Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 21 oktober 2013

Nakupelle Zebbe

Tänään ei ollut aikaa lähteä maneesille kun huomenna tentti, mutta tylsistyin niin tentin lukemiseen että päätin lähteä tallille klippaamaan Zebben ;) Molemmat hevoset pitää klipata tässä ennenkuin lähdetään Ypäjälle kun siellä on lämmitetyt maneesit. Muuten olisin varmaan jättänyt vielä klippaamatta kun kuitenkaan kotitallilla ei nyt maneesia ole joten pakosta tulee vähän vähemmän treenattua.

Klippaan mun hevoset aina ihan kokonaan, siis myös pään ja korvat ja jalat :) päästä jätän kuitenkin sen puolen joka tulee ns. poskiremmien yläpuolelle, eli en klippaa silmien ympäriltä tai otsaa jne. Korvat ovat kuitenkin paljon siistimmät kun ne on klipattu ja myös siitä poskiremmien alapuolelta. Eniten tykkään jalkojen klippaamisesta :D en tiedä miksi mutta mun mielestä ajetut jalat ovat todella siistit :)

Zebbe nautti ihan liikaa tästä klippauksesta, sen mielestä tuo ajokone on sen hieroja :P Olis pitänyt ottaa siitä kuva kun se irvisteli ja venytteli kaulaa ja ylähuulta vaikka kuinka paljon < 3

Huomenna vois tuon Hiltonin nallekarvan ajella pois ennen kun lähdetään treenaamaan kun keskiviikkona pitäis sitten pestä hepat ja pakata jne.

Nyt takas tenttilukemiseen...
Olin vähän laittanut liikaa öljyä koneeseen,sen takia tuo läntti tuossa :)


"mihin mun karva katoaa :O"


Ajetut jalat < 3

Tuon verran lähti sitä karvaa, eka kerta kun Zebbe tänä vuonna klipattiin!

12 kommentarer

 1. Ihana Zebbe! :) Minua kiinnostaisi mitä klipperiä käytät, kun klippaat heppojen jalat ja korvat yms. vaativammat paikat?

  SvaraRadera
 2. Milla on Moser Avalon millä voin klipata koko hepan, siis myös pään ja jalat :) se on tosi hyvä klipperi muutenkin kun toimii akulla ja on tosi hiljainen :)

  SvaraRadera
 3. Miten kauan aikaa sulta menee, kun teet klippauksen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehkä noin tunti jos klippaan oikeen tarkasti? Voin katsoa kellosta kun klippaan Hiltonin huomenna :)

   Radera
 4. Zebbe vissiin joskus telonu vähän etujalkojaan, kun arpi-karvaa täynnä? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, se on ihan sairaan kömpelö :p sen takia sillä pitää olla himosuojituksetkin, varsinkin hokki-aikana :p

   Radera
 5. Miten aloitit klippaamisen (aikoinasi)? Tarkoitan, että otitko vain joku päivä klipperin käteen ja päätit, että nyt heitetään hepalta karvat pois, vai klippasiko joku hevosta ennen kun sinä rupesit itse klippaamaan ja neuvoiko joku sinua? Tunnetko itsesi varmaksi kun klippaat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aluksi (kun olin vielä joku 14-vuotias) en toki klipannut itse vaan pyysin aina jonkun joka omisti klipperin ja osas homman tulla klippaamaan hevoseni. Sitten kun huomasi että joutui aika usein hevosta klippaamaan ostin oman klipperin, ehkä joskus 5 vuotta sitten? ja sitten vaan klippaamaan :P aluks ei ehkä ollut niin hienoa jälkeä mutta äkkiä sen oppii ja parastahan on se että hevoset myös tykkäävät siitä kun niitä klippaa ja nauttii siitä :) kyllä mä nyt olen sen verran paljon klipannut ( mun hevosia ehkä noin 5 krt vuodessa) että tunnen itseni varmaksi :D

   Radera
 6. Olet kyllä jäätävän nopea klippaamaan :D Meillä meni viime viikolla toista tuntia, ja ymmärrettävästi Deellä hermot sitten puolessa välissä, kun olin niin hidas. Korvia en saanut klipattua sitten ollenkaan, että ne jäi sellaisiksi epäsiistiksi... Millä tavalla muuten loimitat klipatun hevosen, esimerkiksi nyt näillä nollakeleillä, jolloin pakkaslukemat ei ole kovin suuret, mutta märkäkylmä kosteus tuo ihan omanlaisen kylmyyden? Ja miten paljon puet hevoselle päälle alku- ja loppukäynneille?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä nyt katon vielä kellosta tänään kuinka kauan kestää kun klippaan Hiltonin, tuo oli vaan arvaus :P mä laitoin Zebbelle eilen ihan 400grammasen talliloimen, kun tuolla meillä on ollut nyt ihan sikakylmä ja Zebbe on muutenkin aika vilukissa :P laitan varmaan Hiltonillekin tänään saman loimen, ja huomenna sitten saa ehkä vaihtaa ohkasempaan kun on luvattu melkeen 10 plussa-astetta :) mutta heti klippauksen jälk loimitan kyllä kunnolla varsinkin jos karvaa on lähtenyt paljon, eli se ero on silloin hevoselle suuri. Tärkeintä alkukäynneissä että selkä ja ristiselkä (oikeastaan koko takaosa) pysyy lämpimänäjoten teen käyntiverkan yleensä niin että on villaloimi päällä mutta vaan siinä pyllyn päällä. sitten otan sen pois kun lähden ravaamaan. nyt kun on ollut suht kylmä vois laittaa ihan ratsloimen joka pysyy pyllyn päällä koko alkuverkan ajan. Loppukäynteihin sitten fullneck fleeceloimi ja sen päälle vielä villaloimi :)

   Radera
 7. Onko kaikki sun hevoset aina tykänneet klippaamisesta vai onko sattunut myös niitä ns. ongelmatapauksia kohdalle? :) Jos on, niin minkä hevosen kanssa on ollut ongelmia ja miten oot ratkaissut ongelman? Mulla on itellä hevonen, joka pelkää klipperiä ihan kuollakseen. Pikkuhiljaa oon yrittänyt totuttaa sitä klipperiin, joten ehkä se vielä joku talvi näyttää joltain muulta kuin karvahirviöltä. :D

  SvaraRadera
 8. Oon niin samaa mieltä jalkojen ajelusta! Siistimmät on ehdottomasti kun on ajettu.

  SvaraRadera