Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 29 september 2013

Markon valmennus 28.9

Eilen olin molempien poikien kanssa Sulvalla Markon valmennuksessa. Saatiin todella hyviä harjoituksia molempien hevosten kanssa.Hilton: Hilton oli aivan SAIRAAAAN hyvä!!! Saatiin tosi hyvin apua kun Marko auttoi juoksutusraipan kanssa maasta että saataisiin Hiltonin takaosaa vähän nopeammaksi ja että se ymmärtäisi oikeen laskea takaosan alleen kun teen puolipidätteen sekä tulla nopeammaksi askelistaan. Siis se tunne kun sen sai oikeen ottamaan paino takaosalleen ja keveni edestä ja vaan lensi eteen < 3 . Tehtiin myös vähän piruettilaukkaa minkä se teki myös ihan sikahyvin, montaa askelta se ei jaksa mutta se kuunteli mun puolipidätteitä niin hyvin että riitti kun kerran tiivisti istunnan ja teki puolipidätteen niin se oikeen istahti takaosalleen ja kokosi tosi hyvin! Kotiläksyiksi saatiin harjoitella näitä siirtymisiä ja kokoamisia, ja olis myös tosi hyvä jos saisin jonkun auttamaan maasta käsin vielä, ihan sen takia koska se on parempi tehdä niin että Hilton oppii kokoamaan ilman että minä teen liian paljon selässä, sitten kun se saa enemmän voimaa ja tajuaa tän jutun hyvin niin sitten ei toki enää tarvitse apua maastakäsin. Parempi kuitenkin näin kuin että joutuisin itse käyttämään rajuja apuja jotta se reagoisi. Se on todella herkkä raipalle joten riittää melkeen että vaan joku kävelee siinä sen takana ilman että edes koskee sillä raipalla :)

vanha kuva Sulvan maneesilta :)


Zebbe: Sanoin Markolle heti alusta että olen ihan hukassa Zebben ravin kanssa ja en oikeasti tiedä miten sen saisi löytämään sen hyvän tahdin, kun se joko juoksee ja on vahva tai sitten liian hidas ja pohkeen takana ja menee tyhjäksi edestä. Mun pitäisi ensin aloittaa ihan pienessä "shettisravissa" ja antaa sen olla vähän matalempi edestä, sitten tehdä paljon tosi jyrkkiä väistöjä ravissa josta heti peruutus, tosi pitkä joku 10 askelta, ja sitten taas eteen raviin. tästä se rupes pikkuhiljaa tulemaan enemmän selän yli ja rentoutui niskastaan ja ylälinjastaan. Oikeastaan sain kotiläksyksi ratsastaa sitä vaan tuossa pienessä shettisravissa jotta saisi sen oikeen rennoksi ylälinjasta ja niin että saisin puolipidätteet kunnolla läpi. Tämä auttoi tosi paljon ja se oli huomattavasti parempi ratsastaa eikä ollut niin vaikea istua sen ravissa kun se rentoutui.

Kaiken kaikkiaan oli oikeen huippuvalmennus, harmittaa vaan että Marko ei tule tänne Vaasaan useammin :/ mutta nyt sain tosi hyvät harjoitukset millä jatkan yksin kotona seuraavaan valmennukseen!

5 kommentarer

 1. ihan mielen kiinnosta kysyn: Olitko yksin tunnilla vai montako teitä on ja kauanko ne kestää? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo se on aina yksityistunti ja 30min per hevonen, silloin toki verkkaan sen valmiiksi joten tehdään intensiivisesti töitä sen 30min, aina pienet käyntipaussit toki sinne väliin :)

   Radera
  2. Näin veikkasin, tuo on kyllä paras/tehokkain. :)

   Radera
 2. Tuo maastakäsin avustettu tapa on todella hieno tapa opettaa hevosille kokoamista. Mukava kuulla, että Marko Björs on myös ottanut sen tavan valmennukseensa. En tosin tiedä, onko hän kauankin tehnyt niin, mutta aikaisemmin sulle vinkkaamani Eversti Carde on käyttänyt tapaa jo kauan. Ei tarvita liian suuria apuja ja opetustilanteeseen saadaan se rentous, jota hevonen tarvitsee oppiakseen asioita helposti ja suorittamaan ne rentona. Zeppenkin treeni vaikutti oikein mahtavalta. Tuli tunne, että haluttu tulos saatiin rentouden kautta ja hyvä niin.
  Mitä muuten ajattelet rollkurista? Tuttuni, joka oli seuraamassa EM-kisoja Tanskassa kertoi että verkka-alueella näky oli ollut karmea. Hän oli päässyt seuraamaan sitä, koska omaa suhteita. Ei siis mitään kuulopuheita. Hänen mukaansa erityisesti tanskalaiset ja hollantilaiset treenaavat ja verkaavat hevosensa tavalla, joka alistaa ja häpäisee ne hienot eläimet ihan tyystin ja täysin. Mietin, miten sellainen voidaan sallia... ;(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! Anteeksi, pakko kommentoida tähän kansainväilisä kisoja kiertäneenä groomina, että siellä on kyllä todella monia muita todella nimekkäitä ratsastajia joiden tyyli on paljon pahempi, kuin niiden jotka käyttävät rollkuria! Toki minäkin vastustan sen liiallista käyttöä ja minunkin mielestäni lähes kaikilla hollantilaisilla kankikuolaimen kulma on julma. Mutta, heidän hevosensa eivät näytä onnettomilta! Niillä on lähes aina korvat edessä ja hännät eivät viuhdo aivan hulluna. Sitten on niitä hevosia joita ratsastetaan todella rajusti, ei rollkuria, vaan raipalla HAKATEN, hevoset ovat onnettoman näköisiä, nenä rypyssä, korvat liimattuna niskaan, häntä huitoo ja hevoset pukittelevat ja rajusti.

   Radera