Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 18 oktober 2013

Eilisen treenit

Käytiin eilen aamulla tosiaan maneesilla treenaamassa ennen kuin lähdin Helsinkiin. Molemmat hevoset menivät oikeen hyvin, Hilton kyllä loisti vähän enemmän ;)

Zebbe kurkistaa traikusta :)
Treenasin Hiltonin kanssa kokoamisia taas, laukassa yritän varsinkin vaihdella laukkaa tosi paljon, eli piruettilaukasta esim keskilaukkaan ja takaisin piruettilaukkaan. Se on vähän hidas joten sen pitää oppia olemaan vähän nopeampi ja nuo siirtymiset myös vahvistaa sen takapäätä tosi hyvin. Otin tänään raipan avuksi ja se oli kyllä mieletön apu Hiltonille tänään! En oikeastaan ikinä ratsasta raipan kanssa, ja viimeksi taisi olla kun Marko kävi täällä valmentamassa ja auttoi maasta käsin raipan kanssa. Silloinhan Hilton oikeen oivalsi sen että raipan kosketuksesta pitää ottaa takaosaa alle. Ja nyt se taas reagoi yhtä hyvin mun raippaan, oikeen istahti takaosalleen ja sai oikeen hyvän voiman takajalkoihin. Yritin sitten vähän käynnissä "leikkiä" sen kanssa ja kokosin, ja kas kas sieltä tuli Hiltonin ihan ensimmäiset piaffiaskeleet !!! En oikeasti uskonut että se hevonen ikinä pystyis edes piaffia oppimaan :P mutta taas kerran se yllätti mut täysin! Ihana ihana Hilton!!! 

IHANA pohja!!

Hilton < 3



Zebben kanssa kestää hetken että saa sen vertymään ja sitten kantamaan,tuntuu että se kulkee tosi pitkänä aika pitkään aluksi. Yritin sitten vaan tehdä paljon siirtymisiä ja aloitin laukassa. Suluthan on meidän heikko lenkki joten niitä treenasin tänään. Aloitin sillä että vaan ratsastin suoraan eteen mutta taivutuksella, eli samanlainen taivutus kuin sulussa mutta ilman sulkua :) tässä se haluaa vähän painaa vastaan niskansa kanssa mutta päästi aika äkkiä ja sitten kun se oli rento edestä tämän taivutuksen kanssa siirsin sitä sivulle sulussa. Se teki kyllä aivan superhienot sulut sitten sekä ravissa että laukassa että olin aika ihmeissäni :P Ravissa sain ensin ratsastaa oikeen paljon siirtymisiä ja pientä pientä ravia aluksi ja vaan ajatella että haluan sen koko etuosan nousevan, varsinkin siitä sään kohdalta. Se kyllä kantaa huomattavasti paremmin nyt eikä kaadu lavoilleen ollenkaan yhtä pahasti kuin vaan pari viikkoa sitten. Ravi oli itse asiassa aika hyvä nyt :D Vielä jos saisin siihen vähän enemmän rentoutta niin olis tosi hyvä! 

Nyt ollaan täällä Helsingissä, eilinen Future Cup meni tosi hyvin, Vilma otti toisen sijan ja Nina kolmannen, eli meidän seuralle kaksi sijoitusta!! Aika upeeta :) Harmi vaan että Areenalla oli tosi huonosti porukkaa eilen. Itse olin ihan ensimmäistä kertaa HIHS:ssä ja vähän kyllä petyin,oli jotenkin tosi pieni se areena missä ratsastettiin eikä muutenkaan mikään "isojen kisojen" fiilis( toki sekin johtui varmaan siitä kun ei ollut oikeen ihmisiä eilen). Expoon ei ehditty kun tultiin perille just kun GP alkoi. Vielä pitää mainita suuri suuri kiitos Vudekalle eilisistä lipuista ( ja http://lillivoitto.blogspot.com:lle mistä ne liput voitin) !! :)

Tänään olis sitten tarkoitus shoppailla, illaksi ollaan varattu mun lempiravintolasta Coloradosta pöytä, ja sen jälkeen pitäis mennä vielä leffaan, joten oikeen mukava päivä tulossa :) (poikaystävän kanssa siis täällä ollaan ) MUKAVAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

21 kommentarer

 1. Se fiilis on vasta la ja su

  SvaraRadera
 2. Meno areenalla on kyllä viikon loppuna aivan eri, varsinkin world cupissa.

  SvaraRadera
 3. Torstai on kaikista "huonoin" päivä olla hississä näytöksien osalta. Ei oöe paöjoa porukkaa. Shoppailu on parempaa kun on just vähän porukkaa. :) kantsii mennä la tai su, silloin on enemmän fiilistä näytöksissäkin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. se voi olla joo, ajattelinkin että on varmasti enemmän porukkaa viikonloppuna , tuo "pettymys" johtuikin eniten siitä että ei ollut oikeen ihmisiä, pitää mennä ens vuonna sitten lauantaina tai sunnuntaina katsomaan ;)

   Radera
  2. mutta nythän olin tosiaan kannustamassa meidän oman seuran porukkaa, ja olihan sekin hienoa sinäänsä :)

   Radera
 4. Joo, huomennahan se oikeasti vasta alkaa ;-)

  PS. Mikä vetoauto sulla muuten on?

  SvaraRadera
 5. No sitä vähän katsoinkin, että saattaa olla Kia =) Katseltiin juuri vähän aikaa sitten uutta autoa ja Sorento ja Sportage olivat ehdokkaina. Päädyttiin sitten diesel Sportageen kun meillä on normaali kokoinen traileri ja yleensä vain yhtä hevosta vedetään. Tosi hyvältä on vaikuttanut, vaikka ensin oli ennakkoluuloja... :)

  SvaraRadera
 6. Voisitko tehdä esittelypostauksen trailerista? Minkä merkkinen on?

  SvaraRadera
 7. Millä maneesilla käyt treenaamas?:)

  SvaraRadera
 8. Eihän siitä kauaa ole kun trailerista oli juttua ;) Böckman Mega Master

  SvaraRadera
 9. Jäi häiritsemään niin paljon että pakko kysyä, maastoiletko tai hyppäätkö myös kangilla ? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siis oikeesti? :D ei kai kukaan niin tyhmä ole :D mä ratsastan kyllä kouluakin ihan nivelillä vaan, kangilla ehkä 2-3krt vkossa ! Toivon todellakin ettei kukaan ratsasta aina kangilla, tai ikinä maastossa tai esteillä!!! Sehän olis ihan sairasta!

   Radera
  2. Kyllä kankia voi esteilläkin käyttää. Tosin ammattilaisten toimesta, mutta joillekin hevosille ne sopii hyvin.

   Radera
  3. niin no nyt en ehkä tarkoittanut ammattilaisia vaan tämmösiä harrastelijoita, ehkä eniten kouluratsastajia niinkuin minä jotka hyppäävät vaihtelun vuoksi, ei kyllä ikinä tulis mieleen laittaa kanget päälle :P kyllä hevonen nyt pitää pystyä nivelillä hallitsemaan, muuten on kyllä jossain vikaa!

   Radera
  4. Kiitos vastauksista :D

   Radera
 10. Sulla on mun mielestä oikeasti tosi kiva blogi! :)
  Käytkö muuten koskaan valmennuksissa? Jos käyt, kuinka usein?

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos, kiva kuulla :) tottakai käyn valmennuksissa, ilman valmentajaa ei voi oikeen kehittyä tai oppia mitään :) käyn Marko Björsin ja Mascha Collianderin valmennuksissa, eli noin 1-2 krt kk:ssa,ihan vaan koska ne ei käy useammin,haluaisin käydä 3krt vkossa mieluummin mutta Vaasassa ei ole valmentajia :/

   Radera
 11. Lueskelin tätä sun blogia nyt ekaa kertaa kunnolla ja täähän on tosi kiva :)

  SvaraRadera