Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 8 september 2013

Zebben kisakausi 2013

Näin äkkiä se kausi sitten meni. Onneksi oltiin todella ahkeria tänä kesänä ja käytiin paljon kisaamassa. Se on auttanut mua ihan älyttömän paljon sillä tuntuu että olen nyt vasta oikeasti oppinut ratsastamaan niitä ratoja!

Täytyy myöntää että mä olin oikeasti vuoden alussa harkitsemassa Zebben myyntiä koska se oli niin älyttömän hankala. Syyt siihen oli tietty ruunaus ja huono satula joka teki meidän talvesta todella haastavan. Zebbeltä katos ruunauksen jälkeen kaikki lihakset ja selkä meni todella huonoon kuntoon satulan takia. Olen melko varma että Zebbellä oli jonkinlainen "masennus" ruunauksen jälkeen koska se oli todella apaattinen pitkää siinä talvella.

Tammikuussa saatiin sille uusi mittatilaussatula ja siitä pikkuhiljaa se rupes taas sujumaan paremmin ja paremmin ja sen elämänilo tuli pikkuhiljaa takaisin ja pitkästä aikaa sillä oli kiva ratsastaa!

Kajannissa maaliskuussa mulla tuli oikeen tippa linssiin radan jälkeen koska Zebbe ei ollut IKINÄ aikaisemmin ollut noin positiviinen radalla ja sillä fiiliksellä että se oikeasti yritti olla mieliksi. Sen kanssa on aina ollut vaan tappelua koska se ei ikinä halunnut tehdä mitä mä käsken vaan se tiesi aina itse parhaiten, ja oriina se oli ihan järkyttävän vahva niskastaan enkä mä ikinä saanut siihen tuntumaa, varsinkaan kisoissa.

Tämän jälkeen rupes sitten sujumaan paremmin ja paremmin, se teki ekan oikeasti hyvän PSG-radan Iisalmessa ja sai siitä 63,158%.

Paras tulos tällä kaudella oli ehdottomasti Intermediaire kürin debyytti tuloksella 65.00% Helsingissä. Sitä fiilistä en unohda koskaan kun näin pisteeni equipessa! meinasin oikeasti pyörtyä :D
Helsinki 14.7.2013, kuva JB-kuvaus


Oulussa se teki oikeen hyvän Intter radan ja sijoittui toiseksi tuloksella 62,85%! Olin todella tyytyväinen tähänä ja siinä kisassa oli myös erittäin pätevät tuomarit ( Karkkolainen,Wennerstrand,Kostiainen) joten olin todella tyytyväinen pisteisiini!

Loppukausi ei sitten jotenkin mennyt yhtä hyvin, Zebbe rupes taas olemaan vähän hankala radalla, ja käynti muuttui taas todella huonoksi, enkä saanut sitä taipumaan rehellisesti suluissa. Käynti ja ravisuluthan ovat kertaa 2 joten siinä menetetään ihan älyttömästi pisteitä kun se saa niistä kohdista 4-5.

Mun tavoitteet oli kauden alussa että pääsisin edes starttaamaan Intteriä hyväksytyllä tuloksella ja nostamaan PSG-tulos tasoa viime kauden  55-58%:sta lähemmäs 64%:iin tuloksiin ja mielestäni me onnistuttiin siinä oikeen hyvin. Se että ollaan Intteristä heti saatu yli 60% tuloksia on ihan mahtavaa ja siitä olen älyttömän tyytyväinen!!

Zebbe kerää tosi hyvin pisteitä vaikeista asioista ja laukka-ohjelmasta. Sillä on erittäin vahva ja laadukas laukka ja sen sarjavaihdot ovat sen bravuuri! Sitten käynti ja ravi on todella huono ja siitä tulee ala-arvoisikan numeroita. Se on niin hemmetin vaikea ratsastaa siinä ravissa, koska jos yritän saada sen liikkumaan hitaassa tempossa se ei jaksa kantaa ja silloin se joko menee tyhjäksi edestä tai pohkeen taakse, tai sitten jos ratsastan sitä siinä tempossa missä se haluaa liikkua (eli ihan liian lujaa) se on tietenkin liian kiireinen eikä ehdi suorittaa asioita kunnolla ja toki tuomarit rokottaa siitä kun se on liian kiireinen.

Käynnissä se oikeasti osaa kävellä tosi hyvin mutta hitto vieköön että se tekee sen radalla! Se rupeaa jarruttamaan aina käynnissä ja heittää selän alas ja silloin se käynti menee heti epäpuhtaaksi.

Näitä asioita on nyt talven aikana ihan pakko parantaa ihan järkyttävän paljon koska muuten tästä ei tule yhtään mitään. Se vois saada niiiin paljon paremmat prosentit jos me vaan saatais tuo ravi ja käynti kuntoon, laukka-ohjelma on jo lähes 70% arvoinen joten vielä jos saatais nuo ongelmakohdat hiottua niin olis oikeen hyvä! Mutta tunnen kyllä että tähän tarvitsen nyt apua, ja oikeasti se että täällä käy valmentaja kerran joka toinen kuukausi ei auta yhtään mitään. Mä haluan valmentajan silmien alle pari kertaa viikossa jotta me päästäis tästä eteenpäin! Se vaan on aika mahdotonta täällä Vaasassa kun valmentajat ei käy täällä niin usein eikä täällä ole päteviä valmentajia mulle.

Noh toivotaan että keksin jonkun ratkaisun, yhteenvetona olen kuitenkin ihan tyytyväinen meidän kisakauteen, monta sijoitusta PSG-tasolta ja jopa toinen sijoitus jo Intteristä ei ole paha :)

10 kommentarer

 1. Minkä verran kisasit hiltonilla tällä kaudella?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hiltonilla on vielä vimpat kisat tulossa joten kooste sen kisakaudesta tulee myöhemmin!

   Radera
 2. onko teillä oma traileri/auto kisamatkoille? voisitko tehdä postauksen missä kerrot millasia pojat on lastata/kuljettaa? :) mistä tilaat/ostat varusteesi yleensä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. on joo oma traileri :) mä en tiedä olisko tarpeeks tekstiä omalle postaukselle, molemmat ovat niin simppeliä lastata että voin hyvin lastata ne yksin, ne peruuttaa itse pois traiksuta ja kun vien ne traikkuun ne pysyy siellä kiltistä jotta voin kävellä taakse laittamaan takapuomit kiinni :) zebbe odottaa aina kiltisti traikussa jos vaikka vien Hiltonin ensin talliin. Ne myös seisoo tosi hiljaa matkan aikana ja syä hyvin ja ovat rauhallisia :) Mä tilaan usein toki sponsoriltani FCH ( www.fch.fi) mutta myös esim www.ooteman.nl ja www.calevo.com :)

   Radera
 3. Tuutteko Kauhajoelle aluemestaruuksiin? :)

  SvaraRadera
 4. Mitä sä teet sille hirveälle ruusukemäärälle mikä sulle kertyy? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa'a sitä olenkin pohtinut että mihin laitan kun en haluais poiskaan heittää, seinälle jos ripustan niin pitää ostaa joku raami/taulu mihin ne laittais :)

   Radera
 5. Sophia, haluaisin lämpimästi suositella sinulle Aira Toivolan ratsastuspilates-tunteja. En tiedä, oletko koskaan kuullut hänestä, mutta Aira on aivan super opettamaan istuntaa. Uskon, että saisit selkävaivoihisi helpotusta, kun sulla on kuitenkin tosi isoliikkeiset hevoset. Ja varmasti Airan avulla saisit käynnin ja ravinkin työstämiseen apua. Tämä vinkki ei missään nimessä tarkoita että sinulla olisi huono istunta, ei missään nimessä. Omasta kokemuksesta vain suosittelen häntä, uskon että tykkäisit varmasti ja saisit paljon irti! Aira kiertää aika paljon ympäri Suomea ja häneltä löytyy myös kotisivut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heippa! kiitos vinkistä :) tuosta voisikin olla minulle apua kun minulla on selässä skolioosit ja istun sen takia vinossa aina.. täytyy tutustua hänen kotisivuihin vähän paremmin :)

   Radera