Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 27 oktober 2013

Lisää kuvia ja pohdintoja kisoista!

Olipas ihanaa nukkua taas omassa sängyssä oman kullan vieressä! Seuraavalla kerralla kun Ypäjälle lähden niin en varmasti majoidu siellä niitten perhanan solu-asunnoissa.. en saanut yöllä nukuttua kun siellä kämpässä oli jotain todella ällöttäviä kännisiä miehiä. Yks yritti jopa tulla meidän huoneeseen sisään!!! Onneksi oli ovi lukossa. Hyi helv.. en kyllä sen jälkeen saanut nukuttua ollenkaan ja eilinen päivä olikin sitten entistä pidempi ja hermot kireellä aamusta :P onneksi aamupala auttoi ja pystyin sitten keskittymään loppupäivän hevosiin ja ratsastamiseen :) ja päästiin turvallisesti kotiin vaikka yhdessä vaiheessa olin varma että vastaantulija auto ajoi mun kaistalla suoraan kohti :D oli kyllä liian väsy siinä vaiheessa kun näin ihan omiani. Onneksi Cia istui vieressä ja pystyi varmistamaan että se auto ajoi kyllä ihan omalla kaistallaan :D

Hiltonin Helppo A:10 ohjelma: Tänään ratsastettiin Opisto-hallissa ja Hilton oli tänään aika pirteä :) jopa vähän kuuma välillä ja pukitti pari kertaa laukannostoissa verkassa :P mun mielestä on ihanaa että se rupeaa vähän innostumaan kisaamisesta kun se oli kesällä välillä todella vaisu ja jännittynyt. Nyt se on vähän itsevarmempi ja se jännitys näkyy vähän eri tavalla,ja mieluummin näinpäin (kuhan siitä ei tuu yhtä paha kuin Zebbe :D ) . Ohjelma ratsastettiin lyhyeellä radalla ja kauan kyllä pohdin että haluanko startata sen kanssa lyhyeellä radalla kun viimeksi se oli niin tuskaista kun se ei vaan mahtunut sinne liikkumaan. Päätin kuitenkin mennä koska Hilton liikkuu nyt paljon enemmän "paketissa" ja ohjelma ei ollut mikään supervaikea joten pitäisi pystyä suorittamaan liikkeet vaikka onkin vähän ahdasta. Se olisi sitten radalla saanut olla enemmän takaosallaan ja painui välillä kuolaimen taakse kun ei kantanut tarpeeksi takaosallaan. Perjantain he A:2ssa se kantoi paljon paremmin ja pysyi paremmassa muodossa. En ollut ihan 100% tyytyväinen väistöihin, se vähän haparoi siinä alussa, ja sitten takaosankäännökset eivät mennyt ihan nappiin mutta tiedän että olen itse niin surkea niitä esittämään joten tässä mun pitää itse vaan skarpata ja opetella ne :) ekasta keskilaukasta se vaihtoi laukan kun kokosin sen joten jouduin ottamaan käyntiin ja nostamaan uuden laukan ennen vastalaukkakaarrosta. muuten ei suurempia rikkeitä ollut ja oli tosi iloinen että Hilton sai niin hienot pisteet ja vielä kun minä sain istunnasta niin korkeat pisteet :) ( 7.5 ja 8) :) Kun Hiltonin selässä on ollut vaikea istua mutta nyt kun se kantaa paremmin niin pääsen itse myös istumaan sinne paremmin :)

Zebben FEI Va A Nuorten ratsastajien esiohjelma: Tein kyllä hyvän vedon kun ratsastin Zebben eilen nivelillä läpi koska se oli tänään heti alusta verkassa todella hieno suustaan, kevyt ja pehemä ja suu vaahtosi tosi hyvin! Tein suunnitelmien mukaan tosi paljon siirtymisiä verkassa ja sain Zebben hyvin kantamaan ja se oli siis aivan mahtava suoraan sanoen!! Annoin sen mennä vähän matalemmassa muodossa ja nenä enemmän edessä koska tässä se oli rennoin. Se kuunteli tosi herkästi apujani ja oli mun mukana koko verkan ajan. Sitten jotain tapahtui melkeen heti kun päästiin "areenalle" kiertämään. Se ei halunnut ensin mennä tuomaripäätyyn ollenkaan joten kävelin siitä sitten rauhallisesti ohi jotta se ehtisi katsella vähän ympäriinsä. Noh eihän se auttanut vaan se jännittyi koko kropastaan ja oli lentoon lähdössä ihan koko ajan. En voinut pohkeita laittaa kiinni ollenkaan koska se oli niin kuumana että olis räjähtäny totaalisesti. Joten en voinut muuta kun yrittää istua ja edestä pidättää aina kun se yritti lähteä. selkä katos siinä kokonaan ja muoto nousi ylös jännityneeksi ja vahvaksi.. Heti ekasta ravilisäyksestä se meinas lähteä käsistä ja rikkoi siinä kaksi kertaa laukkaan... sen jälkeen meno oli tosi jännittynyttä ja kun tultiin toiseen piruettiin ja se siirtyi raviin just ennen käännöstä niin päätin että keskeytän. Sitten se yhtäkkiä nosti laukan ja käänsi piruetin ja ajattelin että ihan koulutusmielessä jatkan nyt kuitenkin loppuun asti vaikka tiesin että surkeita pisteitä oli tulossa. Mun mielestä tuo 59% oli täysin ylikanttiin kun ajattelee että meillä oli 4 todella isoa rikettä ja muutenkin meno oli sellasta "pää-pystyssä-selkä-alkana"... 

Tästä pitää nyt sitten vaan jaksaa jatkaa ja ajattelin nyt ainakin kuukauden verran vaan ja ainostaan jumpata Zebbeä nivelillä,notkistaa sitä ja saada sitä jännittyneisyyttä ja kankeutta pois. Uusia kankikuolaimiä pitäisi myös etsiä. Hiltonin kanssa jatketaan treeniä kohti PSG-luokkia, se on hyvässä vireessä ja sen kanssa nuo perusjututu toimii joten me jatketaan vaan matkaa eteenpäin :)

Lopuksi vielä upeita kuvia jotka Terhi Lehtimäki otti meistä, kiitos upeista kuvista!!11 kommentarer

 1. Hiltonilla oli energiaa vähän enemmänkin kun heitte takamustaan laukannostoissa :D

  SvaraRadera
 2. Oletteko kokeilleet jotain lisävalmisteita Zebben kanssa? Meillä autto tryptofaani-valmiste. Tryptofaani on siis aine, jota hevosen kropassa muutenkin. Hevonen tarvii sitä stressin hallinnassa mutta stressaavissa tilanteissa varastot kuluvat nopeasti loppuun. Rauhoittaa mutta ei ole siis mitenkään latistava lisäravinne - saattaa jopa auttaa kisoissa "hiipivää" ja jännittynyttä hevosta liikkumaan rennommin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ole kokeillut. Tuo sen "kankeus" on ihan kotonakin päivittäinen ongelma, mutta jos se jatkossa meinaa olla noin hullu kisoissa niin pitää varmaan syöttää jotain stresslessiä tai tryptofaania :) toivon kuitenkin että oli vaan tämän kerran näin pinkeä kun sehän normaalisti kyllä pysyy nahoissaan eikä se ikinä stressaa kisoissa :) mutta kiitos vinkistä kuitenkin :)

   Radera
 3. Moikka Sophia!
  Olisiko sulla mitään vinkkejä miten saada hevonen kisoissa rennommaksi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. varmaan yrittämällä itse olla mahdollisimman rento ja kiertää paljon kisoja jotta hevonen saa tottua tilanteeseen, ja antaa hevoselle aikaa :)

   Radera
 4. Hei, mitä huopia käytät kisoissa ja kotona? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! Kisoissa aina Equiline Octagon tai sitten FCH-huovat jotka ovat merkiltään Bucas Max. Kotona vaihtelee, Equiline Octagon on lemppari, Eskadronin huovat, ja jotain muitakin merkkejä löytyy, esim Scapa, Schöckemöhle, lami-cell... :)

   Radera
 5. Kun näitä kuvia katsoo niin mielestäni istut aiempaa paremmin "häntäluusi päällä". Istuntakoulukuntia on monenlaisia mutta tästä omasta pilatekseen ja CR:ään pohjautuvasta tyylistäni katsoen istut yleensä selkä aika notkolla, paino istuinluiden lisäksi aika paljon häpyluulla ja jalat takana. Oma selkäni ei sitä kestäisi, mutta se näyttää toimivan sulla hyvin! Mutta ehkä tuomarit tykkäsi tästä sun vähän rangan kannalta neutraalimmasta istunnasta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jepp mä en oikeastaan ole ikinä saanut alle 7 arvosanan istunnastani joten ilmeisesti tuomarit tykkää ;)

   Radera
 6. Luen ekaa kertaa sun blogii ja tää on ihan super hieno! :) oot tosi taitava ratsastaja! Minkä tasoinen suuriin piirtein olet? Ja ootko Sanna Backlundille sukua? :DD oli ihan pakko kysyä kun noin taitava oot ja sama sukunimikin :D tai sitten olen ihan väärässä... ytitän kuullostaa järkevältä mutta kun itseään parempaa ratsastajaa kommentoi on se vähän vaikeaa :D oot kyllä ihan älyttömän taitava ja upeat hepat! :) onnea ja menestystä teille! ♥

  SvaraRadera