksi, kiitos oikeen paljon :) Passikäynnistä: se ongelma mulla on paljon Zebben kanssa kisoissa, se helposti jännittyy ja menee selästään lukkoon ja silloin rupee kävelemään passimaisesti. kotona yritän kävellä paljon sen kanssa eteen, jotta se oikeen ajattelisi eteen ja kävelisi "kohti kuolainta". eli vähän pidemmällä ohjalla, ei ihan lisättyä käyntiä mutta keskikäyntiä jossa haluan että hevonen kävelee koko ajan kohti kuolaintukea. Väistöt käynnissä voivat myös auttaa löytämään tahdin, ja ihan vaan se että saa hevosen rentoutumaan käynnissä. Jos hevonen on kova edestä niin suosittelisin vaihtamaan ihan niveliin ja ratsastamaan pidemmän jakson vaan nivelillä, ja vaikka vaihdella kuolainta usein. Paljon siirtymisiä mitkä yrität itse tehdä vaan istunnalla ja yrität saada hevosen istunnan kautta kantamaan itseään. Kun hevonen kantaa takaosallaan se on AINA kevyt edestä joten jos se on vahva edestä se tarkoittaa että se ei ole kunnolla takaosallaan. Taivutuksia pitää vaan treenata ja jumpata hevosta notkeammaksi, pikkuhiljaa askel kerrallaan eikä pyytää liikaa jotta se tuntuisi hevoselta ikävältä. jos hevonen juoksee alta pois kannattaa tehdä MILJOONAA siirtymistä, siis ihan KOKO AJAN, näin hevonen oppii koko ajan odottamaan sun apuja ja pikkuhiljaa se lopettaa juoksemisen alta pois kun sen on pakko kuunnella sinua ja odottaa seuraavaa siirtymistä. Tuo kisoissa ratsastaminen on kyll hankalaa, tähän ei oikeen ole oikoteitä muuta kun vaan kisata ja kisata ja kisata, ja saada sitä kisarutiinia. Toki kannattaa myös kotona ratsastaa paljon vaikka ohjelmanpätkiä ja siinä yrittää itse ajatella miten ratsastat ja mikä muuttuu ja yrittää sitä sitten korjailla. ja tottakai mua saa aina tulla moikkaamaan :)

1 kommentar

  1. Mitä sun hepat syö, minkäverran ja miksi? :)

    SvaraRadera