Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 27 oktober 2013

Pikapäivitys lauantain Ypäjältä

Hiltonia ei vaan voi kehua liikaa! Se on niin huippu!! Tänään 66% ja toinen sija ohjelmassa joka mentiin lyhyellä radalla ( mihin se siis ei oikeen halua mahtua :D) ;) se rikkoi ekasta keskilaukasta laukan ja teki huonot takaosankäännökset mutta muuten oli hyvä, olin tosi iloinen kun sain istunnastani 7.5 ja 8! :) Se olisi voinut kyllä kantaa paremmin ja omasta mielestäni eilinen rata oli kuitenkin paljon parempi.


Zebbe.... voi Zebbe Zebbe... mitä mä teen sun kanssas?!! Se oli niiiiiin rento ja hyvä ja ihana verkassa, niska oli RENTO ja se teki kaiken mitä pyysin ja oli tosi kiva! Sitten kun pääsin kiertämään rataa se vaan katosi totaalisesti pois mun luota. Tuomaripääty oli järkyttävän pelottava ja se jännittyi koko kropastaan ja yritti lähteä täysillä pois joka kerta kun ratsastin tuomaripäädystä poispäin. Selkä tietysti lähti alas ja niska ylös ja siinä asennossa se sitten kulki läpi ohjelman.. Rikkoi lisätyn ravin kaksi kertaa, ei meinannut tehdä volttia tuomaripisteessä kun se tuomaripöytä oli niin kauhea, rikkoi ekan keskilaukan, otti raville ennen toista piruettia ( kun en voinut koskea sitä pohkeilla niin oli vähän vaikea koota niin se sitten tipahti raville..) sarjoissa pää ilmassa... Että sellainen rata. Käynti oli puhdasta sentään :D8 kommentarer

 1. Onnittelut sijoituksesta :)

  SvaraRadera
 2. Hiltonista kehittyy vielä mahtava kisakumppani sinulle ja se on niin upean näköinen hevonen, että täyttää kyllä kaikki kriteerit!!

  Harmi, että Zebbe ei lähde tanssiin mukaan ,kuten kotitreeneissä!!

  Uskallatko haluatko kommentoida la gp-ratsukoita, tähtäät itse kuitenkin sinne??
  Minusta kakkonen oli ykkönen, sen vuoksi, että hevonen kulki luotiviivalla, käytti takajalkoja moottorina, minkä johdosta jo ratsastaja pysyy istumaan korrektisti...voittajaratsukko ei mielestäni täyttänyt em perusjuttuja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo niin mäkin uskon, Hiltonilla on niin mieletön luonne ja se on niin mukana aina yrittämässä parhaansa vaikka olis mitä!! Miettii kuinka sekin pelkäsi tuomaripäätyä perjantaina mutta se luotti muhun ja pääsi sen jutun yli aika nopeasti. Zebbe on kuitenkin paljon kokeneempi niin luulis että senkin olis pitäny huomata ettei siellä ole mitään pelottavaa :/ mutta hevoset ovat eläimiä eikä niistä ikinä tiedä.. Harmi kyllä kun ei oikeen nyt toimi Zebben kanssa :/
   Mun suosikki oli Ettan, se ratsastaa tosi hienosti ja hevonen liikkuu ihanan helposti ja kevyeesti,mutta sillä oli tosi paljon turhia teknisiä rikkeitä eilen joten se tottakai pilasi sen suorituksen. Voittajalla oli sinäänsä puhdas ohjelma mutta minä en tykkää sen hevosen liian korkeasta muodosta, näyttää siltä ettei ole selkä kunnolla ylhäällä eikä hevonen ole rento ja liiku takaa eteen kohti kättä. Joten olen samaa mieltä että nuo perusjutut eivät oikeen sillä toimi, mutta varmaan voitti sitten sen takia koska teki rikkeettömän radan. Kakkosen hevonen on todella raskas ja näytti mun mielestä tosi vahvalta välillä mutta se kyllä kulki paremmassa ja mielyttävässä muodossa jos vertaa ykköseen.. ne nyt on mun näkemyksiä kun katsoin kans sen koko gp:n :) mun mielestä tuomareitten pitäis kuitenkin pistää enemmän painoarvoa perusjuttuihin myös gp-tason luokassa, koska kyllä sen hevosen pitää liikkua oikeassa muodossa jne vaikka tekiskin kaikki temput..

   Radera
 3. minkä merkkiset noi suojat on? hienot! ja tsemppii! kyl se zebuki lähtee taas kulkee :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jacson :) joo toivotaan että löydetäään vielä toisemme Zebben kanssa :)

   Radera
 4. Juu, jos Etten rupeaa onnistumaan, niin sitten hän on ihan selvä ykkönen...totta, se lauantain kakkonen on todella jytky ja sen ykköset on aivan veitikkaimaiset, se on kuin keinuheppa, mutta siinä menossa oli kuitenkin oikea suunta ja lauantaina nähdyn perusteella olisin sen vuoksi halunnut, että se pari olisi ykkönen.
  Voittaja tosiaan tekee omalla erikoisella tavallaan kaiken, mutta lisäyksissä paljastuu armotta tietty totuus, siis se, että takaosan moottori ei toimi! Ratsastaja yritti koko omalla kropallaan tuupata hevosta lisäyksiin ja sehän oli aika kamalaa katsottavaa. Ikävä todeta, mutta itse näin asian näin ja mielestäni kaikkinainen rehellisyys tuomarilajissa olisi suotavaa, jotta oikeus tapahtuu. Tuollaisesta ratsastuksesta ei kuulu saada sijaa nro. 1.
  Lajista mitään tietämätönhän pitäisi voittajaratsukon menoa ehkä jopa upeana, mutta lajissa mukana olevat ehkä eivät, kyse ei ole siis makuasiasta, vaan perustavaa laatua olevasta ongelmasta tällä hevosella, se kun on tosi piukassa paketissa ja ei näytä onnelliselle urheilijalle
  :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. jep, harmitti tosi paljon kun hänelle tuli niin paljon rikkeitä :/ mutta näin se välillä on hevosten kanssa , aina ei voi onnistua :) tosiaan se perusratsastus on kyllä sellainen jonka pitäisi olla täysin kunnossa ennenkun edes ajattelee että ratsastaa mitään vaikeampia luokkia, ja toivottavasti tuomaritkin pikkuhiljaa osaisivat sen myös arvostelussa näyttää :)

   Radera
  2. siis harmitti Ettanin puolesta, ei voittajan :D

   Radera