Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 25 oktober 2013

Ypäjä ja perjantai, kuvien kera!

Hohhoijjaa, nukahdin tossa hetkeks, ihan järkyttävä väsy jostain syystä :P

Oli tosi kiva kun sai ratsastaa heti aamusta niin nyt on iltapäivä vapaa sitten. Mä starttasin Hiltonin kanssa ihan ensimmäisenä tämän päivän luokassa. Mä oikeastaan vihaan startata luokan ensimmäisenä koska tuntuu että silloin ei ikinä oikeen irtoa pisteitä! Mutta toisaalta ajattelin että voi sitten laittaa riman korkealle muille ;) Ei mutta päivän tavoite oli saada hyvä rento tasainen rata. Hilton ei ole paljoa kisannut hallissa ( tasan kolme kertaa ennen tätä sen koko elämässään) ja kun se on vähän sellainen jännittäjä niin halusin vaan saada sille positiivisen kokemuksen.

Kuvien laatu oli valitettavasti tätä luokkaa kun mun pidemmässä objektiivissa on jotain vikaa eikä halua oikeen kuvata :/

Näin väsy pojalla oli kun pääsi takaisin talliin suorituksen jälkeen, oli ottanut voimiell kun oli niin jännää < 3


Se kyllä jännitti tuomaripäätyä todella paljon ja meinas pysähtyä eikä uskaltanut mennä sinne ensin mutta ihana hevonen kun se on ja aina yrittää olla mieliks niin se sitten meni sinne kun pyysin vaikka sitä pelotti todella paljon. Nopeasti se siitä sitten vähän rentoutui, mutta meidän sisääntulo oli todella kiemurteleva  tämän takia :P Ja se oli myös pikkasen liian ylhäällä muodossa, olisin halunnut sen nenää enemmän eteen, mutta näin se tekee jos on vähän jännittynyt. Se kuitenkin liikkui hyvin eteen eikä missään nimessä jumiutunut pohkeen taakse ja se on todella todella suuri edistys! Se myös pysyy nyt hyvin tahdissa ravissa myös jyrkissä kaarteissa joten tasapainoa on kyllä tullut enemmän. Hallikisoihin pitäis ehkä päästä useammin kisaamaan kuitenkin vielä jotta olisi rennompi :)


Ei oo aina helppoa kun pitäisi poseerata :)
Tulokseksi saatiin tasan 65% mikä sitten loppujen lopuksi oikeutti kolmanteen sijaan 31 lähtijän joukossa. Palkintojenjaot pidettiin sitten vasta 15.30 aikaan kun luokka loppui.Olin ehtinyt käydä Zebben ratsastamassa tuossa aamupäivällä heti Hiltonin radan jälkeen. Se oli eilen todella vahva ja ihan täysin etukenossa painaen käteen koko ajan.. Tänään laitoin sitten nivelet päälle ja ero oli huima!! Ratsastin sitä nyt eri tavalla ja tein MILJOONAA siirtymistä, eteen-kiinni-eteen-kiinni. Näin sen selkä rupes toimimaan ja paino tuli takajaloille. Se oli myös paljon rennompi niskastaan nivelet päällä ja pehmeämpi. Joten ehkä jotain toivoa huomiselle kuitenkin ;)

Tässä vielä kuvia Zebbestä ja minusta tältä päivältä, oli kiva kerrankin saada vähän kuvia kun menen nivelillä kun aina kun otetaan kuvia on kanget päässä joten vähän vaihtelua ;) oi että kun saisi kisata nivelillä nuo vaikeammat luokatkin! Tuli muuten mieleen että olis varmaan ihan ideaa ehkä vaihtaa Zebbelle kankikuolaimia kun se selvästi vastustaa niitä kun on nivelillä niin hyvä kuitenkin. Sillä on nyt tosi paksut sekä bridong että kankiosa ja sillä on tosi pieni suu joten rupesin miettimään että sille vois ehkä olla ohkasemmat kuolaimet paremmat niin ei olis suu niin täynnä tavaraa, ei sekään oo kiva vaikka paksut kuolaimet ovat kiltimmät mutta jos on liikaa tavaraa niin sekin on epämukavaa ja varmaan just vaikea rentoutua silloin..
Vatsalihakset toimii (hevosella :D)


Eikös olekkin Zebbe aika tyytyväisen ja rennon näköinen? :)

16 kommentarer

 1. Hilton on kyllä aivan upea hevonen!

  SvaraRadera
 2. Ihania kuvia!! Ja paljon onnea! :)

  SvaraRadera
 3. ihanaa kun oli paljon kuvia! molemmat heppas ihan mielettömän upeita :)

  SvaraRadera
 4. Onnea sijoituksesta!

  On tuo Zebbe minusta silmiinnähden rennompi ylälinjastaan nivelellä, kivasti liikkuu kuvissa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) joo se oli kyllä ihan kuin ero hevonen kun vertaa esim eiliseen kun menin kangilla.. :/

   Radera
 5. kiva kun oli nemmän kuvia ja ihanat noi zebben suomipintelit :3 :D

  SvaraRadera
 6. Siis ehdottomasti Zebbe näyttää paremmalta! Pyöreä mutta kuitenkin ryhdikäs muoto! Kokeile joskus löysätä kankikuolaimia + bridongia alemmas, joskus sekin vaikuttaa yllättävän paljon :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo se on kyllä niin paljon parempi nivelillä! Nyt pitää kyllä löytää sopivat kankikuolaimet sille jotta olisi yhtä rento kangilla kuin nivelillä! mulla on nyt jo nuo kanki+ bridong niin alhaalla että alemmas ei voi laittaa enää :) mutta uudet kuolaimet pitää ehdottomasti hankkia! Ei sitä oo tullut ajatelleeksi ennen mutta nyt kun oikeen kuvista näkee kuinka paljon RENNOMPI se nimenomaan on ylälinjastaan nivelillä, sehän se meidän suurin ongelma onkin aina, se rentous, joten toivotaan että se korjaantuu jos löydetään sopivat kanki+bridong yhdistelmän :) huomenna pitää vielä mennä noilla vanhoilla mutta se nyt vaan on yhdet kisat :P

   Radera
 7. Z paljon rennompi kuvissa kuin aiemmin!! Ja huomaatko omien käsiesi asennon, kyynereet paremmin kulmassa kuin kangilla ratsastaessasi! Hienoa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niin muuten onkin!!Pitää ajatella huomenna että ratsastan samalla tavalla kun nivelillä :P

   Radera
 8. Näissä kuvissa silmä lepää :) musta hiltonin hienoin askellaji on ravi ja zebbellä taas laukka :)

  SvaraRadera
 9. Wau, hyvälle näyttää! Ja jos en nyt ihan väärin muista niin eikö sulla ollut kamerans sony a35? Ku mulla on sama, enkä millään löydä hyviä maneesi- asetuksia, ni kysyisin että mitä asetuksia sä käytät yleensä maneesissa?

  SvaraRadera
 10. Oletko ajatellut babykankia?

  SvaraRadera
 11. Vitsi toi Zebbe on kyllä hieno! Mullekin tollanen hieno kimo ratsu! ;)
  Sun blogi on muuten mun yks lemppareista ja seuraan sitä aina innolla ja luen jokasen postauksen.

  SvaraRadera
 12. Mitä mallia ne sun Pikeurin housut on, missä lukee pikeur reidessä ne mariinit :) ?

  SvaraRadera
 13. Zebbe näyttää lyhyeltä :D kiva postaus! :)

  SvaraRadera